UNiDealse - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
Andra namn: UniDeeallsi
 

UNiDealse kan se ut som en användbar applikation vid första anblick, men är endast ännu ett skadligt verktyg som du inte bör låta vara installerad på din dator. Det liknar andra reklamprogram ganska precis, med andra ord visar det reklam på alla dina sökmotorer.

Om du har märkt av att din dator är infekterad, vänta då inte utan vidta åtgärder och ta bort detta så snabbt som du kan. Det kan tas bort antingen manuellt eller automatiskt. Det är mycket enklare att göra detta automatiskt, så har du ingen tidigare erfarenhet med att ta bort internethot så rekommenderas det här sättet. Ladda enkelt ned ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller StopZilla och genomsök datorn med det. Det kommer att automatiskt hitta samt eliminera hotet för gott. Dessutom skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha ett sådant verktyg installerat. Du kan självklart använda ett eget valt anti-skadeprogram med.

Det går att ta bort detta manuellt med om du följer våran metod. Vi har skapat steg-för-steg instruktioner för att avlägsna UNiDealse och hjälpa dig igenom processen. Skrolla ned till slutet av artikeln och kika in dessa. Följ alla stegen noga så kommer du kunna eliminera infektionen helt själv. Dock bör du ha i åtanke att även fast du tar bort UNiDealse manuellt så rekommenderas det ändå att du utför en genomsökning med ett pålitligt anti-skadeprogram, eftersom reklamprogrammet kan ha infiltrerat in andra infektioner till din dator under tiden det verka.

Om du har några frågor relaterat till den här artikeln så var god ställ dessa i kommentarsfältet nedan, så kommer vi göra vårt yttersta för att besvara dom. Om du vill lära dig mer om just de specifika egenskaperna av UNiDealse, var då god fortsätt läs.

Om UNiDealse reklamprogram

Utvecklarna av detta reklamprogram beskriver det som ett användbart verktyg som ska hjälpa användare att spara tid och pengar då de handlar på Internet. Detta genom att ge dom olika kommersiella länkar, kuponger och erbjudanden. Tyvärr så fungerar det inte så.

Alla dessa erbjudanden så UNiDealse visar kommer i flera olika former av reklam som t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamrutorna lägger sig i aktivitetsfältet istället), textreklam, reklampelare m.m. Dessa dyker upp helt på måfå, till och från, vilket är väldigt irriterande. Dessutom så är de skadliga och skulle du klicka på någon av reklamerna från UNiDealse, så blir du omgående omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärldens som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator blir infekterad med andra virus eller t.o.m bli bedragen på dina pengar.

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorn och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna, som t.ex. Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox och Safari. Det kan beskrivas som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Då dessa är blockerade från reklamnätverk som t.ex. Google eller Facebook så använder de reklamprogram som denna för att driva in trafik till deras hemsidor. Med detta sagt, om du har UNiDealse installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen via din sökmotor, och detta är väldigt farligt.

En annan oönskad egenskap av detta skadeprogram är dess insamlande av information. Väl installerad så kommer den samla in information om dina internetvanor som t.ex. din internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor samt även din IP-address och email-address. Tredjepartner använder sedan informationen hämtat för marknadsföring, t.ex. formar om sina reklamer så dessa ser mer attraktiva samt blir mer intressanta för just dig. På så sätt ökar risken att just du klickar på dessa, vilket är UNiDealse huvudmål då dess skapare får betalt för varje klickning du utför på deras reklamlänkar.

UNiDealse spridningsmetoder

Om du har laddat ned samt installerat en gratisapplikation från en opålitlig hemsida så finns det en risk att UNiDealse installerades bredvid utan att du vet om detta. Därför måste du vara väldigt noga under installationen av gratisapplikationer.

Hoppa aldrig över några steg och läs allting noga. Håll utkik efter tillägg samt avancerade tillval om det går. På så sätt hinner du se alla möjliga val och utföra ändringar. Läsa igenom villkoren anses också klokt. Om du märker av att något program installeras bredvid, tillåt inte detta att slutföras då det kan vara UNiDealse eller ett annat oönskat program.Automatisk UNiDealse verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som UNiDealse och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av UniDealse reklamer

Du tar bort UniDeeallsi genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som UNiDealse installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till UniDeeallsi .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort UNiDealse från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till UniDeeallsi och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till UNiDealse, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna UniDeeallsi från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till UNiDealse. Klicka på papperskorgen bredvid UniDeeallsi eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till UNiDealse, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna UniDeeallsi från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till UNiDealse och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till UniDeeallsi, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort UNiDealse från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Avlägsna UNiDealse från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill UniDeeallsi. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till UNiDealse, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
mars 23, 2015 10:14, mars 23, 2015 10:14
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *