Steel Cut - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
 

Steel Cut kan se ut som en användbar applikation vid första anblick, men detta är bara ännu en skadlig applikation som du inte bör ha installerad på din dator. Tack vare detta reklamprogram så kan din dator bli infekterad med andra virus eller t.o.m bli bedragen och förlora dina pengar. Det är inte svårt att indikera om du har blivit infekterad med Steel Cut reklamprogram eftersom reklamerna från detta program oftast är märkta med ”Ads by Steel Cut” eller ”Brought to you by Steel Cut”. Så har du märkt av dessa åkommor på någon av dina sökmotorer så är din dator garanterat infekterad och du bör ordna till detta.

Det finns två vanligare sätt att eliminera detta skadeprogram på. Du kan göra detta antingen manuellt eller automatiskt. Om du inte har någon tidigare erfarenhet med att ta bort infektioner från Internet så bör du göra det automatiskt då detta är betydligt enklare och snabbare. Det enda du behöver göra är att ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsöka datorn med det. En av dessa applikationer kommer automatiskt att hitta samt eliminera hotet på nolltid. Det skyddar även din dator framåt i tiden så det är klokt att ha ett sådant program installerat. Du kan även välja ett eget anti-skadeprogram.

Men om du av någon anledning vill eliminera Steel Cut manuellt, följ då enkelt våra steg-för-steg instruktioner. Du hittar dessa i slutet av artikeln.

Om du har några frågor relaterat till detta så var god ställ dessa i kommentarsfältet nedan så hjälper vi dig gladeligen. Ifall du vill veta mer om Steel Cut, var då god fortsätt läs.

Om Steel Cut reklamprogram

Även fast den beskrivs som en användbar applikation som bör både spara dig tid och pengar då du handlar på Internet genom att ge dig olika kuponger, erbjudanden eller kommersiella erbjudanden så är detta inte sant. Alla dessa erbjudanden och kommersiella erbjudanden kommer med irriterande former av reklam som t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamerna lägger sig i aktivitetsfältet), reklampelare eller textreklam. En ny flik eller ett nytt fönster kan även öppnas med reklam på din sökmotor dessutom.

Reklamerna från Steel Cut dyker oftast upp på internethandelssidor som t.ex. Ebay eller Amazon och erbjuder dig att köpa olika produkter för attraktiva priser. Det kan även fungera som ett verktyg som utför prisgemförelser. Fall inte för detta trick då erbjudanderna oftast är falska. Skaparna försöker bara vinna din uppmärksamhet och få dig att klicka på dessa reklamer på så sätt. Och vi rekommenderar dig att inte göra detta.

Om det händer att du klickar på en av reklamerna som visas från Steel Cut så kommer du direkt att bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. På detta sätt kan din dator bli infekterad eller om du försöker att köpa något, bli bedragen på dina pengar. Det är därför farligt att behålla Steel Cut installerad på datorn.

Verktyget fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna som t.ex. Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer samt även Safari. Detta betyder att Apple användare kan även bli infekterade. Steel Cut kan beskrivas som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Som du vet så är de blockerade från legitima reklamnätverk som t.ex. Google reklamer eller Facebook reklamer, därför använder de reklamprogram som denna för att driva in trafik till deras hemsidor. Med detta sagt så om du har Steel Cut installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig via din sökmotor dagligen, och detta är väldigt farligt.

Detta är inte den enda skadliga egenskapen av Steel Cut. Väl installerad så samlar applikationen in personlig information som t.ex. din internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor eller t.o.m din IP-address samt Email-address. Detta information används för marknadsföring. Tredjeparter formar deras reklamer från information hämtat och gör dessa ännu mer relevanta samt attraktiva för dig på detta sätt, vilket ökar chanserna att just du klickar på dessa reklamer. Detta är huvudmålet för Steel Cut då dess skapare tjänar pengar per klickning du utför på dessa. De genererar också internettrafik samt samlar in potentiella köpare.

Steel Cut spridningsmetoder

Steel Cut reser på samma sätt som de flesta reklamprogram, genom att packeteras med andra gratisprogram som kan laddas ned från Internet. T.ex. när du laddar ned samt installerar någon mediaspelare eller nedladdningsprogram från en suspekt hemsida så finns det en chans att Steel Cut laddas ned och installeras bredvid, utan att varna dig om detta.

Det bästa draget du kan göra är att inte ladda ned från opålitliga källor. Dock så har du inget val ibland och då gäller det att vara väldigt noga under installationen av gratisprogram. Hoppa inte över några steg genom att bara klicka ”nästa” till installationen är klar, läs all information först och håll utkik efter tillägg eller avancerade tillval om det går. Detta låter dig se alla möjligheter och ändringar du kan utföra. Stressa inte då den viktigaste informationen kan visas väldigt otydligt och det är inget du vill missa. Läsa villkoren anses klokt också. Ifall du märker av att något program du inte känner till installeras bredvid, låt inte installationen slutföras då det kan vara Steel Cut eller ett annat potentiellt oönskat program. Om det redan är försent och din dator redan är infekterad med Steel Cut, vänta inte utan ta de nödvändiga stegen och eliminera detta skadeprogram innan det är försent.Automatisk Steel Cut verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Steel Cut och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hur man blir av med Steel Cut reklamprogram

Du tar bort Steel Cut genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Steel Cut installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Steel Cut .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Steel Cut från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Steel Cut och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Steel Cut, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Steel Cut från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Steel Cut. Klicka på papperskorgen bredvid Steel Cut eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Steel Cut, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Steel Cut från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Steel Cut och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Steel Cut, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Steel Cut från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Avlägsna Steel Cut från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Steel Cut. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Steel Cut, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
februari 22, 2015 09:40, februari 22, 2015 09:40
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *