Ufirstpage.com - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

Ufirstpage.com är en irriterande sökmotorskapare som ändrar dina webbläsares inställningar och kan orsaka all möjlig skada på ditt system. Om du nyligen upptäckt att din dator är infekterad med det här skadeprogrammet, men du har ingen aning om hur du hanterar det, då har du kommit helt rätt. I den här artikeln kommer vi tillhandahålla detaljerade instruktioner om hur man eliminerar Ufirstpage.com antingen manuellt eller automatiskt, det är helt upp till dig vilken metod du väljer.

Om du är en oerfaren användare så rekommenderas det automatiska alternativet. Det går riktigt snabbt och enkelt – allt du behöver göra är att ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. SpyHunter eller Reimage, installera det och genomsör sedan en fullständig genomsökning av datorns alla lagrade filer. Ett av dessa program bör hitta och eliminera Ufirstpage.com automatiskt. Dessutom skyddar det din dator mot liknande infektioner i framtiden, så det är värt att ha det installerat. Självklart kan du använda dig av ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du dock av någon anledning inte vill installera något ytterligare anti-skadeprogram, då kan du eliminera Ufirstpage.com manuellt med. Denna process är mer komplicerad och därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner för att bistå med hjälp – skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dessa. Försök att slutföra alla stegen korrekt så bör du kunna eliminera Ufirstpage.com helt på egen hand.

Om du stöter på några svårigheter under borttagningen, vänligen fråga oss då om hjälp i kommentarsfältet nedan så kommer vi göra vårt yttersta för att bistå med assistans. För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Ufirstpage.com, vänligen fortsätt då läs artikeln.

Om sökmotorskaparen Ufirstpage.com

Även fast Ufirstpage.com inte är så farligt i sig själv så rekommenderar vi dig fortfarande att eliminera det. Det kan kosta dig en hel del konsekvenser mot IT-säkerheten, exempelvis kan andra virus infiltrera din dator.

Väl inne i systemet kommer Ufirstpage.com attackera dina webbläsare och ändra en del inställningar där, både startsida och sökmotor kommer bl.a. ändras. Så när du nu öppnar din webbläsare så kommer du se hemsidan Ufirstpage.com istället för Google eller vad du tidigare använde.

Det kan se ut som en pålitlig sökmotor, men denna bild är falsk och du bör inte använda det. Ufirstpage.com använder sig av en sökmotor som kallas för Yandex – den rysska motsvarigheten av Google. Så Ufirstpage.com har ingen egen sökmotor, det omdirigerar endast till den rysska sökmotorn.

Kapare har utvecklat Ufirstpage.com för att tjäna pengar genom att visa reklam på infekterade användares datorer. Det är därför som Ufirstpage.com kan kategoriseras som ett reklamprogram med. Det överflödar dina webbläsare med reklam i alla dess former, som t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller fönster med reklam kan öppnas helt slumpmässigt med.

Oftast visas reklam av Ufirstpage.com på internethandelssidor som t.ex. eBay eller Amazon. Du kommer att erbjudas att köpa särskilda produkter till vädligt attraktiva priser. Fall inte för detta trick – det är endast ett knep för att fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på dom. Detta är någonting vi inte rekommenderar.

Om du skulle klicka på en annons av Ufirstpage.com så kommer du omgående bli omdirigerad till en annan hemsida som möjligen kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden, som t.ex. kapare eller bedragare. Besöka sådana hemsidor kan resultera i att din dator blir infekterad med andra skadeprogram. Dessutom kan du riskera att bli bedragen på dina pengar om du skulle handla något hos dessa, eller förlora känslig information.Automatisk Ufirstpage.com verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Ufirstpage.com och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Ufirstpage.com viruset

Du tar bort Ufirstpage.com genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Ufirstpage.com installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Ufirstpage.com .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Ufirstpage.com från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Ufirstpage.com från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ufirstpage.com, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Ufirstpage.com från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Ufirstpage.com och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ufirstpage.com, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Ufirstpage.com virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Ufirstpage.com från listan.

Hur man avlägsnar Ufirstpage.com från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Ufirstpage.com och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ufirstpage.com, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Ufirstpage.com från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Ufirstpage.com ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Ufirstpage.com från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Ufirstpage.com och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Ufirstpage.com, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Manuell borttagning av Ufirstpage.com

 
Processer:
 

Ufirstpage.com skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
april 14, 2017 09:31, april 14, 2017 09:31
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *