ShopHelper Virus - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

ShopHelper är listad som ett reklamprogram och kan orsaka en del oönskade IT-relaterade säkerhetsproblem. Om du nyligen upptäckt att det körs på din dator, då bör du omgående ta bort det. Det finns två effektiva sätt att göra det på – det ena är manuellt och det andra är automatiskt, vilken metod du väljer för borttagning är helt och hållet upp till dig.

Eftersom det är mycket enklare och tar mindre tid att göra det automatiskt så rekommenderar vi den metoden. Allt du behöver göra är att installera ett anti-skadeprogram som t.ex. SpyHunter eller Malwarebytes, installera det och sedan utföra en fullständig genomsökning av datorns alla lagrade filer. En av dessa program bör hitta och eliminera viruset på nolltid. Dessutom skyddar din din dator mot liknande infektioner framåt i tiden med, så det är värt att ha det installerat. Du kan självklart använda dig av ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du dock inte känner för att ladda ned något ytterligare anti-skadeprogram så kan du eliminera det manuellt med. Tyvärr är den här processen ganska knepig, av den anledningen har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig med den komplicerade manuella borttagningen – skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dessa. Gör ditt bästa med att slutföra varje steg korrekt så bör du kunna eliminera ShopHelper på egen hand.

För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av ShopHelper, vänligen läs vidare i artikeln. Om du har några frågor gällande viruset eller borttagingen, då får du gärna ställa dessa i kommentarsfältet nedan.


ShopHelper virus remove

Om reklamprogrammet ShopHelper

Även fast det kanske beskrivs som ett användbart verktyg som skall tillhandahålla möjligheten att spara både din tid och dina pengar när du handlar online med olika kuponger, rabatter och erbjudanden så föreslår vi ändå att du undviker det.

Först och främst så kommer dessa kuponger och rabatter i irriterande former av internetreklam. Detta inkluderar popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertisment). Ett nytt fönster eller flik kan även öppnas slumpmässigt med reklam.

Oftast dyker dessa annonser upp på internethandelssidor som t.ex. eBay eller Amazon. Du kommer att erbjudas att köpa särskilda produkter till väldigt attraktiva priser. Fall inte för detta då erbjudandena oftast är falska och endast ett trick för att fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på dom. Det föreslår vi dig att du inte gör.

Om du klickar på någon reklam som visas av ShopHelper kommer du att omgående bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara äg av olika IT-kriminella – som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator infekteras med andra virus, eller om du handlar något hos dessa så riskerar du att bli av med dina pengar.

ShopHelper virusets distributionsmetoder

Det här reklamprogrammet kan installeras från deras officiella hemsida www.ShopHelper.org, men så är oftast inte fallet. Oftast följer viruset med paketerad i olika gratisprogram som kan laddas ned från internet och installeras utan förvarning. För att undvika detta behöver du hålla ett vakande öga under installationsprocessen av gratisprogram och alltid hålla din dator säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram.Automatisk ShopHelper virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som ShopHelper Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av ShopHelper reklam

Du tar bort ShopHelper virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som ShopHelper virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till ShopHelper virus and related parasites like Huomio! Selaimesi on lukittu virus , Immediate-support virus , Websearch.simplesearches.info virus , Nationzoom.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort ShopHelper virus från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till ShopHelper virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till ShopHelper virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna ShopHelper virus från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till ShopHelper virus. Klicka på papperskorgen bredvid ShopHelper virus eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till ShopHelper virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna ShopHelper virus från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till ShopHelper virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till ShopHelper virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort ShopHelper virus från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör ShopHelper virus ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna ShopHelper virus från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill ShopHelper virus. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till ShopHelper virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av ShopHelper virus

 
Processer:
     
 

Om författaren

 
juli 15, 2017 09:39, juli 15, 2017 09:39
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *