Search.quebles.com viruset - Hur tar man bort

Search.quebles.com viruset

Techno Design IP b.v beskriver plattformen Search.quebles.com som ett extraordinärt nätverk som snabbt kan generera resultat till sökningar. Användare av populära sökmotor som t.ex. Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox identifierade att dessa applikationer började slumpmässigt omdirigera dom till den här hemsidan. Det noterades även hos domäner som specifikt valts ut av surfare: startsidor, sökleverantörer och nya flikar. Även om användare själva har valt hemsidor för dessa privilegier, så kommer den här bekväma egenskapen att störas av en sökmotorskapare som ändrar dessa inställningar utan tillåtelse. Även fast det prisas av sina utvecklare så är Search.quebles.com inte passande för internetanvändare. Vi försökte att använda sökrutan och blev förvånade att våra sökningar genererade samma resultat, nämligen inga resultat alls. Även fast Search.quebles.com skall stöttas av Yahoo så är sökresultaten presenterade på en originell sida av Search.quebles.com.


Saker du bör känna till om Search.quebles.com viruset

Search.quebles.com viruset är inte bara osäker, den är dessutom trasig. En plattform för sökningar skall tillhandahålla resultat för sökningarna, fungerar inte det kan det inte kallas för en sökmotor. Skaparna av Q-sökningen har en officiell hemsida med en nyckelpiga som maskot. Quebles.com tillhandahåller underhållande funktioner för olika meddelande/ mejlprogram, men stöttar också en unik sökmotor. Säkerhetsrapporter och klagomål stödjer idén att Search.quebles.com viruset tillhör en grupp skadeprogram (mer specifikt en grupp sökmotorskapare). En av de mest framträdande funktionerna av parasiten är att det kommer modifiera inställningarna hos alla dina webbläsare och ta över startsida, sökleverantör och nya flikar.


Om Search.quebles.com viruset genererade resultat efter sökningen, då kunde vi hävda att det stöttar särskilda URL-adresser bland de genererade sökresultaten. Eftersom det inte tycka ha den funktionen så behöver det hitta på andra sätt för att stötta tredjeparters innehåll för betala-per-klickning förtjänster, samt att generera internettrafik. Kommersiellt material kan placeras på hemsidor som du besöker, eller så kan det förekomma slumpmässigt öppnade fönster. Erbjudandena är begränsade och annat material kommer inte filtreras genom några säkerhetsåtgärder, det kan även vara skadligt eller komma från bedragare.


Search.quebles.com viruset och sitt program kan försöka samla in viktig och konfidentiell information om sina användare. E-postadresser, namn, telefonnummer, plats, ålder, kön, preferenser, intressen och vad man tycker om. En del information samlas även in gällande hårdvara och vilka program du använder: IP-adresser, typ av sökmotor, domäner, uppgifter om sessionstider och besökta sidor.

Det betyder att ditt internetanvändande kommer att övervakas av en sökmotorskapare. Eftersom informationen du använder online också kommer att kontrolleras så kan bankkonton och annat äventyras. Search.quebles.com viruset kommer basera sina tjänster på den inhämtade informationen och försöka vilseleda eller lura dig med erbjudanden från tredjeparter. Eftersom Search.quebles.com viruset kan använda sig av en rad olika tekniker för att störa ditt internetanvändande, så föreslår vi att rensa din webbläsare från det.


Hur kan sökmotorskaparen Search.quebles.com invadera användares integritet?

Det är väldigt möjligt att du fått Search.quebles.com viruset om du använder någon annan av tjänsterna från Quebles utgivarna. Av den anledningen bör du vara extremt försiktig när du letar efter ett program för Windows Live Messenger eller Hotmail. Du kommer antagligen behöva acceptera villkoren av Search.quebles.com. Dessutom kan den här bizarra tjänsten erbjudas under installationen av ett annat gratisprogram. Efter att du laddat ned installatören och startat upp installationen, då bör du välja ett avancerat installationsalternativ. Dessa ger dig en större överblick och tillåter användare att utföra ändringar för installationen. Detta är särskilt viktigt när opålitliga tredjeparter modifierar program så att de kan installera farliga program i hemlighet.

Search.quebles.com viruset är enkelt åtgärdat om du har ett anti-skadeprogram som skyddar din enhet. Om du inte har det så rekommenderar vi Reimage, Spyhunter eller Hitman som dina skyddsänglar för att säkerställa att infektioner inte når ditt system. Detaljerade instruktioner om hur du utför en manuell borttagning finner du här nedan.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Search Quebles Com Viruset och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Search Quebles Com Viruset och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av Search.quebles.com viruset

Du tar bort quebles viruset genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Search.quebles.com viruset installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till quebles viruset .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Search.quebles.com viruset från dina webbläsare

TopHur man avlägsnar Search.quebles.com viruset från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till quebles viruset, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopHur man avlägsnar Search.quebles.com viruset från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Search.quebles.com viruset och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Search.quebles.com viruset, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

TopHur man avlägsnar Search.quebles.com viruset virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort quebles viruset från listan.

Hur man avlägsnar Search.quebles.com viruset från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till quebles viruset och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Search.quebles.com viruset, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Search.quebles.com viruset från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopHur du tar bort Search.quebles.com viruset från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera quebles viruset och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Search.quebles.com viruset, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.


Källa: https://www.2-viruses.com/remove-quebles-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *