WebVeil - Hur Tar Man Bort?

 

WebVeil kan kanske se ut som ett användbart verktyg vid första anblick, men det är inget du bör förlita dig på. Det är listat som ett reklamprogram, så väl inne i datorn kommer det att överflöda dina sökmotorer med olika reklamer i alla dess former.

Det är inte speciellt svårt att indikera ifall din dator är infekterad med WebVeil eller inte eftersom reklamerna som visas av WebVeil oftast är markerade med ”Ads by WebVeil” eller ”Brought to you by WebVeil”. Så har du uppmärksammat detta på någon av dina sökmotorer så är din dator garanterat infekterad och du bör ta tag i det.

För att ta bort WebVeil snabbt och enkelt, då rekommenderar vi att göra det automatiskt. Ladda enkelt ned ett pålitligt anti-skadeprogram och genomsök datorn med det. Vi förslår att använda Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes. En av dessa program bör hitta och ta bort viruset på några få ögonblick. Om din dator är infekterad med andra virus så kommer det hitta och ta bort dessa med.

Ifall du föredrar att utföra borttagningen manuellt (utan något ytterligare anti-skadeprogram), skrolla då ned till slutet av artikeln och ta en titt på våra steg-för-steg instruktioner för att ta bort WebVeil manuellt. Vi har utvecklat dessa för att hjälpa dig igenom denna komplicerade process av att ta bort viruset. Försök att slutföra alla stegen korrekt så kommer du att kunna ta bort WebVeil helt på egen hand.

För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av WebVeil, vänligen fortsätt då läsa artikeln. Om du har några frågor som relaterar till det här ämnet så får du gärna ställa dessa i kommentarsfältet nedan, vi kommer att göra vårt yttersta för att besvara dom alla.

Om reklamprogrammet WebVeil

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna, dessa inkluderar Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer samt även Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas.

Väl inne så visar WebVeil flertalet reklamer på alla dina sökmotorer. Dessa reklamer kan visas i alla möjliga former, som t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertisment).

Vi rekommenderar dig att inte klicka å någon av reklamerna som visas av WebVeil, eftersom du då kommer att direkt bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av olika kriminella inom internetvärlden, t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator infekteras med andra virus, eller om du försöker att handla något hos dessa så riskerar du att bli bedragen på dina pengar.

WebVeil fungerar som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Eftersom de är blockerade från alla de legitima reklamnätverken som t.ex. Google eller Facebook Ads, så använder dig sig av reklamprogram som denna för att stötta deras hemsidor och driva in trafik till dom. Med detta sagt, om du har WebVeil installerat på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen direkt via dina sökmotor, och detta är väldigt farligt.

Reklamprogrammet WebVeil spridningsmetoder

WebVeil sprids oftast via att packeteras in i olika gratisprogram som kan laddas ned från Internet. Om du t.ex. skulle ladda ned och installera en PDF skapare eller en mediaspelare så finns det en risk att WebVeil installeras bredvid utan att du vet om det. För att undvika detta så måste du hålla ett vakande öga under installationsprocessen av gratisprogrammet, samt alltid hålla din dator säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram.Automatisk WebVeil verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som WebVeil och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av WebVei reklam

Du tar bort WebVeil genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som WebVeil installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till WebVeil .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort WebVeil från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till WebVeil och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till WebVeil, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna WebVeil från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till WebVeil. Klicka på papperskorgen bredvid WebVeil eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till WebVeil, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna WebVeil från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till WebVeil och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till WebVeil, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort WebVeil från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör WebVeil ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna WebVeil från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill WebVeil. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till WebVeil, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
april 3, 2016 21:22, april 3, 2016 21:22
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *