SafetyNut - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

SafetyNut är ett webbläsartillägg som kan läggas till i Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome. Den installeras tillsammans med misstänksamma Movies Toolbar, som oftast läggs till när du installerar gratisprogram eller spridprogram från Internet. SafetyNut är relaterad till flera oönskade program så du borde vara väldigt försiktig om du upptäcker den på din dator.

Vanligtvis märker PC användare av den här applikationen när de surfar på Internet. De får en popup som varnar om att SafetyNut.exe har slutat fungera. Om du har märkt av ett sådant meddelande, borde du kolla om någon av dina webbläsare har lagt till Movies Toolbar. Om fallet är så, måste du ta bort den från alla dina webbläsare så fort som möjligt och det borde få bort SafetyNut också.

Movies Toolbar är inte heller en pålitlig applikation. Som tidigare nämnt, är buntning den vanligaste metoden att infiltrera med. Dessutom, gör den ändringar i de påverkade webbläsarna utan att fråga om användarens tillåtelse. Inklusive att den ändrar din startsida och förvalda sökleverantör. Målet med SafetyNut och Movies Toolbar är att göra reklam för olika kommersiella webbplatser som dessa program erbjuder istället för dina vanliga sökresultat så fort de tar över din webbläsare.

Ta bort SafetyNut från din dator så fort du har upptäckt några tecken på dess närvaro. Avinstallera den och Movies Toolbar från Kontrollpanelen och återställ inställningarna i de påverkade webbläsarna. Om du inte kan ta bort den från ditt system manuellt, kör en full scanning av systemet med ett betrott anti-spionprogram, till exempel, Spyhunter eller malwarebytes. Glöm inte att uppdatera ditt verktyg till den senaste versionen.

Använda Kontrollpanelen för att ta bort de huvudsakliga SafetyNut komponenterna och installerare

 1. Gå till Kontrollpanelen. På Windows XP/Vista/7 öppna Start -> Kontrollpanelen sedan Lägg till/Ta bort Program eller avinstallera. På Windows 8 ange Kontrollpanelen i sökfältet, leta sedan efter avinstallera ett program. I både fallen kan du bli tvungen att bekräfta att du är administratören på din PC.
 2. Leta efter SafetyNut, Movies Toolbar och/eller liknande objekt i programlistan. Jag rekommenderar att ta bort Yontoo, Webcake eller något som är relaterat till ”savings” eller ”coupon”. Scanning med anti-sabotageprogram som Spyhunter eller Stopzilla kan ge en bra bild av vilka program du också borde ta bort därifrån.
 3. Stäng Kontrollpanelen

Ta bort SafetyNut från Internet Explorer

 1. Klicka på ikonen med skiftnyckeln-> Hantera Tillägg
 2. Gå igenom Verktygsfält och tillägg. Ta bort allt som är relaterade till SafetyNut, Movies Toolbar och objekt som du inte känner till och som inte är gjorda av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
 3. Stäng fönstret.

Ta bort SafetyNut från Firefox

 1. Skriv about:addons i adressfältet
 2. Gå igenom listan med Tillägg och Insticksmoduler, ta bort allt SafetyNut och Movies Toolbar relaterat och objekt du inte känner igen. Om du inte känner till tillägget och den inte är gjord av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe behöver du den förmodligen inte.
 3. Alternativt: Ställ om Firefox: För detta behöver du gå till Firefox-> Hjälp (Hjälp finns i menyn för OSX användare) -> Felsökningsinformation. Sedan Återställ Firefox.

Ta bort SafetyNut från Chrome

 1. Ange chrome://extensions i adressfältet.
 2. Gå igenom tilläggslistan och ta bort program som du inte behöver, speciellt relaterat till SafetyNut eller Movies Toolbar. Om du är osäker kan du också tillfälligt inaktivera dem.
 3. Starta om Chrome.
 4. Alternativt, kan du ange chrome://settings i adressfältet, välj Visa Avancerade Inställningar, scrolla ner till slutet av listan och tryck på Återställ Webbläsarinställningar.

VIKTIGT:

Om du hittar ett tillägg som inte kan tas bort från webbläsare, måste den antingen bli borttagen från Kontrollpanelen eller med anti-sabotageprogram (som Spyhunter, malwarebytes) eller avinstallerare (som RevoUninstaller).

Automatisk SafetyNut verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som SafetyNut och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure       
 

Om författaren

 
juni 29, 2014 08:46, juni 29, 2014 08:46
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *