Seen On Screen - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Seen On Screen kan verka som ett lovande verktyg vid första anblick, men det är falskt och du ska inte lita på det. Seen On Screen är ännu ett reklamprogram, så om du behåller det på din dator kommer dina webbläsare att bli översvämmande med olika typer av annonser. Det är även värt att nämna att dessa annonser inte bara är irriterande, de är skadliga också.

Det är inte så svårt att upptäcka om din dator är infekterade med det här viruset eller inte, för att vanligtvis har annonserna som Seen On Screen visar slogan – ”Ads be Seen On Screen” eller ”Brought to you by Seen On Screen”. Så om du har upptäckt det här fenomenet på någon av dina webbläsare så är din dator definitivt infekterad och du borde ta hand om det

För att ta bort Seen On Screen snabbt och bekvämt bör du ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram och sedan genomsöka din dator med det. Vi rekommenderar att du använder dig av Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes, båda dessa program bör hitta och ta bort viruset omgående. Det kommer även att hålla din dator skyddad från liknande intrång i framtiden, så det är värt att hålla programmet installerat. Du kan självklart välja andra anti-skadeprogram om du skulle känna för det.

För att ta bort Seen On Screen manuellt behöver gå igenom ett antal steg. Den här processen kan vara mer komplicerad så därför har vi tagit fram steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig ta bort Seen On Screen manuellt. Skrolla bara ned till slutet av den här artikeln för att hitta dem. Följer du alla stegen korrekt bör du kunna ta bort Seen On Screen helt på egen hand.

Om du stöter på några problem under borttagningen så får du gärna fråga oss om hjälp i kommentarsfältet nedan. För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Seen On Screen, vänligen läs vidare.

Om Seen On Screen viruset

Även fast Seen On Screen beskrivs som ett användbart program som kommer hjälpa dig att spara tid och pengar när du handlar på nätet genom att erbjuda dig olika kuponger, rabatter och andra kommersiella erbjudanden så är detta inte sant. När Seen On Screen väl är på plats i din dator kommer den att översvämma dina webbläsare med annonser av alla dess slag, exempelvis popups, pop-under, textreklam eller textannonsering (contextual advertisment). Den kan även skapa nya flikar eller fönster med reklam helt slumpmässigt.

Vanligtvis visar sig annonser från Seen On Screen på kommersiella hemsidor som t.ex. eBay eller Amazon. Du kommer att bli erbjuden att köpa vissa varor till väldigt attraktiva priser. Fall inte för detta trick, för de flesta av dessa erbjudanden falska. Syftet är bara att försöka fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka någon av deras annonser. Vi rekommenderar inte att du gör detta.

Om det skulle vara så att du klickar på en annons från Seen On Screen kommer du genast att bli omdirigerad till andra hemsidor som kan ägas av olika kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. På det här viset kan din dator bli infekterad av andra virus eller om du försöker köpa något där kan du bli lurad på dina personliga uppgifter som t.ex. kontonummer m.m.

Distributionsmetoder för Seen On Screen viruset

Seen On Screen kan komma in din dator när du laddar ned och installerar någon typ av gratisprogram från internet. Det beror på att det kommer med som ett tilläggsprogram till det programmet du ville ha från början. Till exempel när du laddar ned och installerar någon typ av mediaspelare eller nedladdningsverktyg från opålitliga hemsidor. Seen On Screen kan komma att bli installerat tillsammans med programmet du ville ha utan din vetskap. Det är därför du bör övervaka installationsprocessen av gratisprogram noggrant och alltid hålla din dator säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram.Automatisk Seen On Screen verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Seen On Screen och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Seen On Screen

Du tar bort Seen On Screen genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Seen On Screen installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Seen On Screen and related parasites like n121adserv .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Seen On Screen från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Seen On Screen och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Seen On Screen, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Seen On Screen från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Seen On Screen. Klicka på papperskorgen bredvid Seen On Screen eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Seen On Screen, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Seen On Screen från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Seen On Screen och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Seen On Screen, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Seen On Screen från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Seen On Screen ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Seen On Screen från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Seen On Screen. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Seen On Screen, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
november 7, 2016 14:09, november 7, 2016 14:09
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *