SaveSys - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

SaveSys beskrivs som en användbar applikation som skall spara dig både tid och pengar då du handlar på Internet. Dock är detta endast en stor lögn och inget du bör tro på. Väl installerad så kommer applikationen visa olika reklamer på alla dina sökmotorer. Dessa reklamer är inte bara störande, utan även skadliga, och därför inget du bör ha installerad på din dator. Du kommer att stöta på seriösa problem mot säkerheten tack vare applikationen och inte tjäna något på att behålla det. Så valet att ta bort det borde vara självklart.

Tack vare att den följer med packeterad med andra gratisprogram så kan du endast märka av SaveSys då den redan installerats på din dator. Dock är detta inte svårt då all reklam oftast är märkt med ”Ads by SaveSys” eller ”Brought to you by SaveSys”, så har du märkt av detta på någon av dina sökmotorer så är du garanterat infekterad och bör ta itu med problemet.

Detta kan du göra både manuellt samt automatiskt. Ifall du inte har något tidigare erfarenhet att ta bort internethot så bör du välja det automatiska alternativet. Det är mycket enklare samt snabbare och kan slutföras med ett par få klickningar med musen. Ladda det ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller StopZilla och genomsök datorn med det. Det kommer att automatisk hitta samt eliminera hotet från din dator. En av dessa applikationer kommer även att skydda din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha ett sådan verktyg installerat. Du kan självklart använda ett eget valt anti-skadeprogram med.

Vill du dock av någon anledning inte installera ett anti-skadeprogram så kan du ta bort SaveSys manuellt med. Detta kräver lite mer kunskap och därav har vi utvecklar steg-för-steg instruktioner för att ta bort SaveSys manuellt. Dessa finner du i slutet av artikeln. Följ stegen noga så kommer du kunna eliminera skadeprogrammet helt själv.

Ifall du har några frågor relaterat till denna artikeln så kan du ställa dessa i kommentarsfältet nedan, vi kommer göra vårt yttersta för att besvara dessa och hjälpa dig. Om du vill veta mer om just det specifika egenskaperna hos SaveSys, var god fortsätt läs.

Om SaveSys reklamprogram

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna som t.ex. Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer samt Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas. Väl tillagd så kommer skadeprogrammet att visa olika reklamer i former som t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamrutorna lägger sig i aktivitetsfältet istället), textreklam, reklampelare m.m. Dessa dyker upp helt på måfå, till och från, och är väldigt irriterande.

Oftast dyker dessa reklamer upp på internethandelssidor som t.ex. Ebay eller Amazon. Du kommer att erbjudas att köpa olika produkter eller tjänster till riktigt attraktiva priser. Även fast dessa ser väldigt lockande ut så bör du inte falla för detta trick, de är oftast falska och endast ett knep för att fånga din uppmärksamhet. Vi rekommenderar inte att du klickar på dessa.

Om du nu ändå klickar på reklamer som visas av SaveSys så kommer du omgående att bli omdirigerad till en hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden, t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli infekterad med andra virus eller om du försöker att köpa något hos dessa, bli bedragen på dina pengar. Det fungerar som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Eftersom de är blockerade från legitima reklamnätverk som t.ex. Google eller Facebook reklamer så använder de reklamprogram som denna för att stötta deras hemsidor och driva in trafik till dessa. Med andra ord, har du SaveSys installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen via din sökmotor, och detta är väldigt farligt.

En annan oönskad egenskap hos SaveSys är dess insamlande av information. Väl installerad så kommer det samla in olika informationer som din internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor samt även din IP-address och email-address. Informationen hämtad används sedan av tredjeparter som formar om reklamerna och gör dessa mer relevanta samt intressanta för just dig. På så sätt ökar risken att just du klickar på dessa. Detta är huvudmålet av SaveSys ägare då de får betalt för varje klickning du utför på deras reklamlänkar.

SaveSys spridningsmetoder

SaveSys följer med på samma sätt som de flesta reklamprogram, genom något som kallas för ”bundling”, eller ”packetering” för att göra det enklare på Svenska. Exempelvis om du skulle ladda ned samt installera en gratis mediaspelare eller ett nedladdningsprogram så finns det en risk att SaveSys installeras bredid utan att du får någon varning om detta.

För att undvika SaveSys eller andra skadeprogram så var försiktig då du installeras gratisprogram. Hoppa aldrig över några steg och håll alltid utkik efter tillägg samt avancerade tillval. På så sätt hinner du se alla möjliga val och utföra ändringar. Leta även efter olika förklickade bockar. Om du märker av att något tillägg installeras bredvid så tillåt inte installationen att slutföras då det kan vara SaveSys eller ett annat skadeprogram som du inte vill ha installerad på din dator.Automatisk SaveSys verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som SaveSys och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av SaveSys reklamer

Du tar bort SaveSys genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som SaveSys installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till SaveSys .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort SaveSys från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till SaveSys och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SaveSys, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna SaveSys från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till SaveSys. Klicka på papperskorgen bredvid SaveSys eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SaveSys, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna SaveSys från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till SaveSys och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SaveSys, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort SaveSys från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör SaveSys ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna SaveSys från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill SaveSys. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SaveSys, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
mars 24, 2015 09:49, mars 24, 2015 09:49
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *