Safeweb Popups - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
Andra namn: SafeWeb ads, SafeWeb virus
 

SafeWeb är ett reklamprogram som installeras på datorer tillsammans med andra gratisprogram som kan laddas ned från Internet. Det är ett program där tanken ligger att den skall förbättra din internetupplevelse, sanningen är dock en helt annan och den söker endast att reklamföra kommersiella hemsidor. Programmet använder smarta trick och lovar att hjälpa dig både spara tid och pengar då du handlar på Internet. Faktum är att SafeWeb pop-ups genererar massvis med reklam och omdirigerar användare till hemsidorna av deras reklamprograms skapare och utsätter systemet för risken infektioner.

Det är rekommenderat att ta bort SafeWeb viruset från din dator så fort du märker av de första pop-upsen. Utför en full genomsökning av dator med Reimage, SpyHunter eller StopZilla, eller så kan du ordna detta manuellt, instruktioner finns nedan.

Om SafeWeb pop-ups

På deras hemsida så presenteras SafeWeb som en snabb, pålitlig, händig samt billigt verktyg som sparar dig både tid och pengar samt låter dig erfara det bästa inom shopping via Internet. Det skall ge dig de bästa erbjudanderna samt gemföra priser på olika internethandelssidor. Det låter som en bra egenskap fast tyvärr försöker den bara att skicka dig till hemsidor som SafeWeb sponsrar och låter dig handla därifrån. Dessutom så finns det inga garantier för SafeWeb pop-ups kommer tipsa dig om att besäka säkra hemsidor. Du kan även bli omdirigerad till en skadlig hemsida och få din dator infekterad.

Dessutom så övervakar SafeWeb reklamprogram din internethistorik vilket kan leda till hot vid intrång. Programmet hävdar att den behöver information om din internethistorik för att kunna generera erbjudanden och hitta fynd som möter dina intressen. Dock bör du också ha i åtanke att de kan använda denhär informationen för marknadsrelaterande projekt utan din tillåtelse. Som ett resultat kan du få fler reklamer samt bli involverad i andra marknadskampanjer av reklamprograms skapare.

SafeWeb spridningsmetoder

Det flesta användare finner SafeWeb pop-ups väldigt irriterande då de dyker upp oavsett du vill handla på Internet eller inte. Enda sättet för att stoppa detta är att ta bort reklamprogrammet från din dator. En hel del användare frågar oss varför de måste ta bort det då de inte har laddat ned detta. Sanningen ör den att SafeWeb använder sig av en teknik där den packeteras samt når andra datorer utan användarens tillåtelse. Den kommer packeterad med otaliga andra gratisprogram som t.ex. PDF-skapare eller mediaspelare med mera. Så har du nyligen installerat något nytt program på din dator så har SafeWeb troligast följt med detta.

För att undvika liknande infiltreringar så bör du vara mer noga då du laddar ned till din dator. Kika alltid efter tillägg samt avancerade tillval och neka alla extra nedladdningar som du inte känner till. SafeWeb installeras oftast som standard. Om du vill neka det så måste du följa varje installationssteg och neka detta val. Du kan också hitta mer om packeteringen genom att läsa villkoren av det valda programmet.

För att ta bort SafeWeb pop-ups så finns instruktioner angivna nedan, eller så genomför du en full genomsökning med ett anti-skadeprogram. Du måste dock uppdatera din säkerhetsverktyg till dess senaste version så du försäkrar dig om att den gör sitt jobb. Kom också ihåg att återställa alla påverkade sökmotorers inställningar individuellt. Var försiktig i framtiden för liknande applikationer för att försäkra din dators säkerhet.Automatisk Safeweb popups verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Safeweb Popups och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Safeweb pop-ups

Du tar bort SafeWeb ads genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som SafeWeb virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Safeweb popups .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort SafeWeb ads från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Safeweb popups och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SafeWeb ads, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna SafeWeb ads från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till SafeWeb virus. Klicka på papperskorgen bredvid Safeweb popups eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SafeWeb ads, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna SafeWeb ads från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till SafeWeb virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Safeweb popups, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Safeweb popups från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Avlägsna SafeWeb virus från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Safeweb popups. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till SafeWeb ads, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
februari 11, 2015 09:39, februari 11, 2015 09:39
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *