Search.medianewpageplussearch.com - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
Andra namn: Medianewpageplussearch.com virus
 

Search.medianewpageplussearch.com är en sökmotorskapare. Sökmotorskapare anses vara en PUP/ PUA (potentiellt oönskade program eller potentiellt oönskade applikationer) vilket endast har syftet att generera inkomster online.

Om Search.medianewpageplussearch.com viruset

Search.medianewpageplussearch.com byter ut din startsida och sökleverantör. Detta kan hända med Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge, Safari, Opera och alla andra sökmotorerna. Ett sådant byte görs för att du skall presenteras med modifierade sökresultat. Sökresultaten och hemsidorna fylls med reklam. När dessa klickas på så omdirigeringar det användaren till en opålitligt hemsida eventuellt fyllda med skadeprogram.

Som nämnt ovan så kan Search.medianewpageplussearch.com viruset kallas för ett omdirigerande reklamprogram. Faktum är att du igentligen inte ens behöver klicka på en reklam för att bli omdirigerad. Omdirigeringar sker när du ansluter till den huvudsakliga hemsidan (den hemsida du tänkt besöka). Tack vare reklamprogrammet så är du nämligen inte ansluten direkt till endast den huvudsakliga sidan, utan igentligen till sju eller fler reklam, spel eller andra irrelevanta hemsidor.

Det som gör denna kapare ännu mer skadligt bortsett från ovan nämnda är att det slöar ned din dators prestanda avsevärt, samt samlar in information för att stärka deras reklamkampanjer. Med allt detta sagt så kanske du skulle vilja veta hur detta skadeprogram (medianewpageplussearch.com) har tagit sig in i din dator och hur du blir av med det.

Search.medianewpageplussearch.com spridningsmetoder

Search.medianewpageplussearch.com kan laddas ned och installeras via gratisprogram och falska uppdateringar via Internet. Dessa inkluderar mediaspelare, PDF skapare, nedladdningsverktyg, mediainspelning, streamingprogram m.m. Att återställa sökmotorns inställningar och ta bort det skafliga programmet manuellt kan vara svårt eftersom detta PUP installerar tillägg som ändrar inställningarna av sökmotorn så borttagningen blir äventyrad. Av den anledningen så är det bättre att ta bort det automatiskt.

Först och främst skulle vi vilja varna dig varje gång du installerar ett gratisprogram från en inofficiell hemsida att övervaka processen noggrant. Hoppa inte över några steg och håll alltid utkik efter ett avancerat installationsalterntiv om du har möjlighet. Detta visar dig de ytterligare tilläggen som vill installeras. Välj bort alla som för dig är okända och framförallt de som är opålitliga. Om du dock har hoppat över ett vitkigt steg under installationen eller laddad ned Search.medianewpageplussearch.com avsikligen så kan du använda ett pålitligt anti-skadeprogram så som Reimage, SpyHunter. Detta program kommer inte bara ta bort Search.medianewpageplussearch.com viruset, utan det kommer även eliminera alla relaterade filer och skador i registret. Dessutom så skyddas du i framtiden mot andra kapares intrång.Automatisk Search.medianewpageplussearch.com verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Medianewpageplussearch och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Search.medianewpageplussearch.com viruset

Du tar bort medianewpageplussearch genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Medianewpageplussearch.com virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Search.medianewpageplussearch.com and related parasites like Search.coolersearch.com virus , Search.golliver.com virus , Search.results-hub.com virus , Search.yoursocialhubnow.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort medianewpageplussearch från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Search.medianewpageplussearch.com från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Search.medianewpageplussearch.com, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Search.medianewpageplussearch.com från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Search.medianewpageplussearch.com och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Search.medianewpageplussearch.com, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Search.medianewpageplussearch.com virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort medianewpageplussearch från listan.

Hur man avlägsnar Search.medianewpageplussearch.com från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Search.medianewpageplussearch.com och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till medianewpageplussearch, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Search.medianewpageplussearch.com från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör medianewpageplussearch ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Search.medianewpageplussearch.com från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera medianewpageplussearch och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Medianewpageplussearch.com virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

       
 

Om författaren

 
maj 29, 2016 15:16, maj 29, 2016 15:16
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *