Vidx - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Vidx kan installeras på din dator utan din kännedom. Den klassas som ett PUP (potentiellt oönskat program eng: potentially unwanted program) och är ett annonsprogram pågrund av att den utför flera skadliga handlingar. Först och främst kommer den visa massor av annonser i din webbläsare. Vidx är ett webbläsartillägg som kan läggas till i de flesta populära webbläsare, inklusive Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari och Internet Explorer. Den är kapabel till att påverka både Windows och Mac OS. Du borde tänka en gång till innan du klickar på dessa annonser eftersom de kommer från en tredje part och är för det mesta oäkta. Dock om du bestämmer dig för att klicka kommer du omedelbart omdirigeras till en sida med tredje parter som kan vara infekterat och skada dig på något sätt. Dessutom är Vidx villig att spåra din personliga information, såsom surfhistorik, sökförfrågningar eller IP adress. Den här informationen kommer vid ett senare tillfälle att lämnas över till en tredje part så att de kan justera sina annonser i enlighet med informationen för att göra annonserna med attraktiva för dig. Många cyber-säkerhetsexperter rekommenderar att ta bort skadliga applikationer innan det är försent. Även om den officiellt inte är ett virus, kan den leda till allvarliga säkerhetsprogram.

Som de flesta annonsprogram, distribueras Vidx tillsammans med kostnadsfria programvaror. T.ex när du laddar ner och installerar något gratis, kan det finnas ett annonsprogram som har installerats bakom ryggen på dig. Med det sagt, måste du helt enkelt vara mer uppmärksam under installationsprocessen för gratisprogram. Hoppa inte över några steg och se till att du alltid väljer anpassad eller avancerad installation. Läs alla villkoren och kontrollera att inga ytterligare oönskade applikationer installeras. Om din dator redan är infekterad, är det höst rekommenderat att scanna den med ett pålitligt anti-sabotageprogram som Spyhunter eller malwarebytes. Den kommer upptäcka och ta bort annonsprogrammet automatiskt. Om du föredrar att göra detta manuellt, kan du nedanför följa våran steg-för-steg borttagnings guide för Vidx.

Hur du tar bort Vidx

Använda Kontrollpanelen för att ta bort de huvudsakliga Vidx komponenterna och installerare

 1. Gå till Kontrollpanelen. På Windows XP/Vista/7 öppna Start -” Kontrollpanelen sedan”Lägg till/Ta bort Program eller”avinstallera.”På Windows 8 ange Kontrollpanelen”i sökfältet, leta sedan efter avinstallera ett program. I både fallen kan du bli tvungen att bekräfta att du är administratören på din PC.
 2. Leta efter Vidx och/eller liknande objekt i programlistan. Jag rekommenderar att ta bort Yontoo, Webcake eller något som är relaterat till ”savings” eller ”coupon”. Scanning med anti-sabotageprogram som Spyhunter eller Stopzilla kan ge en bra bild av vilka program du också borde ta bort därifrån.
 3. Stäng Kontrollpanelen

Ta bort Vidx från Internet Explorer

 1. Klicka på ikonen med skiftnyckeln-> Hantera Tillägg
 2. Gå igenom Verktygsfält och tillägg. Ta bort allt som är relaterade till Vidx och objekt som du inte känner till och som inte är gjorda av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
 3. Stäng fönstret.

Ta bort Vidx från Firefox

 1. Skriv about:addons i adressfältet
 2. Gå igenom listan med Tillägg och Insticksmoduler, ta bort allt Vidx relaterat och objekt du inte känner igen. Om du inte känner till tillägget och den inte är gjord av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe behöver du den förmodligen inte.
 3. Alternativt: Ställ om Firefox: För detta behöver du gå till Firefox-> Hjälp (Hjälp finns i menyn för OSX användare) -> Felsökningsinformation. Sedan Återställ Firefox.

Ta bort Vidx från Chrome

 1. Ange chrome://extensions i adressfältet.
 2. Gå igenom tilläggslistan och ta bort program som du inte behöver, speciellt relaterat till Vidx. Om du är osäker kan du också tillfälligt inaktivera dem.
 3. Starta om Chrome.

Alternativt, kan du ange chrome://settings i adressfältet, välj Visa Avancerade Inställningar, scrolla ner till slutet av listan och tryck på Återställ Webbläsarinställningar.

Automatisk Vidx verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Vidx och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure       
 

Om författaren

 
augusti 11, 2014 08:50, augusti 11, 2014 08:50
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *