Search.chipopo.info - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

Stör Search.chipopo.info dig varje gång du öppnar din webbläsare? Om så är fallet så betyder det att din dator är infekterad med den skadliga programvaran. Det listas som en sökmotorkapare och är inget du bör ha installerad på datorn.

Om du nyligen har lagt märke till att din dator är infekterad med detta skadeprogram, men du har ingen aning om hur du skall hantera situationen, då har du hamnat helt rätt. I den här artikeln kommer vi tillhandahålla detaljerade instruktioner om hur man tar bort Search.chipopo.info antingen manuellt elelr automatiskt. Vilken metod du väljer är helt upp till dig.

Det enklaste och snabbaste sättet att döda ett virus som Search.chipopo.info på är att göra det automatiskt. Ladda enkelt ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage eller SpyHunter, installera det på datorn och utför sedan en fullständig genomsökning av datorns alla filer. En av dessa program bör hitta och eliminera Search.chipopo.info för gott. Dessutom skyddar det din dator mot liknande infektioner i framtiden, så det är värt att ha det installerat. Du kan självklart använda ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du dock av någon anledning inte vill installera ett pålitligt anti-skadeprogram, då kan du eliminera viruset manuellt med. Tyvärr är denna process mer komplicerad, av en anledningen har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig avlägsna Search.chipopo.info manuellt – skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dom. Försök att slutföra alla stegen korrekt så bör du kunna eliminera Search.chipopo.info helt på egen hand.

För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Search.chipopo.info, vänligen fortsätt läs. Om du har några frågor relaterade till viruset eller borttagningen får du gärna ställa dessa i kommentarsfältet nedan, vi kommer att göra vårt yttersta för att besvara dom alla.

Om sökmotorskaparen Search.chipopo.info

Denna skadliga applikation fungerar som ett tillägg till webbläsare och kan placeras på alla de mest populära webbläsarna, dessa inkluderar Mozilla Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge, Google Chrome och Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas.

Även fast det beskrivs som en pålitlig sökmotor som skall kunna byta ut Google’s eller Bing’s tjänster och tillhandahålla användare med ett snabbare och effektivare surfande, så är detta inte sant och inget vi rekommenderar att använda.

Om du utför en sökning med den här sökmotorn kommer en hel del sponsrade resultat visas. Dessa resultat är inte bara orelevanta till dina sökningar, de kan dessutom leda till skadliga hemsidor, därför rekommenderar vi dig att inte klicka på dom.

Om du ändå klickar på någon av länkarna som visas av Search.chipopo.info kommer du att omgående bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av olika kriminella inom internetvärlden, som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli infekterad med andra virus, eller om du försöker att handla något hos dessa så riskerar du att bli bedragen på dina pengar.

Search.chipopo.info fungerar som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Eftersom dessa är blockerade från reklamnätverk som Facebook Ads eller Google Adwords, så använder de skadeprogram som detta för att stötta deras hemsidor och driva in trafik till dom. Med det sagt, om du har Search.chipopo.info installerad på din dator kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen direkt via din webbläsare, detta är väldigt farligt.

För att säkerställa att virus som denna inte tar sig in i ditt system igen i framtiden rekommenderar vi dig att skydda din dator med ett pålitligt anti-skadeprogram. Dessutom bör du vara försiktig med vilka gratisprogram som du laddar ned och inte heller öppna mejl från skräpposten eftersom skadeprogram gärna distributeras via dessa metoder.Automatisk Search.chipopo.info verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Chipopo och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Search.chipopo.info viruset

Du tar bort chipopo genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Search.chipopo.info installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till chipopo and related parasites like Search.mysearchengine.info virus , Websearch.search-guide.info virus , Websearch.search-plaza.info virus , Tavanero.info Virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Search.chipopo.info från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Search.chipopo.info från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till chipopo, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Search.chipopo.info från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Search.chipopo.info och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Search.chipopo.info, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Search.chipopo.info virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort chipopo från listan.

Hur man avlägsnar Search.chipopo.info från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till chipopo och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Search.chipopo.info, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Search.chipopo.info från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör chipopo ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Search.chipopo.info från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Search.chipopo.info och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till chipopo, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Manuell borttagning av Search.chipopo.info

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
mars 16, 2017 08:50, mars 16, 2017 08:50
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *