WebSpeed - Hur Tar Man Bort?

 

Webspeed beskrivs som ett användbart verktyg för att hjälpa dig mäta din Internethastighet. Dock är inte detta riktigt sant. Applikationen är listad som ett reklamprogram och inte för intet. Väl installerad så visar den flertalet reklamer på din sökmotor. Inte nog att reklamerna är irriterande utan de är även skadliga. Om du märkt av att din dator är infekterad med detta reklamprogram så vänta inte utan ta stegen och ta bort detta direkt. Det två vanligaste sätten att göra detta är antingen automatiskt eller manuellt. Om du inte är en van dataanvändare så rekommenderas det att du göra detta automatiskt. För detta krävs det att du laddar ned ett pålitligt anti-skadeprogram så som SpyHunter, MalwareBytes eller StopZilla och genomsöker din dator med det. Det kommer hitta samt ta bort viruset automatiskt. Om du känner dig självsäker med dina kunskaper inom internetsäkerhet så kan du testa att ta bort detta manuellt. Du kan använda våran steg-för-steg guide om hur man tar bort WebSpeed viruset för gott. Om du vill veta mer om just denna infektionen så var god fortsätt läs.

Om WebSpeed

WebSpeed är beskrivet som ett användbart verktyg för att testa din internethastighet på mindre än 30 sekunder. Dock så har denna tjänst enorma nackdelar. För det första så måste du ladda ned det på din dator. Du vet att det finns massvis av gratis internetbaserade program som kan testa din internethastighet på bara en liten stund utan att behöva ladda ned något opålitligt program. När du laddar ned samt installerar WebSpeed så kan du visserligen göra detta men det medföljer även en hel del reklam till din dator som tack. Därför är denna applikation listad som ett reklamprogram. Väl installerad så kommer den visa flertalet olika reklamer i din sökmotor. Dessa kan visas i flera olika format så som pop-ups (vilket är reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (vilket är densamma som pop-ups fast reklamen lägger sig som en flik vid skrivbordet), textreklam eller reklampelare. En ny flik eller fönster kan öppnas på måfå hos din sökmotor tack vare denna applikation.

WebSpeed

Och detta är inte den största oron kring WebSpeed. Denna applikation fungerar som en mellanhand mellan användare och reklamförare, och dessa reklamförare är oftast krininella inom internetvärlden. De använder sig av program som WebSpeed för att sponsra deras produkter eller tjänster. Så även fast dessa reklamer kan se väldigt lockande ut så bör du inte klicka på dessa, det är endast ett trick för att fånga din uppmärksamhet. Om du klickar på dessa kommer du omgående bli omdirigerad till en hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden. Så du sätter dig i stor risk att få datorn infekterad om du försöker köpa någonting där, eller t.o.m bli bedragen på dina pengar.

WebSpeed samlar även din personliga information och använder den i marknadsföringssyfte. Din personliga information som sökhistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor eller t.o.m din IP-address samt email hämtas. Tredjeparter formar sedan deras reklam baserad på given information. På detta sätt ser de mer relevanta samt intressanta ut för dig baserad på dina internetvanor. Detta är huvudmålet för WebSpeed, för att ägarna tjänar pengar för varje klick som görs på deras länkar och reklamer. Verktyget genererar internettrafik samt hämtar potentiella köpare.

Det fungerar som en tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna så som Internet Explorer, Mozilla Firefox eller Google hrome. Så du måste inte bara ta bort detta från ditt system utan även från dina sökmotorer. Denna applikation fungerar dock endast på Windows datorer. Även fast WebSpeed inte är farlig i sig själv så kan det leda dig till allvarligt skadliga infektioner inom internetsäkerheten, därav bör det tas bort så fort som det bara är möjligt.

WebSpeed Spridningsmetoder

Du  kan ladda ned det direkt från verktygets officiella hemsida hhtp://webspeed.co, men oftast är detta inte orsaken till att du får det. Detta reklamprogram kommer packeterat med andra gratisprogram som olika mediaspelare, PDF skapare eller falska Flash uppdateringar. Som ett exempel, när du laddar ned ett gratisprogram från en suspekt hemsida så finns det en chans att WebSpeed följer med utan att du vet om det. För att undvika detta så håll dig undan från att ladda ned program från suspeka hemsidor. Men ibland har du inte något val och då är det väldigt viktigt att du kontrollerar alla steg under installationen. Hoppa inte över några steg som gör att du kan missa viktig information. Leta efter redan förklickade rutor som accepterat installation av oönskade tillägg.

Om det nu redan är försent och din dator redan är infekterad så vänta inte utan ta stegen för att bli av med WebSpeed redan nu.

Manuell borttagning av WebSpeed reklamer

Du tar bort WebSpeed genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som WebSpeed installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till WebSpeed .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort WebSpeed från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till WebSpeed och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till WebSpeed, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna WebSpeed från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till WebSpeed. Klicka på papperskorgen bredvid WebSpeed eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till WebSpeed, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna WebSpeed från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till WebSpeed och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till WebSpeed, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Automatisk WebSpeed verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som WebSpeed och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure     
 

Om författaren

 
januari 8, 2015 11:10, januari 8, 2015 11:10
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *