Searchalgo.com Redirect - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

Searchalgo.com redirect är ett program som kapar din sökmotor och får din startsida, standard sökmotor samt nyöppnade flikar att bli utbytta mot den som är sponsrad av denna applikation, vanligtvis searchalgo.com. Även fast det kan se ut som en vanligt sökmotor med startsida, bilder, video, nyheter eller shopping möjligheter så bör du veta om att det som visas inte är densamma som Google eller Yahoo! Oftast mixar applikationer så som Searchalgo.com in reklamlänkar bland top sökningar utan att utmärka dom på något sätt. Detta trick göra att användaren kommer klicka på en reklamlänk och därav generera pengar åt bolaget. Searchalgo.com är känd för att sponsra tredjeparts hemsidor som t.ex. specialsavings.com som orsakar pop-ups (vilket är reklamrutor som hoppar upp på måfå) visas.

Det är ganska vanligt att användaren inte vet om att dennes startsida eller standard sökmotor har bytts ut mot Searchalgo.com. När användaren försöker återställa allt via sin sökmotor så verkar inte det vara nog för att bli av med oönskade omdirigeringar. Tack vare dessa tecken tror många att Searchalgo.com är ett virus men sanningen är den att den orsakar ingen skada på din dator annat än att vara väldigt irriterande. Dock är det rekommenderat att ta bort denna applikation då den orsakar omdirigeringar vilket för det första med all reklam ökar risken att bli infekterad av skadeprogram eller Trojaner genom ett klick av olyckshändelse.

Instruktioner om hur man eliminerar Searchalgo.com

 1. Avinstallera Searchalgo. Du bör gå in på Kontrollpanelen och sedan Lägg till/ Ta bort program listan. Leta sedan efter applikationen där och ta bort den. Om du inte finner Searchalgo så använd dig av Reimage, SpyHunter. Ibland är oönskade applikationer gömda eller döpta till nya namn. Det är därav rekommenderat att utföra en genomsökning av din dator så det kan finnas fler än en kapare och reklamprogram installerad med Searchalgo.
 2. Kontrollera även om det Searchalgo verktyg installerad via tillägg på din sökmotor. (Om du utfört genomsökning i steg ett så kommer du troligtvis inte hitta något problem).
 • För Internet Explorer. Gå in på ”Verktyg” (eller kugghjulet på IE 9) och väl därefter ”Hantera tillägg”. Se om du finner något relaterat till Searchalgo och inaktivera dessa.
 • För Google Chrome så klickar du på skiffnyckeln i högra övre hörnet. Gå till ”Verktyg” och sedan ”Tillägg”. Om du finner något relaterat till Searchalgo så klicka på soptunnan bredvid denna.
 • För Mozilla Firefox så går du in på ”Verktyg” och sedan ”Tillägg”. Om du ser några tillägg relaterade till Searchalgo så inaktivera dessa.
 1. Om din startsida fortfarande är Searchalgo.com så ta bort denna manuellt:
 • För Internet Explorer så går du in på ”Inställningar” (skärmens högerkant). Välj sedan ”Alternativ” och sedan ”Anpassa” under startsidor. Ta bort Searchalgo.com och ersätt den med din önskade startsida.
 • För Google Chrome så klickar du på de tre horistella linjerna i högra övre hörnet. Sedan ”Inställningar” och sedan markerar du rutan ”Visa knappen startsida” under utseende. Klicka på länken ”Ändra” under knappen startsida och välj startsida samt ta bort Searchalgo.com.
 • För Mozilla Firefox så klickar du på ”Verktyg” menyn och sedan ”inställningar”. Välj panelen ”Allmänt” och välj startsida samt ta bort Searchalgo.com.
 1. Om din sökmotor fortfarande är satt till Searchalgo.com så återställ till önskad sida:
 • För Internet Explorer så går du in på ”Verktyg” och sedan ”Hantera tillägg”. Klicka sedan på ”Alla tillägg” under visa och ta bort Searchalgo.com där.
 • För Google Chrome så klickar du på de tre horisontella linjerna och väljer ”Inställningar” samt ”Hantera sökmotorer”. Klicka på X vid Searchalgo.com och ta bort det och välj sedan din önskade sida.
 • För Mozilla Firefox så klickar du på förstoringsglaset vid sökfältet och klickar på ”Hantera sökmotorer”. Ta bort Searchalgo.com från listan genom att markera denna och sedan klicka på ta bort.

Om du inte gjorde en genomsökning av din dator med Reimage, SpyHunter i första steget så är det rekommenderat att du gör en full genomsökning efter alla steg är slutförda. Detta försäkrar dig om att allt innehåll från Searchalgo.com är borttaget samt virus som kan ha infekterat din dator under tiden din sökmotor var kapad även är borta.

Automatisk Searchalgo.com Redirect verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Searchalgo.com Redirect och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Searchalgo.com Redirect skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
januari 15, 2015 08:40, januari 15, 2015 08:40
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *