SearchItApp.com Virus - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Sökmotorskapare
 

SearchItApp.com viruset är en kapare av sökmotorer som sprids via nedladdning av gratisprogram som skapar stora problem för data-användare. Först och främst så ändrar det din startsida samt standard söklevenratör på Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari eller andra mindre kända sökmotorer. Även fast hemsidan säger att dess sökningar drivs av Google så, gör du en sökning med SearchItApp.com kommer du se att sökresultaten skiljer sig från de Google hade gett, mestedels eftersom det innehåller massvis med sponsrade hemsidor. Som tillägg så har programmet en tendens att omdirigera användare till kommersiella hemsidor och gör detta nästan omöjligt att använda Internet utan störande moment.

searchitapp-com-virus

Det är rekommenderat att ta bort SearchItApp.com viruset så fort du märker av det på någon av dina sökmotorer. Det är enklast att göra detta genom att utföra en full genomsökning av din dator med t.ex. Reimage, SpyHunter eller StopZilla. Du kan även testa göra detta manuellt. Isåfall kan du följa instruktionerna nedan.

Om SearchItApp.com viruset

SearchItApp.com viruset är en reklam-stöttad applikation som endast söker att reklamföra specifika hemsidor. Faktum är att de tjänar pengar genom att skapa mer trafik till dessa hemsidor. Värsta delen om det är att de kan omdirigera dig till skadliga hemsidor och riskera att få datorn infekterad. SearchItApp.com viruset kan även installera potentiellt oönskade program och försöka att stjäla din personliga information genom att övervaka dina internetaktiviteter. Det är högt rekommenderat att ta bort SearchItApp.com viruset så fort du märkt av detta istället för din vanliga startsida.

Det är inte lätt att bli av med denna kapare. Om dy byter startsida så betyder det inte att SearchItApp.com viruset slutar störa dig. Oftast dyker detta program upp igen efter att du startat om din dator. Den låter dig inte använda någon annan sökleverantör heller. Om du vill kunna använda Internet normalt igen så måste du radera allt relaterat till SearchItApp.com viruset från din dator samt återställa dina sökmotorers inställningar.

SearchItApp.com virusets spridningsmetoder

SearchItApp.com viruset kan ta över de flesta sökmotorer. Det läggs oftast till då du installerar ett annat program som du hämtat från Internet. Oftast kommer det packeterat med gratis mediapsleare, PDF-skapare samt kan även följa med huvudinstallationen på vissa hemsidor. Om du inte väljer avancerade valmöjligheter under installtionen istället för standard fönstret så kan du enkelt missa ändringen av din startsida till SearchItApp.com. Det är därför det är starkt rekommenderat att vara mer försiktig då du laddar ner någonting nytt.

Gå aldrig med på att lägga till några okända program till din dator. Samt var mer försiktig med internetanvändandet och besök inga suspekta hemsidor. Om du redan har tillåtit SearchItApp.com viruset att läggas till på någon av dina sökmotorer så måste du omgående ta bort detta. Ta bort allting relaterat till det från programlistan som du hittar på kontrollpanelen. Sedan måste du återställa dina inställningar på varje infekterad sökmotor individuellt. Om du inte är säker på hur du göra detta så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram som ordnar detta automatiskt. Glöm inte att uppdatera till senaste versionen före en genomsökning utförs.Automatisk SearchItApp.com virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som SearchItApp.com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av SearchItApp.com viruset

Du tar bort SearchItApp.com virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som SearchItApp.com virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort SearchItApp.com virus från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar SearchItApp.com virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SearchItApp.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar SearchItApp.com virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till SearchItApp.com virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SearchItApp.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar SearchItApp.com virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort SearchItApp.com virus från listan.

Hur man avlägsnar SearchItApp.com virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till SearchItApp.com virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SearchItApp.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort SearchItApp.com virus från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Hur du tar bort SearchItApp.com virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera SearchItApp.com virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till SearchItApp.com virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

 

SearchItApp.com virus skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
februari 12, 2015 10:06, februari 12, 2015 10:06
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *