Shade Ransomware - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Ransomwares
Andra namn: Troldesh virus, Troldesh ransomware, .xtbl extension virus, .ytbl extension virus
 

Shade Ransomware är en infektion som kan kryptera dina personliga filer så du varken kan öppna eller använda dom längre. För att kunna återfå dina krypterade filer så kommer du begäras på en lösensumma. Dock betyder det inte att du kommer återfå dina filer även om du skulle betala, då en hel del användare blir bedragna på detta sätt. Av den anledningen rekommenderas du att lära dig mer om just det särskilda ransomwaret och ta reda på alla möjliga möjligheter i situationen. Detta ransomware är även känd som Troldesh Virus.

Om Shade Ransomware

Som du redan känner till så söker sig utvecklarna av det skadliga programmet Shade Virus att tjäna pengar genom att infektera användares datorer, kryptera deras filer och sedan begära en lösensumma. Detta ransomware kan kryptera alla de mest populära filändelserna som t.ex. .jpg, .doc, .mp3 m.m. De krypterade filerna använder filändelsen .xtbl eller .ytbl. Skaparnas e-post adress läggs till som filnamn, dock inte alltid. Exempelvis mailadress@domain.com.xtbl.

När dina filer väl krypterats så kommer du inte kunna öppna eller använda dom på något sätt. Oftast så hotas användare att betala lösensumman så snabbt som möjligt, annars kommer dina filer förbli krypterade för alltid. Du kan begäras att skicka en krypterad fil till de kriminella inom internetvärlden så de sedan kan skicka filen tillbaka dekrypterad. Detta är för att bevisa att de har dekrypteringsverktyget och att betala lösensumman kommer lösa problemen.

Eftersom det inte finns någon metod att dekryptera dina filer på just nu så rekommenderas du att eliminera Shade Ransomware från din dator och sedan invänta en effektiv lösning. Det är viktigt att eliminera detta ransomware fullständigt eftersom rester kan orsaka ytterligare skada på internetsäkerheten.

Även fast du kan utföra denna borttagning manuellt så rekommenderas du att genomsöka datorn med ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes. Du finner detaljerade instruktioner för borttagningen nedan. Om du har några frågor relaterat till detta ämne, vänligen ställ då dessa i kommentarsfältet nedan.Automatisk Shade Ransomware verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Shade Ransomware och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hur du tar bort Shade Ransomware genom systemåterställning:

Starta om din dator i Felsäkert Läge med Kommandotolken


För Windows 7/ Vista/ XP
 • Start -> Stäng av -> Starta om -> OK.
 • Tryck på F8 upprepade gånger tills uppstartsalternativen visas.
 • Välj Felsäkert Läge med Kommandotolken. Windows 7 enter safe mode

För Windows 8/ 10
 • Tryck på Av/ På ikonen vid Windows inloggningssida. Tryck och håll sedan ned Shift knappen medans du klickar på Starta om. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Välj Felsök -> Avancerade alternativ -> Startinställningar -> Starta om.
 • När det laddas upp, välj Aktivera Felsäkert Läge med Kommandotolken från listan med uppstartsalternativen.Windows 8-10 enter safe mode

Återställ systemfiler och inställningar.
 • När Kommandotolken laddar, skriv in CD Restore och tryck Enter.
 • Skriv sedan in Rstrui.exe och tryck Enter igen. CMD commands
 • Klicka på "nästa" i fönstret som visas. Restore point img1
 • Välj en av Återställningarna som finns tillgängliga innan Troldesh virus infiltrerade datorn och klicka sedan på "nästa". Restore point img2
 • För att starta systemåtersällning, klicka "Ja". Restore point img3

2. Total borttagning av Troldesh ransomware

Efter återställningen av din dator så rekommenderas det att genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, Spyhunter och ta bort alla skadliga filer som relaterar till .xtbl extension virus.


3. Återställ .ytbl extension virus påverkade filer med hjälp av Shadow Volume kopior

Om du inte använder dig av Systemåterställning med ditt operativsystem så finns det en chans att använda sig av så kallade Shadow Copy Snapshots. De lagrar kopior av dina filer till den tid då dessa skapades. Oftast försöker Shade Ransomware radera alla möjliga Shadow Volume kopior, så den här metoden fungerar inte på alla datorer. Dock kan skadan misslyckas.

Shadow Volume kopior finns endast tillgängliga på Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8. Det finns två sätt att återfå dina filer via Shadow Volume kopior på. Du kan använda Windows egna tidigare versioner, eller Shadow Explorer.

a) Windows egna tidigare versioner

Högerklicka på en krypterad fil och välj Egenskaper ->Tidigare versioner. Nu ser du alla möjliga kopior av den specifika filen och tiden då den lagrades i en Shadow Volume kopia. Välj en version av filen du vill återfå och klicka på Kopiera om du vill spara den till en egen vald plats, eller så återställer du ifall du vill byta ut den nuvarande krypterade filen. Om du vill se innehållet av filen klickar du bara på "öppna".
Previous version

b) Shadow Explorer

Det är ett program som kan hittas på Internet gratis. Du kan ladda ned antingen en full eller en portabel version av Shadow Explorer. Öppna programmet. Vid vänsta hörnet högst upp väljer du enhet som filen du letar efter är lagrad. Du kommer att kunna se alla mappar på den enheten. För att återfå en hel mapp så högerklickar du på den och väljer "exportera". Välj sedan vart du vill ha den lagrad. Shadow explorer

OBS: I många fall så är det omöjligt att återställa datafiler som har påverkats av ett modernt Ransomware. Av den anledningen rekommenderar vi ett vettigt Moln-program för att ha en backup ifall att. Vi rekommenderar att du tar en titt på Carbonite, BackBlaze, CrashPlan eller Mozy Home.

 

Liknande bilder

 
related image #1 from Shade Ransomware
     
 

Om författaren

 
september 16, 2016 09:53, september 16, 2016 09:53
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *