WebCake - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
 

WebCake är ett annonsprogram som säger sig förbättra din surfupplevelse men faktum är att programmet skapar massor av problem för ditt system. Även om den hävdar att den är ett bra verktyg som visar de bästa erbjudandena och rabattkuponger samt ger möjligheten att jämföra priser på vissa produkter och tjänster, så orsakar den mer besvär än fördelar. Applikationen infiltreras på datorer utan användarens medgivande och det är därför den kategoriseras som ett potentiellt oönskat program. 

WebCake installeras oftast på datorer tillsammans med kostnadsfria nedladdningar från nätet. Den kan påverka Internet Explorer, Mozilla Firefox eller Google Chrome. Programmet anses inte vara ett sabotageprogram och den gör ingen direkt skada på ditt system. Däremot skapar den massor av situationer som ökar risken för att bli infekterad dessutom stör den dig i allmänhet. WebCakes gör så att massor av annonser visas på din dator medan du försöker surfa på nätet, speciellt om du besöker shoppingsidor. I grund och botten visar den annonser med kuponger som erbjuder olika rabatter och informerar om erbjudanden på föremål du är intresserad av.

Troligast kommer programmet ersätta din startsida och dina sökleverantörer utan din tillåtelse. När WebCake infekterar en PC utan andra kapare kommer den använda sin egna ”sökmotor”, aka search.getwebcake.com. I de flesta fall kommer du ändå bli kapad av olika parasiter då den sällan anländer ensam. 

Du borde också veta att WebCake kan spåra din historik och annan information som kan säljas till en tredje part. Vanligtvis används sådan data i marknadsföringssyfte. Det finns ingen tvekan om att du måste ta bort WebCake omedelbart från ditt system när du har upptäckt dess spår på din dator.

Gå Kontrollpanelen -> Lägg till och Ta bort program och avinstallera den därifrån. Du borde också kolla dina tillägg i webbläsarna Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome. Om du inte ser WebCake borde du använda ett anti-sabotageprogram som Reimage, SpyHunter och scanna din dator med den. Att avinstallera program från din dator förändrar inte dina sökleverantörer, det gör bara att annonserna sluta dyka upp på skärmen. Du måste själv ändra den manuellt. Beroende på vilken webbläsare du använder, följ instruktionerna nedan:

På Internet Explorer:

 1. Klicka på pilen till höger om sökfältet
 2. Gör följande: på IE8-9 välj Hantera Sökleverantör, på IE7 klicka på Hantera Sökmotorer.
 3. Ta bort WebCake från listan 

På Firefox:

 1. Skriv ”about:config” i adressfältet. Detta kommer öppna sidan med inställningar.
 2. Skriv ”keyword.url” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 3. Skriv ”browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den
 4. Skriv “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 5. Sök efter ”browser.newtab.url”. Högerklicka på den och radera den. Detta ser till att söksidan inte startar i varje ny flik.

På Google Chrome:

 1. Klicka på ikonen som innehåller tre horisontella streck på webbläsarens verktygsfält
 2. Välj inställningar
 3. Välj Grunderna->Hantera sökmotorer
 4. Radera onödiga sökmotorer från listan
 5. Gå tillbaka till inställningar. Vid start välj Öppna Startsidan (du kan också ta bort oönskade sidor från länken Grupp Med Sidor).

Automatisk WebCake verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som WebCake och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Liknande bilder

 
related image #1 from WebCake
     
 

Om författaren

 
mars 4, 2014 12:34, mars 4, 2014 13:37
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *