Websearch.the-searcheng.info Virus - Hur Tar Man Bort?

 

Websearch.the-searcheng.info viruset är ännu en kapare av sökmotorer som i hemlighet tar över Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome samt Safari. Det är ett program som byter ut din startsida samt standard sökleverantör utan att ge dig någon möjlighet att ändra tillbaka till dina gamla inställningar. Det kan inte ge dig pålitligt sökresultat och det är därför rekommenderat att ta bort Websearch.the-searcheng.info viruset så snabbt som möjligt.

För att göra det manuellt så måste du slutföra alla stegen av instruktionerna angivna nedan i artikeln. Automatisk borttagning av Websearch.the-searcheng.info viruset kan göras genom ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller StopZilla. Glöm inte att uppdatera till dess senaste version innan du genomför en full genomsökning av datorn.

Om Websearch.the-searcheng.info viruset

Websearch.the-searcheng.info viruset ser precis ut som de tidigare släppta Websearch.searchtheuniverse.info virus, Websearch.searchouse.info virus, Websearch.hotfindings.info virus m.m. Det har samma utseende och använder sig av samma metoder för att infiltrera datorer. Tyvärr så är ingen av dom en bra tjänst som sökleverantör. Istället försöker de endast stötta sponsrade hemsidor.

websearch-the-searcheng-com-virus

Om du utför en sökning med Websearch.the-searcheng.info så kommer du se att det visar en hel del kommersiella hemsidor även fast de inte relaterar till din sökning. Du kommer även få en hel del reklam som försöker att omdirigera dig till sponsrade hemsidor med. Websearch.the-searcheng.info viruset försöker att utöka trafiken till dessa hemsidor och får betalt för affiliate marknadsföring. Dock orsakar det en hel del bekymmer för sina användare och kan även öka risken att få datorn infekterad. Det kan enkelt omdirigera användare till skadliga hemsidor fulla med spionprogram och andra hot. Det är högt rekommenderat att ta bort Websearch.the-searcheng.info viruset innan det händer.

Websearch.the-searcheng.info virusets spridningsmetoder

Websearch.the-searcheng.info viruset sprids packeterad i andra gratisprogram som kan laddas ned från Internet, exempelvis mediaspelare, PDF skapare, nedladdningsverktyg m.m. Var mer försiktig då du laddar ned dessa program. Följ alltid varje installationssteg och neka utbyte av startsida till okända hemsidor. Acceptera inte heller någon installation av ytterligare program som du inte känner till. Det är även rekommenderat att läsa igenom villkoren av dina nya nedladdningar, dessa innehåller oftast information om packeteringarna med.

Om din dator redan har infekterats, ta då bort Websearch.the-searcheng.info viruset så snabbt som möjligt. Kom ihåg att du måste eliminera det från alla dina sökmotorer som har påverkats. Nedan hittar du instruktioner om hur du tar bort Websearch.the-searcheng.info viruset från Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome samt Safari. Glöm inte att du behöver ta bort det från varje sökmotor separat.

Om du inte har så mycket erfarenhet av att lösa sådana problem, eller att en manuell borttagning inte fungerar för dig så kan du använda det automatiska alternativet som är mycket enklare och säkrare.Automatisk Websearch.the-searcheng.info virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som The-searcheng Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Websearch.the-searcheng.info viruset

Du tar bort the-searcheng virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Websearch.the-searcheng.info virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Websearch.the-searcheng.info virus från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Websearch.the-searcheng.info virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till the-searcheng virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Websearch.the-searcheng.info virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Websearch.the-searcheng.info virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Websearch.the-searcheng.info virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Websearch.the-searcheng.info virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort the-searcheng virus från listan.

Hur man avlägsnar Websearch.the-searcheng.info virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till the-searcheng virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Websearch.the-searcheng.info virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Websearch.the-searcheng.info virus från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör the-searcheng virus ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Websearch.the-searcheng.info virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Websearch.the-searcheng.info virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till the-searcheng virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Manuell borttagning av Websearch.the-searcheng.info virus

 
Processer:
 

Websearch.the-searcheng.info virus skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
november 25, 2015 18:20, november 25, 2015 18:20
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *