Searchfindit.com Virus - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

Searchfindit.com är namnet på domänen som plötsligt kan dyka upp i adressfältet på den första sidan som laddas när du öppnar webbläsaren. Searchfindit.com URL omdirigerar till domänen search2.ozipcompression.com/search/web?fcoid=417&q=h, vars logotyp som OZIP målas i samma färger som Google. Dessutom känner vi nu till att programmet tillhör Zoekyu Technology Inc från Hongkong, Kina. Förutom den vanliga söksidan av Searchfindit.com, så innehåller search2.ozipcompression.com integritetsvillkoren och länkar till användarvillkoren. Det finns också genvägar till ”About” (Om) och ”Uninstall” (Avinstallera) som dirigerar en till sidor som ofta är nere eller inte tillgängliga. Därav är de senare länkarna som håller till i nedre verktygsfältet av sidan helt värdelösa.

Faktum är att ovan dokumentation av programmet måste finnas tillgängliga för användare. Villkoren ger nämligen information om användning, integritet, de egenskaper som visas/ ges ut samt eventuella sammarbeten utvecklararen/ programmet har m.m. Även fast dokumentationen med sådan information av ett suspekt program ofta inte är tydlig nog, så måste användaren tillhandahållas sådan information.

När ”About” länken ibland är aktiv på search2.ozipcompression.com, kan användare ta sig till www.ozipcompression.com/about.php där det står:

Zoekyu Technology combines PC […] applications, and the highest quality advertising resources, build a service platform for advertisers and publishers. With the large-scale data processing platform, Zoekyu Technology provide product promotion services […]. We provides a fair, reasonable and efficient resource allocation platform, to create maximum value for […] advertisers.

Som det tydligt visar ovan av sökverktyget Searchfindit.com som omdirigerar till search2.ozipcompression.com och som ändrar om söresultaten, så ser man tydligt att det är ett verktyg för att generera förtjänster online genom annonsering via dess falska sökfunktion. Dessutom så kan du se en del oförlåtliga grammatikfel i den lilla texten, vilket visar Zoekyu Technology’s generella attityd mot produktens kvalité.

Som tillägg till följande så faller Searchfindit.com under kategorin falska produkter. En mer riktig beskrivning vore att kalla det (vilket det redan är) – en sökmotorskapare.

Denna typ av skadlig programvara är välkänd för omdirigeringsproblem och visandet av bedrägligt reklaminnehåll. I nästa paragraf kommer vi dock presentera hur sökmotorskaparen Searchfindit.com kan tas bort och hur man förebygger mot en sådan virtuell infektion i framtiden.

Kaparen Searchfindit.com kan tas bort med säkerhetsverktygen Reimage, Spyhunter eller Malwarebytes. Databasen hos dessa uppdateras regelbundet för bästa säkerhet. Även fast Searchfindit.com må vara en relativt ny oönskad applikation, så kommer det upptäckas av något av programmen ovan. Dessutom kommer dessa nämnda program hålla dig skyddad mot andra skadeprogram, och skulle något redan ha tagit sig in i datorn kommer det upptäckas och elimineras. Ett långvarigt och säkert skydd hela tiden som agerar i bakgrunden.

En manuell borttagning av Searchfindit.com från de mest populära webbläsarna finner du nedan. Denna modul kan byta ut din startsida på ospecificerade webbläsare, av den anledningen har vi tillhandahållit manuella instruktioner på de allra vanligaste.

Kaparen Searchfindit.com installeras till systemet via gratisprogram som laddas ned. Utför därför alltid installationen i ett avancerat läge. Leta efter rekommendationer eller ytterligare tillägg och ta bort/ neka dessa manuellt. Din dator kommer att tacka dig för att vara virusfri.Automatisk Searchfindit.com Virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Searchfindit.com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Searchfindit.com viruset

Du tar bort Searchfindit.com Virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Searchfindit.com Virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Searchfindit.com Virus and related parasites like Nationzoom.com virus , WebSearch.com virus , HoistSearch.com virus , Only-search.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Searchfindit.com Virus från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Searchfindit.com Virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Searchfindit.com Virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Searchfindit.com Virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Searchfindit.com Virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Searchfindit.com Virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Searchfindit.com Virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Searchfindit.com Virus från listan.

Hur man avlägsnar Searchfindit.com Virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Searchfindit.com Virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Searchfindit.com Virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Searchfindit.com Virus från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Searchfindit.com Virus ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Searchfindit.com Virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Searchfindit.com Virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Searchfindit.com Virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

 

Searchfindit.com Virus skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
januari 4, 2017 08:31, januari 4, 2017 08:31
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *