Trezaa - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Trezaa är ännu ett skadligt program som du inte bör ha installerad på din dator. Det är listat som ett reklamprogram, så väl installerad så kommer det överflöda dina sökmotorer med olika reklamer.

Om du nyligen har lagt märke till att din dator har infekterats med detta skadeprogram men du har ingen aning om hur du blir av med det, då har du hamnat helt rätt. I den här artikeln kommer vi att ge dig detaljrika instruktioner om hur du eliminerar Trezaa både manuellt och automatiskt, så det är helt upp till dig vilken metod du väljer.

Om du inte har någon tidigare erfarenhet med att ta bort virus som Trezaa, då rekommenderar vi dig att göra det automatiskt. Ladda enkelt ned ett pålitligt anti-skadeprogram och utför sedan en full genomsökning av datorns alla filer. Vi rekommenderar dig att antingen använda Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes för detta ändamål. Båda dessa program kommer omgående att hitta samt eliminera hotet. Dessutom så skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha det installerat.

Om du dock av någon anledning inte vill installera någon ytterligare anti-skadeprogram så kan du ta bort Trezaa manuellt med. Denna process är mer komplicerad, därför har vi utvecklat steg-gör-steg instruktioer för att hjälpa dig med det, skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dessa. Försök att slutföra alla stegen korrekt så kommer du att kunna eliminera Trezaa helt på egen hand.

För att lära dig mer om just de specifika egenskaperna av Trezaa, vänligen fortsätt då läs artikeln. Om du har några frågor som relaterar till det här ämnet så får du gärna ställa dessa i kommentarsfältet nedan, vi kommer att göra vårt yttersta för att besvara dom alla.

Om reklamprogrammet Trezaa

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos de allra vanligaste sökmotorerna, dessa inkluderar Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer samt även Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas.

Väl inne i din dator så kommer Trezaa överflöda dina sökmotorer med reklam i alla dess former, t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller fönster med reklam kan öppnas slumpmässigt med.

Reklam som visas av Trezaa dyker oftast på internethandelssidor som t.ex. eBay eller Amazon. Du kommer att erbjudas att köpa särskilda produkter till väldigt attraktiva priser. Fall inte för detta trick då dessa erbjudanden oftast är falska och endast ett knep för att fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på dom. Detta rekommenderar vi dig inte att du gör.

Om det händer att du skulle klicka på en av reklamerna som visas av Trezaa så kommer du att omgående bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden, t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator infekteras med andra virus, eller om du försöker att handla något hos dessa så riskerar du att bli bedragen på dina pengar.

Reklamprogrammet Trezaa spridningsmetoder

Trezaa sprids på samma sätt som de flesta reklamprogram, genom att packeteras in i olika gratisprogram som kan laddas ned från Internet. Exempelvis om du skulle ladda ned och installera någon gratis PDF skapare eller mediaspelare så finns det en risk att Trezaa laddas ned bredvid och läggs till på dina sökmotorer. Så vill du undvika denna händelse så bör du inte ladda ned program från opålitliga hemsidor, samt alltid hålla din dator säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram.Automatisk Trezaa verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Trezaa och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av reklamprogrammet Trezaa

Du tar bort Trezaa genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Trezaa installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Trezaa .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Trezaa från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Trezaa och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Trezaa, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Trezaa från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Trezaa. Klicka på papperskorgen bredvid Trezaa eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Trezaa, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Trezaa från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Trezaa och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Trezaa, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Trezaa från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Trezaa ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Trezaa från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Trezaa. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Trezaa, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av Trezaa

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
maj 13, 2016 13:56, maj 13, 2016 13:56
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *