Startsear.info - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

Startsear.info är en webbläsarkapare som orsakar omdirigeringar till söksidorna startsear.info, startsear.ch eller startpins.com. Målet med dessa ändringar är att generera trafik till sidor som den gör reklam för. Även om Startsear.info använder sig av en anpassad Google Search alternativ, är resultaten som visas inte samma som de i den originella sökmotorn. Vanligtvis tjänar webbläsarkapare som den sist nämnda pengar på reklamen som inte bara visas på speciella platser i webbläsarfönstret men också blandad med sökresultaten. Ett offer luras på att klicka på ett resultat hon tror är relevant till sin sökning och på så sätt bidra med pengar till skaparna av sökverktyget.

Startsear.info distribueras via verktygsfält och tillägg som kan installeras tillsammans med gratisprogram. Till exempel, du kan ladda ner en önskad codec och välja att aktivera den automatiskt. Installationsguiden skulle informera om att ytterligare tillkommande applikationer kan installeras automatiskt men inte många datoranvändare bryr sig om att läsa det. Bara en anpassad installation och avmarkering av kryssrutor på oönskade applikationer skulle hindra dig från att installera otrevliga ändringar i webbläsarinställningarna. Efter att verktygsfältet som orsakar Startsear.info omdirigeringar installerats, ändras din startsida, förvalda sökmotor och ny flik sida till de som verktygsfältet för reklam för. Notera att återställa valen via verktyg -> internetalternativ inte kommer hjälpa på grund av att efter att stängt ner din webbläsare/stängt av datorn, kommer den starta med Startsear.info igen.

För borttagning av applikationer som orsakar omdirigeringar borde du antingen scanna din dator med speciella borttagningsverktyg för webbläsarkapare, som Spyhunter eller följ de manuella borttagnings instruktionerna. Var god notera att bara dator-kunniga borde försöka ta bort infektionen manuellt, annars kan borttagning av okända filer orsaka mer skada på din dator. Om du använder en automatiskt borttagningsmetod, kan du behöva ändra din startsida via verktyg->internetalternativ innan du startar om din PC efter att du kört scanning och tagit bort infekterade filer.

Hur man tar bort Startsear.info från Internet Explorer (äldre versioner):

 1. Klicka på pilen till höger om sökfältet;
 2. Gör följande: på IE8-9 välj Hantera Sökleverantör, på IE7 klicka på Hantera Sökmotorer;
 3. Ta bort Startsear.info från listan.

Hur man tar bort Startsear.info från IE 11:

 1. Klicka på ikonen inställningar (överst till höger)->Hantera Tillägg;
 2. Välj Sökleverantörer;
 3. Ändra standardsökmotorna till Bing eller Google;
 4. Om någon av dessa sökleverantörer inte finns tillgängliga, följ ”Hitta fler sökleverantörer” i nedre delen av skärmen och installera Google.

Hur man tar bort Startsear.info från Firefox:

 1. Skriv ”about:config” i adressfältet. Detta kommer öppna sidan med inställningar.
 2. Skriv ”keyword.url” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 3. Skriv ”browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den
 4. Skriv “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 5. Sök efter ”browser.newtab.url”. Högerklicka på den och radera den. Detta ser till att söksidan inte startar i varje ny flik.
 6. Om inställningarna återkommer och inget dyker upp vid scanning med anti-sabotageprogram: Stäng Firefox, öppna Utforskaren och skriv in %AppData% i adressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Döp om den här filen om den existerar och starta Firefox igen. Du kommer behöva repetera de ovanstående stegen igen.

Hur man tar bort Startsear.info från Google Chrome:

 1. Klicka på ikonen som innehåller tre horisontella streck på webbläsarens verktygsfält.
 2. Välj inställningar.
 3. Välj Grunderna->Hantera sökmotorer.
 4. Radera onödiga sökmotorer från listan.
 5. Gå tillbaka till inställningar. Vid Start välj Öppna Startsidan (du kan också ta bort oönskade sidor från länken Grupp Med Sidor).
 6. Om din Ny Flik sida är kapad, måste du scanna med ett anti-sabotageprogram eller använda tillägget New Tab Redirect från Chrome Store.

Ta bort genväg skapare (alla webbläsare) (valfri):

Om din webbläsare öppnar sidan Startsear.info endast vid start, försök detta:

 1. Högerklicka på din webbläsares ikon. Välj Egenskaper:
 2. Öppna fliken Genväg;
 3. Ta bort Startsear.info del i dialogrutan. 

Vi vissa fall kan Startsear.info distribueras med Trojan, t.ex Trojan.StartPage.GNO. Om din dator har en sådan infektion kommer du först behöva scanna din dator efter virus. Du kan också behöva fixa dina host filer (för en detaljerad guide se här)

Automatisk Startsear.info verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Startsear.info och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Liknande bilder

 
related image #1 from Startsear.info
     
 

Om författaren

 
juni 1, 2014 08:46, juni 1, 2014 08:46
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *