SmarterPower - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

SmarterPower är listat som en PUP (potentiellt icke önskvärt program) och reklamprogram. Om du plötsligt ser väldigt många popups eller banners på din webbläsare kan det vara ett tecken på att SmarterPower är installerat på ditt system. Programmet kan finna sin väg in i din dator utan att du är medveten om det. Trots att utvecklarna av applikationen lovat att den kommer att förbättra upplevelsen av din webbläsare genom att förse dig med olika kuponger, erbjudanden och kampanjer, så är det långt ifrån verkligheten. Alla dessa erbjudanden och kuponger dyker upp när du besöker e-handelsajter såsom Ebay eller Amazon, och visar upp bättre erbjudanden vid sidan av. Du bör inte tro på dessa eftersom de är falska och SmarterPower är endast ute efter att tjäna pengar på dig. Det är ett annonssponsrat system och uppvisar annonser från tredje part (som de får betalt för att göra). Det är ingen hemlighet att många cyberbrottslingar, utvecklare till reklamprogram och bedragare använder dessa sorters nätverk för att föra fram sina produkter eller tjänster. Det är därför inte rekommenderat att klicka på annonserna. Om du gör det så kommer du omgående att dirigeras till tredje parts hemsida som kan vara infekterad och orsaka skada på ditt operativsystem.

Vidare så kommer SmarterPower att samla in din personliga information såsom sökhistorik, besökta hemsidor och IP-adresser. Denna information skickas sedan till tredje part som med optimeringsprogram skräddarsyr annonser som passar just dig. Syftet är att öka sannolikheten att du och andra klickar på dessa i och med att det ökar nättrafiken och skapar fler säljtillfällen. De flesta specialister på internetsäkerhet uppmanar därför att du tar bort det här programmet från din dator innan det är för sent.

Det här reklamprogrammet distribueras på samma sätt som de flesta andra program i samma kategori – det är sammanslaget med gratis mjukvara. Om du laddar ned och installerar gratisprogram från internet så finns det en risk att SmarterPower installeras vid sidan av. För att undvika detta bör du vara försiktig när du installerar gratisprogram. Hoppa inte över några steg och om möjligt, använd alternativen för avancerad eller anpassad installation för att se vad som medföljer vid installation. Glöm inte att läsa igenom användarvillkoren. Om din dator redan är infekterad så bör du scanna din dator med en trovärdig Antimalware, ett program som upptäcker och tar bort skadliga filer och program på din dator. Exempel på dessa är Spyhunter och malwarebytes. Om du vill radera SmarterPower manuellt kan du följa guiden nedan som beskriver processen steg för steg.

Hur du avinstallerar SmarterPower

Använd kontrollpanelen för att ta bort huvudkomponenterna till SmarterPower och tillhörande filer

 1. Gå till kontrollpanelen. På Windows XP/Vista/7 gå genom Start-> Kontrollpanelen, lägg till/Ta bort program eller Avinstallera. På Windows 8 skriv in Kontrollpanelen i sökrutan, sök efter Avinstallera program. Du kan behöva bekräfta att du är administratören på PC-enheten, i båda fallen.
 2. Sök efter SmarterPower och/eller liknande objekt (med snarlika symboler etc.) på programlistan. Generellt så är det rekommenderat att ta bort Yontoo, Webcake eller annat som är relaterat till ”sparande” eller ”kupong”. Att scanna med Antimalwareprogram såsom Spyhunter eller Stopzilla kan ge dig en bra uppfattning om vilka program du borde söka efter och ta bort.
 3. Stäng ned Kontrollpanelen

Ta bort SmarterPower från Internet Explorer

 1. Tryck på ikonen (oftast i form av ett kugghjul) för Verktyg -> Hantera tillägg.
 2. Gå till Verktygsfält och Tillägg och radera allt som är relaterat till SmarterPower och objekt som inte är utfärdat eller utgivet av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
 3. Stäng verktygsrutan

Ta bort SmarterPower från Firefox

 1. Skriv in about:addons i URL-fältet (där du normalt skriver in webbadresser)
 2. Gå igenom Listan som visar Tillägg och ta bort allt relaterat till SmarterPower och objekt som du inte känner igen. Om du inte vet om tillägget är utgivet av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så tillhör det antagligen reklamprogrammet, som du kan ta bort.
 3. Alternativt, återställ Firefox: Gå till Firefox -> Hjälp (Hjälp i menyn för OSX-användare) -> Felsökningsinformation. Därefter Återställ Firefox.

Att ta bort SmarterPower från Chrome

 1. Skriv in chrome://extensions i URL-fältet
 2. Gå till listan för tillägg och ta bort program du inte behöver, särskilt de som är lika SmarterPower. Om du inte är säker, kan du inaktivera dem en kortare tid.
 3. Starta om Chrome.
 4. Alternativt kan du skriva chrome://settings i URL-fältet, klicka på Avancerade inställningar, skrolla ned till botten av listan och tryck Återställ webbläsarinställningar.

Automatisk SmarterPower verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som SmarterPower och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Liknande bilder

 
related image #1 from Rcoupon
     
 

Om författaren

 
november 11, 2014 08:04, november 11, 2014 08:04
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *