Shoppi - Hur Tar Man Bort?

 

Shoppi kan se ut som en användbar applikation vid första anblick men är i verkligheten inget annat än ett irriterande reklamprogram. Inte nog med att det är irriterande, dessutom så kan du få infektioner till datorn tack vare Shoppi och är därav en orsak till att inte behålla det installerat på din dator. Du kan först uppmärksamma denna applikation när den redan installerats till datorn, dock är detta inte svårt då nästan alla reklamer som visas av Shoppi är markerade med ”Ads by Shoppi” eller ”Brought to you by Shoppi”. Så har du uppmärksammat något utav detta på din sökmotor så är din dator garanterat infekterad och du måste ta tag i det.

För att bli av med Shoppi snabbt och enkelt så kan du ladda ned samt installera ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsöka datorn med det. Det kommer att automatiskt hitta samt eliminera hotet så du inte behöver oroa dig för det något mer. Dessutom så skyddar det din dator mot liknande infektioner framåt i tiden.

Ifall du inte vill ladda ned något anti-skadeprogram så kan du enkelt skrolla ned till slutet av den här artikeln. Där hittar du våra steg-för-steg instruktioner om hur man tar bort Shoppi manuellt. Följ alla stegen noggrant så kommer du kunna eliminera applikationen helt på egen hand.

Om du har några frågor relaterat till den här infektionen, var då god ställ dessa i kommentarsfältet nedan så kommer vi försöka besvara dom alla. Ifall du vill veta mer om just de specifika egenskaperna av Shoppi, var då god fortsätt läs artikeln.

Om reklamprogrammet Shoppi

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna som t.ex. Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer samt även Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas. Även fast applikationen beskrivs som användbar genom att hjälpa dig spara både tid och pengar då du handlar på Internet genom att ge dig olika kuponger och erbjudanden så är detta inte sant. Alla dessa erbjudanden visas som väldigt irriterande former av reklam. Dessa reklamer kan visas i alla former som t.ex. popups, pop-under, textreklam, textannonser eller banderoller. En ny flik eller ett nytt fönster kan även öppnas med. Dessa erbjudanden dyker upp helt på måfå, till och från och är väldigt irriterande.

Vi rekommenderar inte att du klickar på någon reklam som visas av Shoppi, om du ändå gör det så kommer du att direkt bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden som t.ex. bedragare eller kapare. På så sätt kan din dator bli infekterad eller så kan du t.o.m. bli bedragen på dina pengar. Det fungerar som ett reklamnätverk utvecklat specifikt för kriminella inom internetvärlden eftersom dessa är blockerade från legitima reklamnätverk så använder de reklamprogram som dessa för att stötta sina hemsidor samt driva in trafik till dessa. Så om du har Shoppi installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden då dig dagligen direkt via din sökmotor.

En annan oönskad egenskap av Shoppi är dess insamlande av information. Väl inne så samlar den in olika informationer om dig som t.ex. din internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor samt även din IP-address och e-post address. Tredjeparter formar sedan om sina reklamer baserad på inhämtad information och gör dessa ännu mer relevanta samt attraktiva för just dig och på så sätt ökar risken att just du klickar på dom. Detta är huvudmålet för Shoppi då dess skapare tjänar pengar per klickning du utför.

Shoppi spridningsmetoder

Du kan infekteras med detta potentiellt oönskade program genom att ladda ned samt installera ett gratisprogram från en opålitligt hemsida. Shoppi sprids packeterad i andra gratisprogram och installeras in i användares datorer utan att de vet om det.

För att undvika detta från att hända så bör du ha större uppsikt under installationsprocessen av nedladdade gratisprogram. Håll alltid utkik efter tillägg samt avancerade tillval och hoppa inte över några steg. Detta låter dig se alla möjliga alternativ och ger möjligheten att utföra ändringar. Stressa inte då den viktigaste informationen kan visas väldigt otydligt och är ingenting som du vill missa. Läsa igenom alla villkoren anses också vara klokt. Om du uppmärksammar något tillägg som du inte känner till som installeras bredvid, tillåt då inte installationen från att slutföras då det kan vara Shoppi eller ett annat skadeprogram.Automatisk Shoppi verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Shoppi och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hur man blir av med reklamprogrammet Shoppi

Du tar bort Shoppi genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Shoppi installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Shoppi .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Shoppi från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Shoppi och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Shoppi, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Shoppi från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Shoppi. Klicka på papperskorgen bredvid Shoppi eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Shoppi, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Shoppi från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Shoppi och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Shoppi, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Shoppi från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Shoppi ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Shoppi från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Shoppi. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Shoppi, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
juli 21, 2015 11:08, juli 21, 2015 11:08
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *