Torcho.com Virus - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
Andra namn: Torcho.com hijacker
 

Torcho.com viruset är en sökmotorskapare som kan påverka Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome när användare ladder ned någon gratis applikation från Internet. Det kan följa med packeterad i en variation av program som inte tydligt behöver informera om det. Väl inne så kommer verktyget ändra din internetupplevelse till det sämre och göra det omöjligt att leta efter information på Internet eller besöka dina favorit hemsidor.

Programmet byter ut din startsida och standard sökleverantör till Torcho.com utan att ens be om tillåtelse. Vid första anblick så kan man inte avgöra om hemsidan på något sätt skulle relatera till kriminella inom internetvärlden. Men när du väl försöker att utföra en sökning med det så kommer du att lägga märke till att Torcho.com viruset lägger till massvis med sponsrade hemsidor bland dina sökresultat utan att markera dom annorlunda. En del användare har även lagt märke till en överdriven mängd reklam medans de använt denna sökleverantör. Torcho.com viruset försöker att reklamföra olika återförsäljare online och bygga upp trafik till dess hemsidor. Det betyder dock inte att det nödvändigtvis försöker ta dig till skadliga hemsidor, men detta kan hända och då har du mer seriösa problem att handskas med.

Bästa sättet att skydda din sökmotor från att kapas är att vara mer noggrann med vad du installerar till din dator. Se till att du alltid läser igenom villkoren av dina nya nedladdningar. Detta kan avslöja om programmet kommer försöka utföra några ändringar i sökmotorns inställningar eller lägga till ytterligare verktyg. Välj även ett avancerat installationsalternativ för att få möjligheterna att se de alternativa valen. Gå aldrig med på att ändra din startsida till en okänd hemsida eller tillåtta installation av ytterligare program som du inte känner till.

För att ta bort Torcho.com viruset, gå till Kontrollpanelen -> Lägg till/ Ta bort program och avinstallera allt som relaterar till domänen därifrån. En del versioner av kaparen kan installera program som blockerar sökmotorsinställningarna från att ändras. För att identifiera dessa, genomsök datorn med Reimage, SpyHunter eller ett annat pålitligt anti-spionprogram som anses användbart. Sedan kan du avinstallera tilläggen och återställa dina sökmotorers inställningar.

Hur du tar bort Torcho.com viruset från Internet Explorer (äldre versioner):

 1. Klicka på pilen till höger om sökfältet;
 2. Utför följande: På IE 8-9 väljer du Hantera Sökleverantörer, på IE 7 Ändra Sökleverantör;
 3. Ta bort Torcho.com från listan.

Hur du tar bort Torcho.com viruset från IE 11:

 1. Klicka på inställningar-ikonen (högst upp till höger) -> Hantera Tillägg;
 2. Välj Sökleverantörer;
 3. Ändra standard sökleverantör till Bing eller Google;
 4. Om någon av dessa sökleverantörer inte finns tillgängliga, följ ”Hitta fler Sökleverantörer” vid botten av skärmen och installera Google.

Hur man tar bort Torcho.com viruset från Firefox:

 1. Skriv in “about:config” i adressfältet. Detta kommer öppna inställningssidan;
 2. Skriv “Keyword.url” i sökfältet. Right click and reset it;
 3. Skriv “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och återställ;
 4. Skriv “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och återställ;
 5. Skriv “browser.startup.homepage” i sökfältet. Högerklicka och återställ;
 6. Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och återställ. Detta säkerställer att söksidan inte startar I varje ny flik;
 7. Om återställningarna återgår och en genomsökning med ett anti-skadeprogram ger resultat som ren, stäng Firefox, öppna filhanteraren och skriv in %AppData% i adressfältet. Skriv user.js i sökrutan. Om filen existerar, byt namn på den och starta Firefox igen. Du kan vara tvungen att upprepa ovan steg igen.

Hur man tar bort Torcho.com viruset från Google Chrome:

 1. Klicka på de tre horisontella linjerna vid adressfältet.
 2. Välj Inställningar.
 3. Välj Hantera Sökmotorer vid startsidan.
 4. Ta bort onödiga sökleverantörer från listan.
 5. Gå tillbaka till Inställningar. Vid Start finner du Öppna Sidan ny Flik (du kan även ta bort oönskade sidor vid ”Grupp med sidor” med).
 6. Om din nya flik har kapats så måste du genomsöka med ett anti-skadeprogram eller använda New Tab Redirect tillägget från Chrome butiken.

Automatisk Torcho.com virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Torcho.com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Torcho.com virus skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
maj 14, 2016 09:45, maj 14, 2016 09:45
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *