Startnewtab.info - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

Stör Startnewtab.info dig varje gång du öppnar din webbläsare? Detta betyder att din dator är infekterad med detta skadeprogram och du bör ta tag i det. Få in panik – Startnewtab.info är inte speciellt farligt, fast det kan leda till en del oönskade konsekvenser mot IT-säkerheten.

Det bästa sättet att ta bort infektioner som Startnewtab.info på är att göra det automatiskt. Ladda enkelt ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. SpyHunter eller Reimage, installera det och utför sedan en fullständig genomsökning av datorns alla lagrade filer. En av dessa applikationer bör hitta och eliminera Startnewtab.info omgående. Om ditt system är infekterad med andra virus kommer det hitta och ta bort dessa med.

Om du föredrar en manuell borttagning – skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på våra steg-för-steg instruktioner för en manuell borttagning av Startnewtab.info. Vi har utvecklat dessa för att hjälpa dig igenom den komplicerade processen med virusborttagningen. Försök att slutföra alla stegen korrekt så bör du kunna eliminera Startnewtab.info helt på egen hand.

Om du stöter på några svårigheter under borttagningen – vänligen fråga oss då om hjälp i kommentarsfältet nedan, vi svarar alla. För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Startnewtab.info, vänligen fortsätt läs artikeln.

Om sökmotorskaparen Startnewtab.info

Startnewtab.info faller under kategorin sökmotorskapare som betyder att det kommer ändra dina webbläsares inställningar. Först kommer det ändra startsidan till www.startnewtab.info på alla dina webbläsare. Nästa gång du öppnar din webbläsare kommer du se hemsidan Startnewtab.info istället för Google eller ngon annan legitim hemsida du använder. Viruset kommer även att ändra din sökmotor, så när du väl utför en sökning på en webbläsare kommer Startnewtab.info användas och tillhandahålla sökresultaten. Detta är både besvärligt och farligt.

Startnewtab.info försöker att likna en pålitlig sökmotor som kan byta ut den gamla sökmotorn som du tidigare använde. Dock bör du inte falla för detta knep. Kom ihåg att det är listat som ett virus, därav korrupt.

Startnewtab.info har en tendens att vissa massvis av sponsrade länksar som kanske inte är relevanta till dina sökningar. Vi rekommender dig att inte klicka på dessa sponsrade länkar då de kan omgående omdirigera dig till andra hemsidor som kan vara ägda av olika IT-kriminella som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator infekteras med andra virus, eller om du försöker att handla något hos dessa så kan du riskera att bli bedragen på dina pengar.

Som du redan vet så fungerar Startnewtab.info som ett tillägg till webbläsarna. Det kan placeras på alla de vanligaste webbläsarna, exempelvis Internet Explorer, Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera eller Safari.

Det har en del egenskaper likt ett reklamprogram, så väl installerad kommer det överflöda dessa webbläsare med reklamer i alla dess former, detta inkluderar popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller fönster med reklam kan även öppnas helt slumpmässigt.

Sökmotorskaparen Startnewtab.info distributionsmetoder

Startnewtab.info distributeras på samma sätt som de flesta andra skadeprogram av den här typen – genom att packeteras in (bundling) i olika gratisprogram som kan laddas ned från internet. Om du t.ex. laddar ned och installerar en gratis PDF skapare eller en mediaspelare från en opålitlig hemsida, då finns det en risk att Startnewtab.info installeras bredvid utan att varna dig om det. För att undvika detta behöver du vara uppmärksam under installationsprocessen av gratisprogrammen – håll utkik efter ett avancerat installationsalternativ och stressa inte. Det rekommenderas även att hålla din dator säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram.Automatisk Startnewtab.info verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Startnewtab.info och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Startnewtab.info viruset

Du tar bort Startnewtab.info genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Startnewtab.info installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Startnewtab.info från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Startnewtab.info från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Startnewtab.info, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Startnewtab.info från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Startnewtab.info och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Startnewtab.info, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Startnewtab.info virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Startnewtab.info från listan.

Hur man avlägsnar Startnewtab.info från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Startnewtab.info och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Startnewtab.info, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Startnewtab.info från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Startnewtab.info ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Startnewtab.info från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Startnewtab.info och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Startnewtab.info, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Manuell borttagning av Startnewtab.info

 
Processer:
 

Liknande bilder

 
related image #1 from Startnewtab.info
     
 

Om författaren

 
april 13, 2017 09:31, april 13, 2017 09:31
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *