SavingsExplorer - Hur Tar Man Bort?

 

SavingsExplorer är ännu en skadlig applikation som du inte bör ha installerad på datorn ifall du inte vill bemöta en del seriösa internetbaserade säkerhetsproblem. Det är inte speciellt farligt i sig sålänge du inte klickar på någon reklam som visas av det. Dock är detta svårt då dessa reklamer nästan täcker hela skärmens yta och det kan lätt hända av misstag.

Det är inte speciellt svårt att uppmärksamma ifall du har blivit infekterad med detta skadeprogram eller inte då reklamerna som visas av SavingsExplorer oftast är markerade med ”Ads by SavingsExplorer” eller ”Brought to you by SavingsExplorer”. Så har du märkt av detta på någon av dina sökmotorer så är din dator garanterat infekterad och du bör ta bort viruset.

Det finns två vanliga sätt att eliminera virus som SavingsExplorer på, det ena är manuellt och det andra är automatiskt. Vilken metod du väljer är helt upp till dig.

Om du inte har någon tidigare erfarenhet med att ta bort virus som denna så rekommenderas du att välja det automatiska alternativet. Ladda enkelt ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsök datorn med det. Det bör automatisk hitta samt ta bort viruset på bara några få sekunder. Dessutom så skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha det installerat.

Om du av någon anledning inte vill ladda ned något ytterligare program så kan du ta bort SavingsExplorer manuellt med. Denna process är mer komplicerad och därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner om hur man gör detta. Skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dom. Följ bara alla stegen så bör du kunna eliminera SavingsExplorer helt på egen hand.

Ifall du har några frågor som berör detta ämne, var då god och ställ dessa i kommentarsfältet nedan så kommer vi att göra vårt yttersta för att hjälpa dig. För alla lära dig mer om just de specifika egenskaperna av SavingsExplorer, var då god och fortsätt läs artikeln.

Om reklamprogrammet SavingsExplorer

Även fast det beskrivs som ett användbart verktyg som skall hjälpa dig spara både tid och pengar då du handlar på Internet genom att ge dig olika kuponger och erbjudanden, så är detta inte sant. Problemet är att alla dessa kuponger och erbjudanden dyker upp som väldigt irriternade former av reklam, dessa inkluderar popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller ett nytt fönster kan även öppnas med reklam på din sökmotor när som helst.

Oftast visas reklamerna från SavingsExplorer på internethandelssidor som t.ex. eBay eller Amazon. Du kommer bli erbjuden att köpa särskilda produkter till väldigt attraktiva priser. Fall inte för detta trick då erbjudandena oftast är falska och endast ett listigt knep för att fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på reklamerna.

Om det händer att du klickar på någon reklam som visas av SavingsExplorer så kommer du omgående att bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli infekterad med andra virus eller om du försöker att handla något hos dessa så kan du bli bedragen på dina pengar.

Reklamprogrammet SavingsExplorer spridningsmetoder

SavingsExplorer sprids packeterad i andra gratisprogram. T.ex. om du skulle ladda ned samt installera en gratis PDF-skapare eller mediaspelare så finns det en risk att SavingsExplorer installeras bredvid utan att den ens varnar dig om det. För att undvika detta från att ske så bör du alltid hålla datorn säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram.Automatisk SavingsExplorer verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som SavingsExplorer och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av reklamprogrammet SavingsExplorer

Du tar bort SavingsExplorer genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som SavingsExplorer installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till SavingsExplorer .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort SavingsExplorer från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till SavingsExplorer och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SavingsExplorer, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna SavingsExplorer från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till SavingsExplorer. Klicka på papperskorgen bredvid SavingsExplorer eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SavingsExplorer, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna SavingsExplorer från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till SavingsExplorer och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SavingsExplorer, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort SavingsExplorer från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör SavingsExplorer ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna SavingsExplorer från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill SavingsExplorer. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SavingsExplorer, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av SavingsExplorer

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
augusti 17, 2015 10:43, augusti 17, 2015 10:43
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *