SearchInMe.com Virus - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

SearchInMe.com är ännu en i gruppen av sökmotorskapare som inte försöker hålla en låg profil. Det är ingen parasit med överseende och den väntar inte på godkännande från den infekterade värden innan den genomför ändringar. Kapare är modiga, smarta och farliga. För dessa egenskaper är SearchInMe.com ansedd som mer av ett hot än en riktig sökmotor. Bli inte förvånad om din sökmotors inställningar plötsligt ändras utan din vetskap eller godkännande. SearchInMe.com slutar inte förrän alla dina preferenser främjar dess syfte. Fortsätt läsa denna artikel för att lära dig mer om de vanligaste symptomen för dessa parasiter och för att bekanta dig med möjliga lösningar på problemet.

Om SearchInMe.com-viruset

SearchInMe.com är en enkel sökmotor, som får sina sökresultat från Google. Så fort som användare skriver in sina sökord, blir dom omdirigerade till en helt ny flik. Trotts att det kan verka som att SearchInMe.com-viruset i sig själv inte genererar sökresultat, så står det klart att den här sökmotorskaparen lägger in sponsrade länkar i de övriga resultaten. Vanligtvis har dessa länkar namnet ”Ad” bredvid sig. Ett annan karaktärsdrag är att dom här webbadresserna hamnar mycket högre upp bland sökresultaten än de skulle göra om andra sökmotorer används. Om du skulle söka på samma sak i Google.com skulle du få andra sökresultat än dom du får via SearchInMe.com-viruset. Det är därför dom som jobbar med IT-säkerhet avråder användare från att bruka sökmotorer som är tveksamma och okända.

Partners till SearchInMe.com kan vara tredje part-källor som inte har någon avsikt att följa någon form av moralisk kompass. Dom kan förråda dig och förbereda för att placera skadlig programvara i din dator. Sådan infiltration är möjlig genom att de placerar sin programvara i mjukvara du som användare vill ladda ner, detta sker alltså utan användarens vetskap. Använd alltså inte denna sökmotor i tron om att den skulle kunna generera mer träffsäkra sökresultat. Bli inte frestad att klicka på annonserna som kan verka dyka upp utan anledning, domänerna som dessa länkar leder till kan fungera i syfte att ta reda personlig information om dig som användare eller förstöra din internetupplevelse med diverse virus.

Sedan håller även SearchInMe.com-viruset koll på dina sökord och annan internetaktivitet. Det kommer att visa dina sökord under sökfältet. Det är mycket troligt att om du besöker en hemsida via snabblänkarna (som ingår i SearchInMe.com-domänen), att dina vidare aktiviteter kommer övervakas.

Spridningsmetoder för SearchInMe.com-viruset

Förmodligen kom sökmotorskaparen SearchInMe.com in i din dator via ett gratisprogram. Om du minns att du har installerat ett sådant program utan att tänka på säkerheten, har du kanske utsatts för ett eller flera ovälkomna program, sk. ”PUPs” (potentially unwanted program). För att i framtiden undvika att din dator drabbas av virus och de obekväma följder dessa kan innebära, använd advanced(avancerade inställningar)/custom-läget när du installerar program. Då är det lättare att undvika att du får med oönskad programvara då du oftast kan se om det finns tilläggsprogram med i installationen, om så är fallet, avaktivera/ avböj då dessa. Sedan kan du fortsätta med installationen som vanligt igen. För att undvika andra problem, läs EULA(användarvillkor)-dokument som verkar konstiga.

Reimage , SpyHunter, Malwarebytes eller Hitman är alla användbara program på din resa genom Internet. SearchInMe.com-viruset är lätt för ovanstående program att ta bort från din dator. Den här parasiten kan även tas bort manuellt, följ då instruktionerna nedan.Automatisk SearchInMe.com virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som SearchInMe.com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av SearchInMe.com-viruset

Du tar bort SearchInMe.com virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som SearchInMe.com virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till SearchInMe.com virus and related parasites like MyGridSearch.com virus , Didisearch.com virus , Nicesearches.com virus , Websearch.searchuniverse.info virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort SearchInMe.com virus från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar SearchInMe.com virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SearchInMe.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar SearchInMe.com virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till SearchInMe.com virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SearchInMe.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar SearchInMe.com virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort SearchInMe.com virus från listan.

Hur man avlägsnar SearchInMe.com virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till SearchInMe.com virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SearchInMe.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort SearchInMe.com virus från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör SearchInMe.com virus ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort SearchInMe.com virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera SearchInMe.com virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till SearchInMe.com virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

 

SearchInMe.com virus skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
oktober 31, 2016 10:58, oktober 31, 2016 10:58
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *