SuperbApp - Hur Tar Man Bort?

 

SuperbApp är ännu en skadlig applikation som du inte bör låta vara installerad på datorn, annars kan du stöta på oönskade konsekvenser mot internetsäkerheten. Detta skadeprogram är officiellt listad som ett reklamprogram som låtsas vara ett använbart verktyg som skall förbättra användarens internetupplevelse. Dock så vet du säkert redan att detta är en lögn och du bör eliminera infektionen. Denna artikel kommer ge dig alla instruktioner du behöver för att manuellt eller automatiskt ta bort SuperbApp.

Om du inte är en erfaren användare så rekommenderas du att välja det automatiska alternativet. Ladda enkelt ned ett pålitligt anti-skadeprogram, som t.ex. Reimage, SpyHunter eller StopZilla och genomsök din dator med det. Det kommer att automatiskt hitta samt eliminera hotet för gott. Självklart så kan du använda dig av ett eget valt anti-skadeprogram med.

Vill du dock utföra detta manuellt istället så krävs lite specifik kunskap, skulle du inte veta vart du skall starta så har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig att ta bort SuperbApp. Skrolla ned till slutet av denna artikel och ta en titt på dom. Följ alla stegen noga och du kommer att kunna eliminera hotet på nolltid.

Om du stöter på några komplikationer under borttagningsprocessen, var då god och dela gärna med dig av detta i kommentarsfältet nedan så kommer vi göra vårt yttersta för att hjälpa dig. Om du vill lära dig mer om just de specifika egenskaperna av SuperbApp, var då god fortsätt läs.

Om SuperbApp reklamprogram

SuperbApp persenteras som en användbar applikation som skall förbättra din internetupplevelse gratis, tyvärr så är detta inte sant. Väl installeras så kommer applikationen visa olika reklamer på alla dina sökmotorer. Dessa reklamer är inte bara irriterande, de är dessutom skadliga. Om det nu händer att du skulle klicka på en av reklamlänkarna från SuperbApp, så kommer du direkt att bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden, som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli ytterliggare infekterad eller t.o.m. bli bedragen om du skulle handla något hos dessa.

SuperbApp fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos de mest använda sökmotorerna, som t.ex. Internet Explorer, Safari, Mozilla Firefox och Google Chrome. Reklamerna som visas av SuperbApp dyker upp helt på måfå och detta är riktigt irriterande. Dessa reklamer kommer i former som t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamrutorna lägger sig i aktivitetsfältet istället), textreklam, reklampelare m.m.

Detta skadeprogram kan beskrivas som ett reklamnätverk utvecklat specifikt för kriminella inom internetvärlden. Som du säkert vet så är dessa blockerade från legitima reklamnätverk, så istället använder de reklamprogram som dessa för att driva in trafik till deras hemsidor. Med detta sagt, har du reklamprogrammet installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen via din sökmotor.

En annan oönskat egenskap av SuperbApp är dess insamlande av information. Väl installerad så samlar programmet in information om dina internetvanor, som t.ex. internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor eller t.o.m. din IP-address och email-address. De formar sedan om reklamerna baserad på informationen hämtad och gör dessa mer relevanta samt intressanta för dig, på så sätt ökar risken att just du klickar på dessa. Detta är huvudmålet av SuperbApp då de tjänar pengar på varje klickning du utför på deras reklamlänkar.

SuperbApp spridningsmetoder

SuperbApp följer med packeterad med andra gratisprogram som kan laddas ned från Internet. T.ex. om du skulle ladda ned samt installera en mediaspelare eller ett nedladdningsprogram så finns det en risk att SuperbApp installeras bredvid utan att du vet om detta. Därför måste du vara väldigt noggrann under installationer av sådana applikationer.

Hoppa aldrig över några steg och håll alltid utkik efter tillägg samt avancerade tillval. På så sätt kan du se alla möjliga tillval och utföra ändringar. Stressa inte då den viktigaste informationen kan vara väldigt otydlig och är ingenting du vill missa. Läsa igenom villkoren anses också vara klokt. Om du märker att några eventuella tillägg som du inte känner till försöker att installeras bredvid, tillåt inte installationen då att slutföras, det kan mycket väl vara SuperbApp eller ett annat oönskat skadeprogram.Automatisk SuperbApp verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som SuperbApp och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hur du blir av med SuperbApp reklamprogram

Du tar bort SuperbApp genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som SuperbApp installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till SuperbApp .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort SuperbApp från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till SuperbApp och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SuperbApp, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna SuperbApp från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till SuperbApp. Klicka på papperskorgen bredvid SuperbApp eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SuperbApp, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna SuperbApp från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till SuperbApp och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SuperbApp, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort SuperbApp från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör SuperbApp ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna SuperbApp från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill SuperbApp. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SuperbApp, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av SuperbApp

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
april 1, 2015 09:07, april 1, 2015 09:07
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *