SideCubes - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
Andra namn: Side cubes virus, Search.Sidecubes.Com virus
 

SideCubes är ett reklamprogram som designades av Veristaff. Com Ltd. Det är ett webbläsartillägg och fungerar på de flesta populära webbläsare såsom Google Chrome, Mozilla Firefox och Internet Explorer. Skaparna hävdar att applikationen kan förbättra din internetupplevelse genom att förenkla för användare att dela med sig av innehåll, genomföra sökningar och göra översättningar. Men istället för massa användbara verktyg kommer du istället få datorn fylld med massa onödiga annonser.

SideCubes har även attribut som liknar kapningsprogram eftersom programmet kan ändra dina webbläsares inställningar, sökmotorer som du föredrar och sökfält med SideCubes hemsida. Den kan även installera ytterligare verktygsfält på dina webbläsare. Sökmotorn för SideCubes, Searchsidecubes.com, är väldigt opålitlig eftersom den visar korrumperade resultat som kan vara äventyrade och osäkra. Vi rekommenderar starkt att Inte klicka på annonser som dyker upp i webbläsare eftersom om du gör det blir du omdirigerad till tredje parters hemsidor som kan vara infekterade. SideCubes är också kända för att spåra sina användares internetvanor, sökhistorik, mest besökta hemsidor osv. i syfte att förbättra sina annonser och anpassa dem för sina användares preferenser så att sannolikheten att man klickar på dem ökar.

SideCubes färdas genom s.k. ”freebies”, populära gratisprogram som används flitigt av många användare runtom i världen. Den enda haken med att installera dem är att man ibland kan få reklamprogram på datorn i samband med installation. Det går dock att undvika. Var uppmärksam under installationen. Välj Anpassad eller Avancerad installation för att se vilka program som kan medfölja. Om din dator redan är infekterad med SideCubes, sök igenom den med ett Antimalwareprogram som Spyhunter eller malwarebytes och ta bort hotet. Om du vill göra detta manuellt, följ då vår steg för steg.

Använd kontrollpanelen för att ta bort SideCubes huvudkomponenter och installationsfiler

 1. Gå till Kontrollpanelen. På Windows XP/Vista/7 öppna Start -> Kontrollpanelen, lägg till/ta bort program eller Avinstallera. På Windows 8 skriv Kontrollpanelen i sökrutan och leta efter Avinstallera ett program. Du kan behöva bekräfta att du är administratör i båda fallen.
 2. Leta efter SideCubes och/eller liknande program och ikoner på listan över program. Generellt rekommenderar jag att man tar bort Yontoo, WebCake och annat relaterat till “savings” eller “coupon”. En sökning med ett Antimalwareprogram som Reimage, Spyhunter eller Stopzilla ger en god uppfattning över vilka program som kan vara bra att ta bort.
 3. Stäng Kontrollpanelen

Ta bort SideCubes från Internet Explorer

 1. Tryck på ikonen (oftast i form av ett kugghjul) för Verktyg -> Hantera tillägg.
 2. Gå till Verktygsfält och Tillägg och radera allt som är relaterat till SideCubes och objekt som inte är utfärdat eller utgivet av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
 3. Stäng verktygsrutan

Ta bort SideCubes från Firefox

 1. Skriv in about:addons i URL-fältet (där du normalt skriver in webbadresser)
 2. Gå igenom Listan som visar Tillägg och ta bort allt relaterat till SideCubes och objekt som du inte känner igen. Om du inte vet om tillägget är utgivet av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så tillhör det antagligen reklamprogrammet, som du kan ta bort.
 3. Alternativt, återställ Firefox: Gå till Firefox -> Hjälp (Hjälp i menyn för OSX-användare) -> Felsökningsinformation. Därefter Återställ Firefox.

Ta bort SideCubes från Chrome

 1. Skriv in chrome://extensions i URL-fältet
 2. Gå till listan för tillägg och ta bort program du inte behöver, särskilt de som är lika SideCubes. Om du inte är säker, kan du inaktivera dem en kortare tid.
 3. Starta om Chrome.
 4. Alternativt kan du skriva chrome://settings i URL-fältet, klicka på Avancerade inställningar, skrolla ned till botten av listan och tryck Återställ webbläsarinställningar.

Automatisk SideCubes verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som SideCubes och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

SideCubes skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
januari 16, 2015 08:38, juli 19, 2016 16:29
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *