Search.searchcounn.com Virus - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

Search.searchcounn.com har justerats för att passa högtiderna, med snöflingor svävandes runt och en liten sektion med namnet ”Shop This Holiday”. Sidan försöker att föreslå att klockor, Pandora eller Nike produkter, parfymer, Barbie dockor, nötknäckare, snöglobar och ljus är de mest eftertrackdade produkterna inför Julafton. Genom att klicka på en av dessa föreslagna produkterna kommer en vanlig genererad ”Ebay parfume” (eller liknande) sökning bli utförd. Det är uppenbart att separata tjänster inte sammarbetar med samma bolag, men vart drar bolagen gränsen och inte accepterar dessa faciliteter som deras sammarbetspartners? Är det när det inte är lämpligt att att initiera ett sammarbete, eller kan det vara att de har något i görningen utanför säkerhetszonen? Vi kunde inte hjälpa att notera att Search.searchcounn.com kopierar sökresultat från Yahoo, men grupperar de genererade länkarna annorlunda. Det är ingen nyhet att faciliteter söttar vissa tjänster, men frågan kvarstår om Search.searchcounn.com kommer att hålla sig undan från suspekta sammarbeten eller inte? IT-forskare har noterat att detta nätverk för sökningar invaderar användares webbläsare och möblerar om bland inställningarna.

Andra detaljer om Search.searchcounn.com viruset och dess avsikter

Search.searchcounn.com viruset tillhör gruppen av sökmotorskapare, men det har likheter med infektionen reklamprogram. Dock är den annorlunda faktorn att denna sökfacilitet har särskilda metoder för att hantera webbläsare. Det får titelt ”kapare” eftersom dess attack har syftet att ta över webbläsares inställningar. Självklart utförs ändringarna till Search.searchcounn.com virusets fördel eftersom dess söknätverk kommer bli den designerade hemsidan som startsida, sökleverantör och nya flikar. Ägarna av denna suspekta facilitet identifieras ganska vagt: programmet är en tjänst av Eightpoint Technologies Ltd, ett företag i Caymanöarna som distributeras via en exklusiv licens av Polarity Technologies Ltd. Bland villkoren så är namnet Polarity det mest frekvent använda namnet genom hela texten.

Som förväntat så tänker inte utvecklarna av Search.searchcounn.com viruset ansvara för deras produkt eller ytterligare erbjudanden som tillhandahålls via deras tjänster. Detta kan inkludera automatisk visning av reklam online som kan ha anpassats baserat på din internethistorik i syfte att leverera erbjudanden som intresserar dig. Under sektionen ”Collection of information” så brukar inte utvecklarna övervaka eller underhlla personligt identifierbar information. Dock finns det en del särskilda situationer där personlig information kan läras av Search.searchcounn.com viruset. Tekniska aspekter av din enhet är också någonting som kaparen kan komma åt automatiskt, utan hårt arbete. Vad använder Search.searchcounn.com viruset den inhämtade informationen till? Det kan dels skickas till deras partners för att presentera användare med personligt innehåll. Detta är den del som vi inte kan kringå: det kan vara så att en del genererade erbjudanden kan leda till tjänster av dålig kvalité, anstötligt eller t.o.m. skadeaktigt innehåll. Efter att ha besökt en del bizarra domäner så bör du utföra en genomsökning med ett anti-skadeprogram för att säkerställa att inga parasiter har välkomnats in i systemet.

Hur tar sig Search.searchcounn.com viruset sig in i enhet?

Search.searchcounn.com viruset har högst troligen rest tillsammans med en CouponUnity applikation. Det reklamförs som ett bekvämt och snabbt sätt att komma åt fantastiska hemsidor för återfälsäljning och försäljning. Oavsett så levererar det också en sökmotorskapare som sedan involvera dig med opålitliga erbjudanden och även bedrar dig. Ladda inte ned denna ”kupong-server” frivilligt då du antagligen kommer ångra det beslutet sedan. Om du inte har för avsikt att få negativa känslor kring det förflutna så rekommenderar vi dig att använda en annan metod för att hitta bättre priser. Denna applikation kan även spridas via mer hemlighetsfulla metoder. Exempelvis kan CouponUnity ses erbjudas som ett ytterligare tillägg under en installation av ett gratisprogram. Om du lägger märke till några okända program, tillåt inte dessa att installeras till din enhet.

Reimage, Spyhunter eller Hitman är de anti-skadeprogram som kan tillhandahålla dig med ett kvalitativt skydd mot olika infektioner. Att eliminera en sökmotorskapare kommer inte vara ett svårt uppdrag för ett av dessa program. Search.searchcounn.com viruset kan även tas bort manuellt, men för att det skall bli framgångsrikt behöver du följa instruktionerna nedan.Automatisk Search.searchcounn.com virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Searchcounn Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Search.searchcounn.com viruset

Du tar bort searchcounn virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Search.searchcounn.com virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till searchcounn virus and related parasites like Search.coolersearch.com virus , Search.golliver.com virus , Kilo-Search.com virus , Search.eshield.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Search.searchcounn.com virus från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Search.searchcounn.com virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till searchcounn virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Search.searchcounn.com virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Search.searchcounn.com virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Search.searchcounn.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Search.searchcounn.com virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort searchcounn virus från listan.

Hur man avlägsnar Search.searchcounn.com virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till searchcounn virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Search.searchcounn.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Search.searchcounn.com virus från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör searchcounn virus ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Search.searchcounn.com virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Search.searchcounn.com virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till searchcounn virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

 

Search.searchcounn.com virus skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
januari 12, 2017 08:31, januari 12, 2017 08:31
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *