Satan Ransomware - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Ransomwares
Andra namn: Satan virus
 

Januari blev en läskig månad då professionella virus började dyka upp. Redan igår oroades våra säkerhetsforskare med ett komplicerat Satan virus som visade sin högkvalitativa krypteringsförmåga och motstånd. Helt utan en avancerad varning måste vi nu presentera en ny ransomware infekton som definitivt inte är det typiska viruset. Den här gången har listiga kapare beslutat att tjäna pengar på att hjälpa amatörer inom programmering och utveckla nya ransomware virus. Platsen som erbjuder sådan hjälp visade sig existera på hemliga domäner som är populär plats att umgås på för kapare. Om en person nu skulle komma med en ny idé för ett virus men inte har möjligheterna att utveckla ett sådant hot själv, då kan personen använda sig av resurser som tillhandahålls av Satan ransomware tjänsten. Denna snabba leverans av ransomware kräver ett medlemskap registrerat på deras site. Konstigt nog har inte tjänsten en kostnad för medlemskap, men skulle användaren tjäna pengar så går en viss procent till skaparna av Satan ransomware tjänsten. Användare får endast 70% av förtjänsterna först, men ju mer de tjänar ju mer kommer procentenheten växa.

Satan ransomware tjänsten: här för att hjälpa sprida terror

När väl Satan ransomware slår till kommer det rikta in sig på över hundra olika filtyper och göra dessa till värdelösa filer som inte längre känns igen. Filändelsen kommer få ett .stn tillägg. Användare kommer inte kunna avgöra om filen kommer från någonting annat etersom titeln på filen också kommer ändras. Lasten kommer släppas i en av mapparna och experter upptäckte att det kan hittas under namnet TaskHost.exe. Dessutom kommer Satan viruset inkludera en annan process: det kommer radera en stor del av hårddisken. Sedan kommer användaren som vanligt bland ransomwares bli informerad om deras situation och ett ID nummer samt HTML fil med namn HELP_DECRYPT_FILES kommer ges.


Tills nu krävdes det en hel del kunskap för att utveckla ett ransomware virus även om människor utnyttjade Hidden Tear projekt som ett exempel. Tack vare Satan ransomware tjänsten kan nu utvecklingen av krypteringsvirus bli lika enkelt som att shoppa online eller registrera ett konto. Allt du behöver göra är att registrera dig, fylla i några fält och sedan är det klart – din ransomware infektion är nu reda att förstöra för andra. En strävande kapare som registrerar sig till Satan ransomware tjänsten kommer även behöva registrera ett Bitcoin-konto. När processen av utveckling för ransomwaret har slutförts kommer det att vara möjligt att övervaka antalet infekterade personer och hur många av dom som har betalat lösensumman.


Att förbereda en ny version av ett ransomware via Satan ransomware tjänsten är relativt enkelt. Användare behöver besluta sig för en lösensumma och om den skall dubblas ifall ett offer inte betalar inom den angivna tiden. Sedan behöver användaren kryptera det skapade skadeprogrammet med en av de tillhandahållna XOR-funktioner (antingen Powershell eller Python). Detta kommer att leda till skapelsen av skadeprogrammets körbara filer, eller med andra ord lasten som sedan skall distribueras.

Är det möjligt att skicka tillbaka Satan ransomware till helvetet och återfå mina filer?

För tillfället finns det inget gratis dekrypteringsverktyg. Experter kan ha en del svårigheter med att utveckla ett verktyg för att återställa filerna, men det finns alltig en chans att de kommer att lyckas. Med förtroendet för säkerhetsspecialister räknar vi till dagarna då Satan ransomware inte längre är ett hot. För tillfället behöver användare vara försiktiga med att bli infekterade med det. Du bör även förbereda dig mot en infektion, det kan du göra genom att ladda upp dina filer till en backup-enhet och skydda dina filer på så sätt. Du kan enkelt överföra dina filer till ett USB-minne, men se till att aldrig ha det inkopplat i datorn. Om ett ransomware tar sig in i datorn kommer det även ta sig in i dina inkopplade enheter.

Ingen dekryptering med andra ord. Vad är relevant angående distribution av Satan ransomware?

Ett av de mest effektiva sätt att distribuera lasten av ett ransomware är att lägga till det i ett falskt skräppost-meddelande. Sådana meddelanden är ofta skrivna för att övertala ägarna att deras konto, skatter, återbetalning, flyg eller annan viktig information som äventyrats. För mer information uppmuntras mottagarna att klicka på den bifoga länken eller ladda ned innehållet. Om de gör detta och filerna visar sig vara skadliga, då kommer de aktivera ransomwaret och det kommer starta sin hemliga plan. Tack vare detta enkla misstag kan alla filerna krypteras. Om du inte vill äventyras, se då till att avsändaren är pålitlig.

Gällande informationen att eliminera Satan ransomware. Även fast dekryptering inte är en möjlighet så är borttagningen enklare. Du kan ta bort det antingen manuellt eller automatiskt. Det andra alternativet kräver att användaren har ett uppdaterat anti-skadeprogram som t.ex. Spyhunter eller Hitman. En manuell borttagning kan göras med instruktionerna angivna här nedan om de följs till punkt-och-pricka.Automatisk Satan ransomware verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Satan Ransomware och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hur du tar bort Satan ransomware genom systemåterställning:

Starta om din dator i Felsäkert Läge med Kommandotolken


För Windows 7/ Vista/ XP
 • Start -> Stäng av -> Starta om -> OK.
 • Tryck på F8 upprepade gånger tills uppstartsalternativen visas.
 • Välj Felsäkert Läge med Kommandotolken. Windows 7 enter safe mode

För Windows 8/ 10
 • Tryck på Av/ På ikonen vid Windows inloggningssida. Tryck och håll sedan ned Shift knappen medans du klickar på Starta om. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Välj Felsök -> Avancerade alternativ -> Startinställningar -> Starta om.
 • När det laddas upp, välj Aktivera Felsäkert Läge med Kommandotolken från listan med uppstartsalternativen.Windows 8-10 enter safe mode

Återställ systemfiler och inställningar.
 • När Kommandotolken laddar, skriv in CD Restore och tryck Enter.
 • Skriv sedan in Rstrui.exe och tryck Enter igen. CMD commands
 • Klicka på "nästa" i fönstret som visas. Restore point img1
 • Välj en av Återställningarna som finns tillgängliga innan Satan virus infiltrerade datorn och klicka sedan på "nästa". Restore point img2
 • För att starta systemåtersällning, klicka "Ja". Restore point img3

2. Total borttagning av Satan ransomware

Efter återställningen av din dator så rekommenderas det att genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, Spyhunter och ta bort alla skadliga filer som relaterar till Satan virus.


3. Återställ Satan ransomware påverkade filer med hjälp av Shadow Volume kopior

Om du inte använder dig av Systemåterställning med ditt operativsystem så finns det en chans att använda sig av så kallade Shadow Copy Snapshots. De lagrar kopior av dina filer till den tid då dessa skapades. Oftast försöker Satan virus radera alla möjliga Shadow Volume kopior, så den här metoden fungerar inte på alla datorer. Dock kan skadan misslyckas.

Shadow Volume kopior finns endast tillgängliga på Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8. Det finns två sätt att återfå dina filer via Shadow Volume kopior på. Du kan använda Windows egna tidigare versioner, eller Shadow Explorer.

a) Windows egna tidigare versioner

Högerklicka på en krypterad fil och välj Egenskaper ->Tidigare versioner. Nu ser du alla möjliga kopior av den specifika filen och tiden då den lagrades i en Shadow Volume kopia. Välj en version av filen du vill återfå och klicka på Kopiera om du vill spara den till en egen vald plats, eller så återställer du ifall du vill byta ut den nuvarande krypterade filen. Om du vill se innehållet av filen klickar du bara på "öppna".
Previous version

b) Shadow Explorer

Det är ett program som kan hittas på Internet gratis. Du kan ladda ned antingen en full eller en portabel version av Shadow Explorer. Öppna programmet. Vid vänsta hörnet högst upp väljer du enhet som filen du letar efter är lagrad. Du kommer att kunna se alla mappar på den enheten. För att återfå en hel mapp så högerklickar du på den och väljer "exportera". Välj sedan vart du vill ha den lagrad. Shadow explorer

OBS: I många fall så är det omöjligt att återställa datafiler som har påverkats av ett modernt Ransomware. Av den anledningen rekommenderar vi ett vettigt Moln-program för att ha en backup ifall att. Vi rekommenderar att du tar en titt på Carbonite, BackBlaze, CrashPlan eller Mozy Home.

     
 

Om författaren

 
juli 25, 2017 09:40, juli 25, 2017 09:40
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *