Visual Discovery - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
 

Visual Discovery är ännu ett skadligt program som klassificeras som ett reklamprogram. Väl installerad så kommer den överösa din sökmotor med irriterande reklam. Dessa reklamer är inte bara irriterande, de är även skadligt. Med andra ord så bör du ta bort detta omgående. Eftersom detta program sprids på ett skadligt sätt så kan du endast märka av det då det redan infiltrerat datorn. Dock är det inte svårt att indikera om du har blivit infekterad då reklamerna från Visual Discovery oftast är märkta med ”Ads by Visual Discovery” eller ”Brought to you by Visual Discovery”. Så har du märkt av detta på någon av dina sökmotorer så bör du vidta åtgärder och eliminera detta.

Det finns två vanliga sätt att göra detta på – Manuellt eller automatiskt. Det är mycket enklare att göra det automatiskt och därav rekommenderar vi det. Ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller StopZilla och genomsök datorn med det. Det kommer att automatiskt hitta samt eliminera viruset på bara några sekunder. Om din dator är infekterad med andra skadeprogram så kommer det även hitta dessa och ta bort även dom. Självklart kan du välja ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du av någon anledning inte vill ladda ned något verktyg så kan du ta bort Visual Discovery manuellt med. Dock kräver detta lite förkunskaper och därav har vi skapat steg-för-steg instruktioner för borttagning av Visual Discovery. Skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt. Följ alla stegen noga så kommer du kunna eliminera viruset för gott helt själv.

Ifall du stöter på några problem under borttagningen eller om du har några frågor rörande den här artikeln så kan du ställa dessa i kommentarsfältet nedan så ska vi göra vårt yttersta för att besvara dessa. Om du vill lära dig mer om just de specifika egenskaperna av Visual Discovery, var då god fortsätt läs.

Om Visual Discovery reklamprogram

Programmet fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna som t.ex. Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer samt även Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas. Även fast Visual Discovery beskrivs som en användbar gratisapplikation som kan hjälpa dig att spara både tid och pengar då du handlar på Internet genom att ge dig olika kommerisella länkar, kuponger och erbjudanden så har detta väldigt lite med verkligheten att göra.

Alla dessa erbjudanden från Visual Discovery dyker upp på ett väldigt irriterande sätt som t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamrutorna lägger sig i aktivitetsfältet istället), textreklam, reklampelare m.m. Även ett nytt fönster eller flik med reklam kan dyka upp på måfå.

Oftast dyker dessa reklamer upp på internethandelssidor som t.ex. Ebay eller Amazon och erbjuder dig att köpa olika produkter eller tjänster för väldigt attraktiva priser. Även fast dessa ser attraktiva ut så fall inte för detta då de oftast är falska och endast ett knep för att fånga din uppmärksamhet och klicka på dom. Detta rekommenderar vi inte.

Om det händer att du klickar på en av reklamerna från Visual Discovery så kommer du att direkt bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. Resultatet kan bli att du får din dator infekterad med andra virus eller om du försöker att köpa något hos dessa, bli bedragen på dina pengar.

Visual Discovery kan beskrivas som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Då dessa är blockerade från legitima reklamnätverk så använder de reklamprogram som Visual Discovery för att dirigera trafik till deras hemsidor och fånga in offer. Med detta sagt, om du har Visual Discovery installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen via din sökmotor och detta är mycket farligt.

Visual Discovery spridningsmetoder

Visual Discovery sprids på samma sätt som de flesta reklamprogram, genom att följa med packeterad med andra gratisprogram. T.ex. om du skulle ladda ned samt installera ett gratisprogram så finns det en chans att Visual Discovery installeras bredvid utan att du vet om detta.

För att undvika att detta ska hända så bör du ha större koll under installationen av gratisprogram. Hoppa aldrig över några steg samt håll alltid utkik efter tillägg samt avancerade tillval. Leta även efter olika förklickade bockar. Stressa inte då en del av informationen som kan vara väldigt viktig kan vara väldigt otydlig och är inget som du vill missa. Om det nu redan är försent och din dator redan är infekterad så bör du vidta åtgärder och eliminera hotet.Automatisk Visual Discovery verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Visual Discovery och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Visual Discovery

Du tar bort Visual Discovery genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Visual Discovery installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Visual Discovery .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Visual Discovery från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Visual Discovery och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Visual Discovery, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Visual Discovery från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Visual Discovery. Klicka på papperskorgen bredvid Visual Discovery eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Visual Discovery, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Visual Discovery från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Visual Discovery och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Visual Discovery, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Visual Discovery från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Avlägsna Visual Discovery från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Visual Discovery. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Visual Discovery, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

 

Liknande bilder

 
related image #1 from Visual Discovery
     
 

Om författaren

 
mars 18, 2015 15:46, mars 18, 2015 15:46
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *