SunriseBrowse - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
Andra namn: SunriseBrose Virus
 

SunriseBrowse är ett webbläsartillägg som borde hjälpa dig med att söka på webben och jämföra priser. Det betyder att när du surfar på Internet, kommer olika kap, kuponger och kommersiella erbjudanden dyka upp slumpmässigt (speciellt på e-handelssidor, såsom Amazon eller eBay). Låter lite irriterande, eller hur? Dock lovar utvecklarna av detta annonsprogram att den kommer att hjälpa dig att spara både tid och pengar när du handlar online samt förbättra dina sökresultat. Tillåt mig att säga att detta är fullkomligt osant. Du borde inte behålla den här applikationen på din dator. Jag ska nu försöka komma i underfund med det ovannämnda uttalandet. Alla dessa pop-up ”erbjudandena” är verkligen irriterande. Dessutom är de flesta falska och till och med skadliga. SunriseBrowse är fullkomligt gratis för användare men verktyget sponsras av tredje parter. Den fungerar som ett reklamnätverk som är tillgängligt för alla. SunriseBrowse tillåter vem som helst att använda deras nätverk, oavsett rykte eller syfte. Detta öppnar dörren för olika cyberkriminella, virus utvecklare och bluffmakare. Med det sagt, borde du inte klicka på annonserna som visas av SunriseBrowse. För det första är kapen inte så bra som du förväntar dig. För det andra, om du klickar på någon av annonserna, kommer du omedelbart bli omdirigerad till tredje part sidor som kan vara infekterade av cyberkriminella och som kan resultera i att din dator blir infekterad eller att du blir lurad. Du borde veta att dessa annonser kan visas i olika former förutom pop-up, men också som pop-under, i-text, banner eller interstitiella annonser. Ett annat väldigt intressant påstående från deras officiella webbplats på www.sunrisebrowse.net –  “SunriseBrowse works on any website that is not using SSL (https), which means it works on most of the website you use today”. Detta talar mycket om deras trovärdighet.

SunriseBrowse fungerar som ett webbläsartillägg som kan läggas till i de flesta populära webbläsare, såsom Google Chrome, Mozilla Firefox och Internet Explorer. Mac användare kan vara lugna, då detta sabotageprogram endast finns tillgänglig på Windows (Windows XP, Windows Vista, Windows 7 och 8). Den klassas som ett annonsprogram och ett PUP (potentiellt oönskat program, eng: potentially unwanted program), men den har också några egenskaper som liknar en webbläsarkapare, eftersom när den väl är installerad, kommer den ändra din förvalda startsida och sökmotor. Den kommer också öppna en ny flik när du surfar på Internet. Dessutom kommer SunriseBrowse samla in din personliga information, såsom surfhistorik. Mest besökta sidor, IP adresser eller sökförfrågningar och överföra den här informationen till tredje parter. De justerar annonserna i enlighet med den här informationen för att göra dem mer attraktiva för dig, så att chansen att du faktiskt klickar på dem, blir större. Som du säkert kunnat gissa så är detta ett av SunriseBrowse huvudmål – att få folk att klicka på annonserna eftersom det är så ägarna tjänar pengar på. Verktyget genererar webbtrafik och samlar på potentiella kunder. Även om den inte är ett väldigt farligt virus kan den orsaka många problem för din PC eller för din personliga information, den kan leda till oönskade konsekvenser pågrund av de nämnda tredje parterna, därför måste du ta bort den omedelbart. Det finns flera sätt att göra detta på och det är inte svårt, du kommer lösa problemet om du följer våra instruktioner som finns i slutet av den här artikeln.

Den här oönskade applikationen kan laddas ner från dess officiella webbplats, men vanligtvis är detta inte så den hamnar på datorer, eftersom användare är smarta nog att inte ladda ner denna misstänksamma programvaran. Den kommer buntad med andra programvaror som kan laddas ner kostnadsfritt från Internet. Det betyder att många användare är inte ens medvetna om att den här typen av programvara är aktiv i deras webbläsare. Om du vill undvika att installera SunriseBrowse eller liknande sabotageprogram, borde du vara mer uppmärksam när du installerar gratisprogram. Hoppa inte över några steg – läs igenom allt, från första till sista bokstaven. Om möjligt, välj anpassad eller avancerad installation. Läs också igenom villkoren. Leta efter ytterligare programvara som kan installeras tillsammans med den – om du inte känner till den, lägg inte till den. Detta kommer tillåta dig att ta kontroll över installationen och du kommer inte ångra dig efteråt. Om det redan är försent och din dator redan är infekterad med SunriseBrowse, borde du inte slösa mer tid utan ta bort den så fort som möjligt. För att göra detta rekommenderar vi att scanna din PC med ett pålitligt anti-sabotageprogram såsom Spyhunter eller malwarebytes. Kör scannern så kommer alla virus tas bort automatiskt. Om du inte vill installera några ytterligare programvaror för att göra detta, kan du även göra detta manuellt. Följ bara våran steg-för-steg SunriseBrowse borttagningsguide nedanför.Automatisk SunriseBrowse verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som SunriseBrowse och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hur du får bort SunriseBrowse virus

Du tar bort SunriseBrose Virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som SunriseBrowse installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till SunriseBrose Virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort SunriseBrowse från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till SunriseBrose Virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SunriseBrowse, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna SunriseBrose Virus från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till SunriseBrowse. Klicka på papperskorgen bredvid SunriseBrose Virus eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SunriseBrowse, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna SunriseBrose Virus från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till SunriseBrowse och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SunriseBrose Virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort SunriseBrowse från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör SunriseBrowse ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna SunriseBrose Virus från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill SunriseBrowse. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SunriseBrose Virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

 

Liknande bilder

 
related image #1 from SunriseBrowse
     
 

Om författaren

 
september 14, 2014 08:50, december 1, 2014 12:21
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *