SensePlus - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
 

kan kanske se ut som en användbar applikation vid första anblick men är bara ännu ett skadligt verktyg som du inte bör låta vara installerad på din dator om du inte vill få problem. Först och främst, väl installerad så visar den olika reklamer på din sökmotor. Inte nog med att dessa reklamer är störande och irriterande, de är dessutom skadliga. Om du har märkt av att SensePlus arbetar på din dator, se till att bli av med det så snabbt som möjligt. Annars kan du få möta några oönskade konsekvenser. Det är inte direkt svårt att märka av det eftersom alla reklamer visade från detta skadeprogram är markerade med ”Ads by SensePlus” eller ”Brought to you by SensePlus”, som du kan se på bilden nedan.

SensePlus

Du kan ta bort SensePlus antingen manuellt eller per automatik. Det är mycket enklare att göra detta automatiskt, så har du ingen tidigare erfarenhet om hur man tar bort infektioner på datorn, var då god och ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter, Malwarebytes eller StopZilla. Installera det och utför sedan en full genomsökning av datorn. Det kommer hitta samt ta bort hoten automatiskt. Dessutom skyddar det din dator framåt i tiden från liknande infektioner. Du kan eliminera SensePlus manuellt med. För detta så skrolla ned till slutet av denna artikel så får du steg-för-steg instruktioner hur man tar bort SensePlus manuellt. Vi har skapat den för att hjälpa dig bli av med denna infektion.

Ifall du har några frågor som inte täcks av denna artikel, var god ställ dessa i kommentarsfältet nedan. Om du vill lära dig mer om SensePlus, var god fortsätt läs.

Om SensePlus

SensePlus fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna som t.ex. Safari, Google Chrome, Mozilla Firefox och Internet Explorer. Det hjälper användarna att spara både tid och pengar när det handlar på Internet genom att ge dessa olika kuponger och erbjudanden. Tyvärr så kommer alla dessa erbjudanden via irriterande relamsätt som t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamerna lägger sig i aktivitetsfältet), reklampelare eller textreklam. Dessa reklamer dyker upp helt på måfå, till och från. Det är därför det är störande. Ett nytt fönster eller flik kan även öppnas med reklam på din sökmotor. Dessa reklamer kommer inte spara dig varken tid eller pengar eftersom du kommer erbjudas köpa något som du då inte ens vill ha. Det är väldigt likt rabatter på stormarknader – du köper men inte för att du verkligen behöver det utan endast för att priset ser attraktivt ut. Dessutom är majoriteten av dessa erbjudanden falska och endast ett knep för att fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på dessa reklamer. Gör du detta kommer du bli direkt omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare och genom detta få din dator infekterad. Samt ifall du försöker köpa något där, riskera att bli bedragen på dina pengar.

SensePlus fungerar som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden, eftersom de är blockerade från alla legitima reklamnätverk använder de reklamprogram som SensePlus för att bygga trafik till deras hemsidor. Med detta sagt, om du har det installerat på din dator så kan krminella inom internetvärlden nå dig via din sökmotor dagligen. Nu är det klart varför du inte bör ha det installerad på din dator.

En annan oösnkad egenskap av SensePlus är dess insamlande av information. Väl installerad så kommer denna skadliga applikation att samla in olika informationer om ditt internetanvändande som t.ex. din internethistorik, internetsökningar, mest besöta hemsidor, din IP-address samt din Email-address. Tredjeparter formar sedan reklamerna från informationen hämtad för att göra dessa ännu mer relevanta samt attraktiva för just dig, på detta sätt ökar chanserna att just du klickar på dessa. Detta är huvudmålet av SensePlus då dess skapare får betalt för varje klick du utför på dessa. De driver in trafik till deras sponsrade hemsidor och samlar in potentiella köpare. Om du har märkt av detta verktyg arbetande på din dator, vänta inte utan ta de nödvändiga stegen och bli av med detta oönskade tillägg till sökmotorer direkt. Om du inte vet om din dator är infekterad eller inte så bör du söka igenom den med ett pålitligt anti-skadeprogram.

SensePlus spridninsgmetoder

SensePlus sprids på liknande sätt som alla andra reklamprogram, de kommer packeterad med andra gratisprogram. T.ex. om du laddar ned samt installerar ett gratisporgram som hämtats från en suspekt hemsida så finns det en risk att SensePlus läggs till bredvid utan att du är medveten om det. Om du vill undvika att detta ska hända så var väldigt noga under installationen av gratisprogram. Håll alltid utkik efter tillägg samt avancerade tillval och hoppar inte över några steg. Stressa inte då den viktiga informationen oftast visas i väldigt litet format och det är inget du vill missa. Om det nu redan är försent och din dator redan är infekterad, följ våran manual om hur man tar bort SensePlus.Automatisk SensePlus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som SensePlus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av SensePlus reklamer

Du tar bort SensePlus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som SensePlus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till SensePlus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort SensePlus från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till SensePlus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SensePlus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna SensePlus från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till SensePlus. Klicka på papperskorgen bredvid SensePlus eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SensePlus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna SensePlus från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till SensePlus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SensePlus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort SensePlus från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Avlägsna SensePlus från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill SensePlus. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SensePlus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

 

SensePlus skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
februari 19, 2015 09:42, februari 19, 2015 09:42
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *