SaveNShop - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Eftersom SaveNShop kan installeras på datorer utan användarens vetskap så finns det en chans att även du har detta program på din PC. Applikationen är listat som ett reklamprogram och PUP (potentiellt icke önskvärt program) så om du märker att SaveNShop är installerat och körs på din dator så bör du göra dig av med det. När programmet väl är installerat kommer det att kontinuerligt visa popups på din webbläsare. Tillägget fungerar på de flesta populära webbläsare såsom Mozilla Firefox, Internet Explorer och Google Chrome. Det har några attribut som går att likna vid program som kapar webbläsare då den automatiskt manipulerar och genomför förändringar på den utan ditt samtycke. Det är inte rekommenderat att använda SaveNShop’s sökmotor eftersom den visar skadliga och korrupta sökresultat med texter och flikar kopplade till diverse sponsorers hemsidor. När ditt operativsystem startas, så startas även detta reklamprogram.

Trots att utvecklarna till SaveNShop lovar att det är ett användbart verktyg som hjälper dig hitta de allra bästa erbjudandena när du shoppar online så är det inte helt sanningsenligt. Alla dessa erbjudanden och kuponger kommer från tredje part och är därför falska. Om du klickar på någon av dessa annonser kommer du att omedelbart omdirigeras till hemsidor som kan vara infekterade eller orsaka skada på din dator. Du kan även falla offer för bedrägerier. Det här är inte den enda skada SaveNShop orsakar. Tillägget samlar även in din personliga information genom att komma åt din webbhistorik, populära sökresultat eller IP-adress. All denna information skickas sedan till tredje part som använder der för att producera reklamannonser som ser tilltalande ut för dig, beroende på din personliga information. Sannolikheten att du och andra som har programmet klickar på annonserna ökar därför. SaveNShop tjänar pengar på just detta, att generera webbtrafik på internet och öka antalet säljtillfällen. De vill att du klickar på dessa annonser. De flesta specialister på internetsäkerhet uppmanar därför att du tar bort det här programmet från din dator så fort som möjligt.

Om du inte har något minne av att du installerat SaveNShop på din PC så installerades det antagligen i samband med gratisprogram som du tidigare laddat ned från internet. När du exempelvis laddar ned och installerar en applikation kan SaveNShop vara sammanslaget med gratisprogrammet. För vissa program som du installerar ges ditt implicita medgivande bara av att acceptera användarvillkoren. Var vaksam när du installerar gratisprogram s.k. ”Freebies” samt på hemsidorna som du laddar ned dem ifrån, särskilt om det har ett ifrågasatt rykte. Klicka inte på ”Acceptera”, ”Fortsätt” och ”Nästa” utan att först läsa igenom allt ordenligt. Ibland kan vissa rutor vara ikryssade i förväg, kryssa då av dem om det är någonting som du inte behöver. Du kan även välja avancerad eller anpassad installation för att se alla dina alternativ. Detta borde i möjligaste mån förhindra att icke önskvärda program installeras på din dator. Om din dator redan är infekterad så bör du scanna din dator med en trovärdig Antimalware, ett program som upptäcker och tar bort skadliga filer och program på din dator. Exempel på dessa är Spyhunter och malwarebytes. Om du vill radera SaveNShop manuellt kan du följa guiden nedan som beskriver processen steg för steg.

Hur du avinstallerar SaveNShop

Använd kontrollpanelen för att ta bort huvudkomponenterna till SaveNShop och tillhörande filer

 1. Gå till kontrollpanelen. På Windows XP/Vista/7 gå genom Start-> Kontrollpanelen, lägg till/Ta bort program eller Avinstallera. På Windows 8 skriv in Kontrollpanelen i sökrutan, sök efter Avinstallera ett program. Du kan behöva bekräfta att du är administratören på PC-enheten, i båda fallen.
 2. Sök efter SaveNShop och liknande ikoner eller objekt på programlistan. Generellt rekommenderas att man även tar bort Yontoo, Webcake eller annat relaterat till ”sparande” eller ”kupong”. Att scanna med Antimalwareprogram såsom Spyhunter eller Stopzilla kan ge en bra överblick över vilka filer man i förlängningen bör leta efter och ta bort.
 3. Stäng Kontrollpanelen

Ta bort SaveNShop från Internet Explorer

 1. Tryck på ikonen (oftast i form av ett kugghjul) för Verktyg -> Hantera tillägg.
 2. Gå till Verktygsfält och Tillägg och radera allt som är relaterat till SaveNShop och objekt som inte är utfärdat eller utgivet av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
 3. Stäng verktygsrutan

Ta bort SaveNShop från Firefox

 1. Skriv in about:addons i URL-fältet (där du normalt skriver in webbadresser)
 2. Gå igenom Listan som visar Tillägg och ta bort allt relaterat till SaveNShop och objekt som du inte känner igen. Om du inte vet om tillägget är utgivet av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så tillhör det antagligen reklamprogrammet, som du kan ta bort.
 3. Alternativt, återställ Firefox: Gå till Firefox -> Hjälp (Hjälp i menyn för OSX-användare) -> Felsökningsinformation. Därefter Återställ Firefox.

Att ta bort SaveNShop från Chrome

 1. Skriv in chrome://extensions i URL-fältet
 2. Gå till listan för tillägg och ta bort program du inte behöver, särskilt de som är lika SaveNShop. Om du inte är säker, kan du inaktivera dem en kortare tid.
 3. Starta om Chrome.
 4. Alternativt kan du skriva chrome://settings i URL-fältet, klicka på Avancerade inställningar, skrolla ned till botten av listan och tryck Återställ webbläsarinställningar.

Automatisk SaveNShop verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som SaveNShop och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Liknande bilder

 
related image #1 from SaveNShop
     
 

Om författaren

 
november 10, 2014 11:01, november 10, 2014 11:01
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *