Safe Saver Virus - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Safe Saver är ett reklamprogram som sprids till datorer tillsammans med andra program. Det kan läggas till på Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome sökmotorer. Denna applikation visar massvis av reklamer på din dator då du använder Internet, framförallt när du besöker internethandelssidor så som Ebay eller Amazon eller dylikt. Meddelandena innehåller olika former av rabatter, erbjudanden samt rekommendationer. Safe Saver är ett väldigt irriterande virus och kan även öka risken för att din dator bli ytterliggare infekterad.

Om du klickar på en av dessa reklamer så blir du omdirigerad till en oönskad sponsrad hemsida som du aldrig sett förut. På detta sätt ökar programmet trafik till dessa hemsidor och erbjuder mer produkter eller tjänster. Även fast Safe Saver inte direkt är ett virus i sig självt så kan det leda dig till skadliga hemsidor som sedan kan leda till andra betydligt mer skadliga program infiltrerar din dator.

Som redan nämnt så följer Safe Saver packeterad med andra program. Om du vill undvika att detta ska läggas till så bör du vara noga med vad du installerar på din dator. Följ alltid installationens steg och var noga med att neka alla extra tillägg. Om du redan får denna reklam så ta bort Safe Saver så fort som möjligt. Nedan ger vi instruktioner om hur du tar bort detta:

  1. Genomsök din dator med ett pålitligt anti-skadeprogram som tar bort reklamprogram och kapare av sökmotorer. Vi rekommenderar SpyHunter.
  2. Gå till Kontrollpanelen -> Lägg till/ Ta bort program -> kontrollera om det finns något relaterad där till Safe Saver. Om du hittar några så ta bort dessa. Det är även rekommenderat att ta bort alla andra applikationer som installerade under samma dag du blev infekterad.
  3. Ta bort tilläggen på alla dina sökmotorer.
  • För Internet Explorer så går du in på ”Verktyg” (eller kugghjulet på IE 9), -> Hantera tillägg. Leta efter Safe Saver och inaktivera denna.
  • För Google Chrome så klickar du på skiffnyckeln högst upp i höger hörn. Välj ”Verktyg” och sedan ”Tillägg”. Om du ser några tillägg relaterade till Safe Saver viruset så klicka på soptunnan bredvid namnet.
  • För Mozilla Firefox så går du in på ”Verktyg” -> ”Tillägg” och sedan välj ”Insticksmoduler”. Ser du några insticksmoduler relaterat till Safe Saver så inaktivera dessa.
  1. Kontrollera att din startsida samt standard sökmotor är tillbaka till den du alltid använde tidigare. Om du ser en address du inte känner igen så byt ut den mot din egen, t.ex. www.google.se

Automatisk Safe Saver Virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Safe Saver Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Safe Saver Virus

 
Processer:
 

Safe Saver Virus skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
januari 9, 2015 08:36, januari 9, 2015 08:36
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *