Tech-connect.biz Virus - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

Tech-connect.biz URL har anslutit sig till vår redan stora kollektion av sökmotorskapare. Det är inte helt nytt i sitt slag, men det skapar sin debut som ännu en parasit. Även fast alla är utvecklade liknande så finns det en liten detalj som inte hindrar dom från att vara bra på det dom gör. De är nämligen kvalificerade att placera deras domän som nya flikar, sökleverantör och startsida utan att ens få ett riktigt godkännande av användaren. Faktum är att användare kan ha godkänt sådana villkor men inte varit medvetna om det. Om de hade vetat att Tech-connect.biz viruset stöttar en falsk sökleverantör och att det tar fram sökresultat genom PlusNetwork.com, då hade kanske användaren tagit ett bättre beslut. Tech-connect.biz viruset bör undvikas och om funnet, elimineras.

Om Tech-connect.biz viruset

Internetanvändare kommer vara försvarslösa mot Tech-connect.biz viruset om det redan har modifierat webbläsarens inställningar. Sökmotorskapare lyckas väldigt ofta med att säkerställa så deras redan utförda inställningar inte kan ändras tillbaka. Det enda sättet för att återfå kontrollen över din enhet är att eliminera alla spåren av Tech-connect.biz viruset. Innan det bör du känna till att de huvudsakliga egenskaperna som användare för leta efter under deras dagliga internetanvändande. Bortsett från de ändringar det utför på din webbläsaren inställnignar så kommer viruset även lägga till tvivelaktiga skadeannonseringar i dess plan. Popups, banderoller, textreklam och andra stöttande innehåll kan vara skyldiga till att infektera användare med skadeprogram. Dessutom så kan dessa återkommande erbjudanden slöa ned din dator och täcka hela ditt aktiva fönster med reklam. Om du vill se hur mycket CPU detta tar av din dator, vänligen öppna då din enhetshanterare.


tech-connect-biz-2-viruses

Tech-connect.biz viruset kommer även att sprids en del tredjeparters innehåll. Säregna länkar kan läggas till i resultaten av sökningarna och leda användare till domäner som inte är lämpliga att besöka. I vissa fall så kan URL adresserna innehålla skadliga körbara filer som kan planteras i enheten. Om du inte har något intresse av att sluta upp i en ännu mer komplicerad situation, undvik då allt som Tech-connect.biz viruset erbjuder. Om du slumpmässigt omdirigeras till domäner som du inte har något med att göra, då kan denna sökmotorskapare vara boven i dramat.

Tech-connect.biz virusets spridningsmetoder

Du kan infekteras av Tech-connect.biz viruset efter oansvarigt internetanvändande som tillslut resulterade i en äventyrad situation. Om du slumpmässigt besöker domäner och ignorerar att de kan vara skurkaktiga, då kan skadliga program ha tagits till dig via en så kallad ”drive-by” nedladdning. Annars kan nedladdning av gratisprogram också leda till en infektion. Under installationsprocessen bör användare alltid välja ett avancerat installatonsalternativ och inte följa de vanliga misstagen med att endast klicka ”nästa”. När installationen är mer användarvänlig så kommer du att kunna välja bort erbjudanden som erbjuder ”ytterligare nedladdningar”. Dessa förslagna program är väldigt ofta gangsters från ett gäng kallat ”potentiellt oönskade program” (PUP).

Lår inte Tech-connect.biz viruset ta dig oförberedd, anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, Spyhunter eller Hitman kommer att skydda dig från parasiten. Ifall du redan infekterats med det så kommer dessa program krossa infektionen utan nåd. En manuell borttagning kan användas efter att användare har läst igenom våra instruktioner.Automatisk Tech-connect.biz virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Tech-connect.biz Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Tech-connect.biz viruset

Du tar bort Tech-connect.biz virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Tech-connect.biz virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Tech-connect.biz virus and related parasites like Loadstart.net virus , Trovigo.com virus , V9 Redirect Virus , Hot-finder.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Tech-connect.biz virus från dina webbläsare

  Top Ta bort genväg kapare (alla webbläsare) (valfri):

Om din webbläsare öppnar sidan Tech-connect.biz virus endast vid start, försök detta:

 • Högerklicka på din webbläsares ikon. Välj Egenskaper;
  Shortcut properties
 • Öppna fliken Genväg;
  Remove url
 • Ta bort Tech-connect.biz virus del i dialogrutan.

  Top Hur man avlägsnar Tech-connect.biz virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Tech-connect.biz virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Tech-connect.biz virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Tech-connect.biz virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Tech-connect.biz virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Tech-connect.biz virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Tech-connect.biz virus från listan.

Hur man avlägsnar Tech-connect.biz virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Tech-connect.biz virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Tech-connect.biz virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Tech-connect.biz virus från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Tech-connect.biz virus ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Tech-connect.biz virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Tech-connect.biz virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Tech-connect.biz virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

 

Tech-connect.biz virus skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
oktober 2, 2016 10:00, juli 26, 2017 10:21
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *