Shoppr - Hur Tar Man Bort?

 

Shoppr är officiellt listat som ett reklamprogram (reklamstöttande applikation) och är därför ingenting som du bör ha installerad på din dator. Detta skadeprogram visas olika reklamer på dina sökmotorer och stör din internetuppelvelse. Dessutom så är reklamerna som visas av Shoppr eventuellt skadliga med, så det kan leda till seriösa nätbaserade säkerhetsproblem.

Om du nyligen har lagt märke till att din dator har infekterats med detta skadeprogram men du har ingen aning om hur du kan bli av med det så har du hamnat helt rätt. I den här artikeln kommer vi att ge dig detaljerade instruktioner om hur man gör detta antingen manuellt eller automatiskt. Det är helt upp till dig vilken metod du föredrar.

Om du inte har någon erfarenhet med att ta bort virus som Shoppr så rekommenderar vi det automatiska alternativet. Det är mycket enklare och tar mindre tid. Ladda enkelt ned ett pålitlgit anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och utför en full genomsökning av datorn med det. Det bör hitta samt eliminera hotet på bara några sekunder. Dessutom så skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha det installerat. Du kan självklart använda dig av ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du dock av någon anledning inte vill installera något ytterligare säkerhetsprogram så går det att eliminera Shoppr manuellt med. Denna process kan vara mer komplicerad, därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner om hur man eliminerar Shoppr manuellt. Ta en titt på dessa i slutet av artikeln. Försök att slutföra alla stegen korrekt så bör du kunna ta bort viruset för gott.

För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Shoppr så kan du fortsätta läsa artiklen. Om du har några frågor relaterat till ämnet så får du gärna ställa dessa i kommentarsfältet nedan.

Om reklamprogrammet Shoppr

Även fast det beskrivs som en användbar applikation som skall hjälpa dig att spara både tid och pengar då du handlar på internet genom att ge dig olika kuponger och erbjudanden så är detta inte sant. Det är listat som ett reklamprogram eftersom när det väl installerats så kommer det visa reklamer i alla dess former, t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller och textannonseing (contextual advertisment). En ny flik eller ett nytt fönster med reklam kan även öppnas på din sökmotor helt slumpmässigt.

Oftast dyker reklamerna som visas av Shoppr på internethandelssidor som eBay eller Amazon. Du kommer att erbjudas att köpa särskilda produkter för väldigt attraktiva priser. Fall inte för detta trick då erbjudandena som visas oftast är falska och endast en trick för att fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på någon av dom. Detta rekommenderar vi dig inte att du gör.

Om det händer att du klickar på någon av reklamerna så kommer du att omgående bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli infekterad med andra virus eller så kan du bli bedragen på dina pengar ifall du försöker att handla något hos dessa.

Reklamprogrammet Shoppr spridningsmetoder

Du kan installeras med Shoppr genom att enkelt ladda ned och installera något gratisprogram från Internet. T.ex. om du skulle ladda ned samt installera någon PDF skapare eller mediapsleare från en opålitlig hemsida så finns det en risk att Shoppr installeras bredvid utan att du vet om det. För att undvika detta så rekommenderas du att alltid hålla ett vakande öga under installationsprocessen av gratisprogram och hålla din dator säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram.Automatisk Shoppr verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Shoppr och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av reklamprogrammet Shoppr

Du tar bort Shoppr genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Shoppr installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Shoppr .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Shoppr från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Shoppr och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Shoppr, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Shoppr från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Shoppr. Klicka på papperskorgen bredvid Shoppr eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Shoppr, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Shoppr från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Shoppr och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Shoppr, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Shoppr från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Shoppr ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Shoppr från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Shoppr. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Shoppr, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av Shoppr

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
oktober 21, 2015 11:47, oktober 21, 2015 11:47
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *