SalesChecker - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

SalesChecker är en till skadlig applikation som klassas som ett PUP (potentiellt oönskat program, eng: potentially unwanted program) och ett annonsprogram. Även om skaparna av denna programvara lovar att den är ett praktiskt verktyg, som kommer hjälpa dig att spara både tid och pengar när du handlar på nätet, genom att erbjuda dig olika kuponger, kap och kommersiella erbjudanden, är detta inte sant. SalesChecker kommer inte spara dig tid eller pengar eftersom den stöds av annonser och sponsrad av tredje parter vilket betyder att den kommer visa popups som inte nödvändigtvis är de bästa erbjudandena. SalesCheckers annonser dyker oftast upp på e-handelssidor, såsom eBay eller Amazon och den erbjuder dig att köpa en vara till ett mer förmånligt pris. Detta är falskt, så gå inte på det, detta är för att annonserna kommer från tredje parter och är för det mesta falska. Problemet med SalesChecker är att för att tjäna mer pengar tillåter ägarna att vem som helst kan göra reklam på deras reklamnätverk. Med det sagt, så kan många kriminella, såsom sabotageprograms utvecklare eller bluffmakare göra reklam för sina tjänster eller varor på SalesChecker och detta kan verkligen utsätta dig för stor risk att bli infekterad med ett farligt virus eller bli lurad. Det är därför du aldrig borde klicka på SalesCheckers annonser. Om du gör detta, så kommer du omedelbart bli omdirigerad till en tredje part webbplats som kan vara infekterad av cyberkriminella och detta kan resultera i att ditt OS blir attackerat av sabotageprogram eller att du blir lurad.

SalesChecker fungerar som ett webbläsartillägg som kan läggas till i de flesta populära webbläsare, såsom Google Chrome, Mozilla Firefox och Internet Explorer. Den fungerar perfekt på alla versioner av Windows OS, från Windows XP till Windows 8.1. Om du kan se, är detta sabotageprogram och oönskad applikation inte tillgänglig på Mac, så Apple-älskare kan för tillfället pusta ut. Inte nog med att SalesCheckers annonser är falska och skadliga, så är de också irriterande. När du surfar på Internet med din favorit webbläsare, kommer SalesChecker visa annonser i alla olika former, såsom pop-up, pop-under, i-text eller banner annonser. Om din dator blivit infekterad med SalesChecker, kommer den starta automatiskt varje gång du använder din dator. När du öppnar din webbläsare, kommer en ny flik att öppnas av SalesChecker.

Om du besöker den officiella webbplatsen på www.saleschecker.info, kolla då igenom integritetspolicyn. Där kommer du hitta en paragraf som lyder:

While using our Site, we may ask you to provide us with certain personally identifiable information that can be used to contact or identify you. Personally identifiable information may include, but is not limited to, your name, email address, postal address and phone number (“Personal Information”). Like many site operators, we collect information that your browser sends whenever you visit our Site (“Log Data”). This Log Data may include information such as your computer’s Internet Protocol (“IP”) address, browser type, browser version, the pages of our Site that you visit, the time and date of your visit, the time spent on those pages and other statistics.

 

Med andra ord betyder detta att din personliga information kommer samlas och överföras till de tredje parterna. De kommer sedan att justera sina annonser i enlighet med den här informationen, göra dem mer relevanta och attraktiva baserad på dina surfvanor. SalesCheckers huvudsyfte är att göra så att du klickar på annonserna, eftersom applikationens skapare tjänar pengar för varje klick. De genererar webbtrafik och kunder.

Om du kanske har märkt så finns det ingen nedladdnings knapp på www.saleschecker.info. Det är för att detta sabotageprogram distribueras ihop buntad med andra kostnadsfria programvaror som kan hittas på Internet, t.ex när du laddar hem och installerar ett gratisprogram från en misstänksam sida, så finns det en chans att SalesChecker också läggs till med den. För att undvika detta, borde du vara mer uppmärksam under installationen av kostnadsfri programvara. Hoppa inte över några steg (klicka inte bara på ”next” och ”accept” knapparna innan du läser igenom allt) och om du kan, välj anpassad eller avancerad installation. Detta kommer tillåta dig att se alla tillgängliga alternativ. Leta efter olika kryssrutor då de kan redan vara i markerade. Oftast visas de i små typsnitt och det gör dem nästa osynliga. Om du ser att ytterligare programvara eller verktygsfält som du inte känner till, installeras – gå inte med på det, då det kan vara ett sabotageprogram. Om det är försent och din dator redan är infekterad, rekommenderar vi starkt att scanna den med ett pålitligt anti-sabotageprogram, såsom Spyhunter eller malwarebytes.. Den kommer upptäcka alla hot och ta bort dem automatiskt. Dessutom kan dessa applikationer också skydda din dator från liknande hot i framtiden. Om du inte vill ladda ner ett till program och vill göra detta själv, så kan du göra det med våran steg-för-steg borttagnings guide för SalesChecker som finns här nedanför.

Hur du blir av med SalesChecker virus

Du tar bort SalesChecker genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som SalesChecker installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till SalesChecker .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort SalesChecker från dina webbläsare

  Top Avlägsna SalesChecker från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till SalesChecker och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SalesChecker, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till SalesChecker och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SalesChecker, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna SalesChecker från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till SalesChecker. Klicka på papperskorgen bredvid SalesChecker eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SalesChecker, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Automatisk SalesChecker verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som SalesChecker och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Liknande bilder

 
related image #1 from SalesChecker
     
 

Om författaren

 
september 24, 2014 08:46, september 24, 2014 08:46
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *