Searchqu - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Sökmotorskapare
 

Searchqu är en webbläsarkapare som gör att du snabbt ångrar att du någonsin släppte in den i din dator. Du kan få den på detta enkla sätt – tillsammans med gratisprogram eller spridprogram. Den är gjord för att börja göra som den vill precis efter en lyckad installation, så om du har Searchqu på din dator bör du också ha märkt av verktygsfältet som installerades utan din tillåtelse. Ytterligare, blir användaren förvånad över att den nya sökmotorn kallas för Web Search och startsidan searchqu.com som ersätter din vanliga startsida. Enligt vissa av dess offer, kan Searchqu också börja med återkommande omdirigeringar till samma sida searchqu.com. Om du har lidit från omdirigeringar kan du läsa den här guiden: Hur man löser Google Redirect Virus (browser hijacker) problem.

För tillfället (2014), installerar Searchqu verktygsfält en av flera sökmotorer för att visa sökresultat. Detta beror på hur mycket sökmotorer betalar för att få nya användare och hur aggressiva marknadsförarna som accepteras är.

searchqu-com-2-viruses

Som du kan se, blir Searchqu en särskilt aggressiv programvara när den lyckas övertala dig om att du behöver installera den på din PC. Dock borde du inte vara rädd för att den ska installera ytterligare sabotageprogram – enligt våra experter är dem inte relaterade. Dock finner användare svårigheter när de försöker avinstallera den eftersom de inte kan hitta den på programlistan. Om du heller inte kan återställa din webbläsares förvalda inställningar, så som sökmotorer och startsida, och du kan dessutom inte ta bort Searchqu från in PC kan du försöka följa dessa steg:

Hur man tar bort Searchqu från IE:

 • Öppna IE och gå till ”verktyg” -> ”Hantera tillägg”
 • Välj ”Verktygsfält och tillägg” och avinstallera allt från listan som är relaterat till Searchqu så som: Searchqu toolbar, UrlHelper Class osv.
 • Välj ”Sökleverantörer”-> Välj sökmotorn ”Bing” och gör den till din förvalda sökmotor. Ytterligare, klicka på ”Inaktivera förslag” vid sökförslag för att inaktivera den.
 • Gå till ”Verktyg”->”Internet-alternativ” och välj fliken ”Allmänt”. Klicka på ”Använd standard” eller ange en egen hemsida, som google.com eller något annat istället för searchqu.com. Klicka till sist på ”OK” för att spara ändringarna.

Hur man tar bort Searchqu från Mozilla Firefox:

 • Öppna Mozilla Firefox, gå till ”Verktyg”->”Tillägg”
 • Välj fliken ”tillägg” -> Searchqu Toolbar och klicka ”Ta bort”
 • Gå till ”verktyg” -> ”inställningar”. Återställ till sist Startsidan vid start eller ändra den till google.com istället för Searchqu under fliken ”Allmänt”.
 • Ange about:config. Sök efter search, newtab och ta bort dessa inställningar om de refererar till Searchqu eller oönskade sökmotorer.

Hur man tar bort Searchqu från Google Chrome:

 • Klicka på ikonen ”Anpassa och kontrollera Google Chrome” och välj ”Inställningar”.
 • Välj fliken ”Grunderna” och ändra Google Chromes startsida till google.com eller någon annan sida och klicka sedan på knappen ”Hantera sökmotorer”.
 • Välj ”Google” och gör den till din standard sökmotor
 • Välj till sist ”Web search” från listan och ta bort den genom att klicka på märket X.

Automatisk Searchqu verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Searchqu och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Searchqu

 
       
 

Om författaren

 
mars 2, 2014 20:08, juni 30, 2017 12:07
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *