Shopping Assistant - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Shopping Assistant är listat som ett reklamprogram och ett PUP (potentially unwanted program). Det har en officiell hemsida på shoppingassistandapp.com, men det är inte möjligt att få reklamprogrammet därifrån eller någon annan hemsida. Det är ett tillägg till sökmotorer som kan köras på alla de vanligaste sökmotorerna, dessa inkluderar Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer och Safari. Väl installeras så kommer Shopping Assistant visa flertalet reklamer på din sökmotor som popups, pop-under, textreklam, banderoller och välkomstreklamer (interstitial ads). Även fast utvecklarna av detta reklamprogram lovar en förbättring av din internetupplevelse genom att ge dig olika kuponger och erbjudanden för att hjälpa dig spara både tid och pengar så är detta inte sant. Alla dessa kommersiella erbjudanden kommer från tredjeparter och är därför falska. Det är inte rekommenderat att klicka på någon av dom, för om du gör det så kommer du att omgående bli omdirigerad till en tredjeparts hemsida som kan vara infekterad av kriminella inom internetvärlden och därav orsaka skada på din dator. Dessutom så kommer Shopping Assistant samla in din personliga information som t.ex. IP adress, internethistorik eller internetsökningar och senare föra detta vidare till nämnde tredjeparter. Dessa kommer forma om sina reklamer baserad på inhämtad information och göra dessa mer attraktiva och relevanta baserat på dina internetvanor. Det är officiellt inte klassat som ett farligt virus, men det kan leda till seriösa problem och är inget du bör behålla på din dator.

Som vi redan nämnt tidigare så är det inte möjligt att ladda ned Shopping Assistant från deras officiella hemsida. Programmet sprids oftast via gratisprogram. Det följer med packeterat i gratisprogram som kan hittas på Internet. Med detta sagt, för att undvika infektionen så bör du vara mer uppmärksam under installationen av program som laddats ned från suspekta hemsidor. Hoppa aldrig över några steg och håll alltid utkik efter tillägg samt avancerade tillval för att se att inga ytterligare oönskade applikationer installeras bredvid. Läsa igenom alla villkoren anses också vara klokt. Det bör hindra dig från att installera några skadliga program. Om din dator dock redan är infekterad och du vill ta bort Shopping Assistant så bör du genomsöka din dator med ett pålitligt anti-skadeprogram som Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes. Det kommer att hitta samt ta bort hotet automatiskt. Om du föredrar att göra detta manuellt så kan du följa våra steg-för-steg instruktioner här nedan.

Hur man tar bort Shopping Assistant

Använda Kontrollpanalen för att ta bort Shopping Assistant huvudsakliga komponenter och installatörer

 1. Gå till Kontrollpanalen. På Windows XP/ Vista/ 7 så öppnar du start-> kontrollpanelen-> Lägg till/ Ta bort Program eller Avinstallera. På Windows 8 skriver du Kontrollpanelen i sökfältet, leta sedan efter Avinstallera ett program. Du kan behöva bekräfta att du är administratör i båda fallen.
 2. Leta sedan efter Shopping Assistant och/ eller liknande innehåll i programlistan. Som standard så rekommenderas du att även ta bort Yontoo, WebCake, allt som är ”savings” eller ”coupon” relaterat. Genomsök datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Stopzilla vilket kan ge dig en god idé över vad det är som behöver tas bort dessutom.
 3. Stäng ned Kontrollpanelen.

Hur man tar bort Shopping Assistant från Internet Explorer:

 1. Klicka på kugghjulet till höger om addressfältet. Sedan ”hantera tillägg”.
 2. Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting som är relaterat till Shopping Assistant och innehåll som du inte vet har skapats av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
 3. Stäng ned inställningarna.

Hur man tar bort Shopping Assistant från Firefox :

 1. Skriv in “about:config” i addressfältet. Detta öppnar inställningarna.
 2. Gå igenom Tilläggslistan och ta bort allt som är Shopping Assistant relaterat samt innehåll som du inte känner igen. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligtvis inte det.
 3. Som en extra åtgärd så kan du återställa Firefox. Gå till Firefox-> Hjälp (hjälp i menyn för OSX användare)-> Felsökning och sedan Återställ Firefox.

Hur man tar bort Shopping Assistant från Google Chrome:

 1. Skriv in chrome://extensions i adressfältet.
 2. Gå igenom tilläggslistan och ta bort program som du inte behöver, speciellt om de relaterar till Shopping Assistant. Om du är osäker så kan du temporärt inaktivera dessa.
 3. Starta om Chrome.
 4. Som en extra åtgärd, skriv då in chrome://settings i adressfältet-> Avancerat-> skrolla ned till slutet av listan och välj Återställ inställningarna.

Automatisk Shopping Assistant verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Shopping Assistant och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Shopping Assistant

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
oktober 13, 2015 13:35, oktober 13, 2015 13:35
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *