Trotux.com virus - Hur tar man bort

Trotux.com är ett nytt webbläsartillägg som är kompatibell med Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome och Safari. Det erbjuder välvilligt sina tjänster på 20 olika språk så att människor världen över kan naivt använda sökmotorskaparen som associeras med Trotux.com. Trotux är värd genom Cloudflare (ett legitimt företag som hjälper stora sidor att hantera deras trafik), därav är det tydligt att det har ett stort antal besökare. Dock är det inte avsiktligt.

Det kanske liknar de brett använda sökmotorerna, men det är långt ifrån lika pålitligt och godkänd. Det har tydligt utvecklats för reklamsyften och låtsas endast att vara en pålitlig sökmotor. Vi rekommenderar dig starkt att ta bort Trotux.com viruset om du lagt märke till det på dina webbläsare. För att lära dig mer om detta potentiella oönskade program (PUP), vänligen läs artikeln vidare. Borttagningsinstruktioner för Trotux.com viruset finner du nedan.

Om Trotux.com viruset

Först hävadar Trotux.com vara en metasökmotor, exempelvis för det ihop resultaten från andra sökmotorer. Detta är inte alltid sant, då det kan omdirigera användare till andra sökmotorer som de själva valt.


trotux-com-virus

Vi är fast beslutna om att sökmotorskaparen Trotux.com inte är bra för någon. Det ändrar i inställningarna på ett sådant sätt att det blir möjligt för det potentiellt oönskade programmet att stötta deras egna centrala domän. Som du säkert redan gissat så finns det inga direkta fördelar med att behålle Trotux.com virus. Den huvudsakliga domänen handlar utan lov och fortsätter att öppnas som användares startsida, nya flikar och sökleverantör. En del problem som innehållet dyker upp när sökplattformen används.

Först och främst så bugar Trotux.com sig ned för Google för att få fram lämpliga resultat. Så snart som användare skrivit in sin sökning kommer de omdirigeras till nämnda och välutvecklade söksystemet. Dock kommer sökmotorskaparen Trotux.com placera sponsrade resultat högre upp i listan för att generera trafik till dessa. Dessa kraftigt stöttade domäner är oftast skurkaktiga, farliga och sprider skadliga applikationer.

Dessutom kan användare eventuellt automatiskt blir omdirigerade till Trotux.com eller till en av deras affiliates när de försöker använda en annan sökmotor. Tack vare dessa ovaliderade besök så kan ytterligare webbläsartillägg smyga sig in i datorn obemärkt. Reklam som dyker upp från ingenstans och insamling av personliga uppgifter har även rapporterats av de som infekterats av Trotux.com viruset.

Slutligen kan sökmotorskaparen Trotux.com modifiera de legitima sökresultaten och få dom att presentera opålitliga domäner med. Att söka efter och hitta information kan bli svårt utan skadliga tillägg.

Trotux.com virusets distributionsmetoder

Kapare kan använda sig av olika taktikter för att sprida skadlig programvara, exempelvis de nämnda omdigeringarna och skadereklam. Faktum är att Trotux.com viruset även kan distribueras via andra metoder.

Den vanligaste taktiken är troligen att paketera in det som tillägg i olika gratisprogram. Dessa tillägg är ofta potentiellt oänskade och även skadliga. Du ser endast dessa tillägg via ett avancerat installationsalternativ, troligen för att ett vanligt installationsalternativ oftast är mer uppskattat. Ett vanligt installationsalternativ tillåter oftast att programmen automatiskt installerar de ytterligare tilläggen vid sidan av.

Förmågan att göra flera saker samtidigt är inte en egenskap som många människor har. Dock är detta är inte bara uppskattat för själva surfandet, utan även för att vara uppmärksam på potentiella faror som lurkar på internet. Även om Trotux.com tycks ha ett alternativ för avinstallation så är det sällan fallet och många användare kämpar med att försöka bli av med den här irriterande sökmotorskaparen. För att göra livet enklare för dig så rekommenderar vi dig att använda ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Plumbytes. Dessa program kan hantera problemen automatiskt och du kan sedan välja en egen legitim sökmotor och börja uppskattade surfandet utan störande moment.

Notera att Trotux installatören inte bara infekterar webbläsare. Det modifierar även webb- och applikationsgenvägar med, så varje gång du kör ett specifikt program så kan ett sökfönster med sidan öppnas med. Detta är ett ytterst irriterande beteende. Dessutom kan det installaera specifika program och tjänster som kan återställa den här kaparen när du väl återställt dina webbläsare och åtgärdat alla genvägar. För att hitta alla dessa processer behöver du genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram, namnen för tjänsterna kan nämligen vara mer eller mindre slumpmässiga och orelaterade till Trotux.

För att ta bort Trotux.com virusets manuellt, skrolla ned och ta en titt på borttagningsinstruktionerna. Se till att du följer varje steg noggrant och självfrallet tar bort sökmotorskaparen från alla dina påverkade webbläsare, samt åtgärda alla genvägarna. Deta dina erfarenheter gällande Trotux.com virusets i kommentarsfältet nedan om din dator var infekterad.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Trotux Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Trotux Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Hur du tar bort Trotux.com viruset manuellt

Du tar bort Trotux.com virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Trotux.com virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Trotux.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Trotux.com virus från dina webbläsare

TopTa bort genväg kapare (alla webbläsare) (valfri):

Om din webbläsare öppnar sidan Trotux.com virus endast vid start, försök detta:

 • Högerklicka på din webbläsares ikon. Välj Egenskaper;
  Shortcut properties
 • Öppna fliken Genväg;
  Remove url
 • Ta bort Trotux.com virus del i dialogrutan.

TopHur man avlägsnar Trotux.com virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Trotux.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopHur man avlägsnar Trotux.com virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Trotux.com virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Trotux.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

TopHur man avlägsnar Trotux.com virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Trotux.com virus från listan.

Hur man avlägsnar Trotux.com virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Trotux.com virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Trotux.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Trotux.com virus från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopHur du tar bort Trotux.com virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Trotux.com virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Trotux.com virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-trotux-com-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *