SearchAtomic.com Virus - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

SearchAtomic.com virus är en webbläsarkapare som kan ta över din Internet Explorer, Mozilla Firefox eller Google Chrome. Den ser ut som en vanlig sökleverantör och erbjuder till och med flera olika sökalternativ, såsom sökning av bilder, videos, nyheter, etc. Dock är programmets huvudsyfte att göra reklam för kommersiella webbplatser och bygga trafik till dem. Se upp för att den kan få dig att besöka korrupta sidor där du kan få din dator infekterad. Därför rekommenderas det inte att använda denna webbplats som din huvudsakliga sökleverantör, då den inte ger pålitliga resultat och den kan faktiskt involvera dig i oetisk marknadsföring. Om du har märkt av den i din webbläsare, borde du omedelbart ta bort den från din dator.

searchatomic-com-virus

De flesta användare börjar klagar om SearchAtomic.com virus efter att de har laddat hem ett gratisprogram. Programmet installeras vanligtvis tillsammans med olika spelare, nedladdningshanterare, etc. Om datoranvändare är mer uppmärksam under installationsstegen på sina program, så skulle de med största sannolikhet undvika att installera SearchAtomic.com virus eller liknande oönskade program. Vanligtvis avslöjas innehållet i buntarna vid ett av installationsstegen då de kommer som frivilliga lednaddningar. Problemet är att, dessa frivilliga nedladdningar är oftast redan förmarkerade och de installeras automatiskt såvida du inte avmarkerar dem. Av den anledningen borde du alltid välja Anpassad installation och kolla igenom varje steg innan du klickar på Nästa, Ja eller Acceptera knapparna. Se till att du avmarkerar alla alternativ som antyder på att ladda ner program som du inte känner till.

Om SearchAtomic.com virus redan infiltrerats i din dator, kommer den först av allt att ersätta din startsida och förvalda sökleverantör. Den kan beröra en eller flera sökleverantörer på samma gång. Om du lyckas ändra din startsida, kommer den tyvärr att ändra tillbaka till sin egna så fort du har startat om din dator. Om du vill få bort den här sökleverantörer för alltid, måste du ta bort SearchAtomic.com virus från din dator. Att ändra din startsida till en annan kommer inte lösa problemet. Om du försöker göra sökningar med SearchAtomic.com, kommer du märka att den i huvudsak inkluderar sponsrade webbplatser i dina sökresultat samt visar många annonser. Med största sannolikhet kommer du till slut besöka många okända sidor där du faktiskt kan få ditt system infekterat. Det är rekommenderat att hålla dig borta från denna sökleverantör om du inte vill ha problem.

Var medveten om att många webbläsarkapare kan spåra din surfhistorik och andra surfvanor. De kan inte bara använda den här informationen i oetisk marknadsföring men också kan de få tillgång till din personliga information och därmed utsätta din säkerhet och integritet för stor risk. SearchAtomic.com virus kan spåra din e-post, lösenord och annan känslig information som skulle kunna få tillgång till dina konton för att lura dig. Detta är en till anledning till varför du borde ta bort SearchAtomic.com virus så fort den tar över din webbläsare. Följ guiden nedanför för att veta hur du gör detta manuellt. Du kan också ta bort SearchAtomic.com virus automatiskt genom att köra en full scanning av systemet med ett betrott anti-spionprogram, såsom Spyhunter, StopZilla, Malwarebytes, etc. Glöm inte heller att återställa inställningarna i de berörda webbläsarna, så kaparen inte kommer tillbaka efter omstart. Stegen för hur du gör detta på Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome finns också nedanför.Automatisk SearchAtomic.com virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som SearchAtomic.com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Specialinstruktioner på hur du tar bort SearchAtomic.com virus

Du tar bort SearchAtomic.com virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som SearchAtomic.com virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till SearchAtomic.com virus and related parasites like CustomSearchPlus.com virus , iStartsurf.com virus , V9 Redirect Virus , CryptoWall virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort SearchAtomic.com virus från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar SearchAtomic.com virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SearchAtomic.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar SearchAtomic.com virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till SearchAtomic.com virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SearchAtomic.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar SearchAtomic.com virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort SearchAtomic.com virus från listan.

Hur man avlägsnar SearchAtomic.com virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till SearchAtomic.com virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SearchAtomic.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort SearchAtomic.com virus från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör SearchAtomic.com virus ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort SearchAtomic.com virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera SearchAtomic.com virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till SearchAtomic.com virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

 

Liknande bilder

 
related image #1 from SearchAtomic.com Virus
     
 

Om författaren

 
oktober 14, 2014 14:49, december 1, 2014 12:18
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *