Safe Browsing - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Safe Browsing presenteras som ett gratis verktyg som skall förbättra din internetupplevelse och tillåta dig att använda Internet på ett snabbare och säkrare sätt. Dock så har beskrivningen inget att göra med verkligheten och du bör inte lita på det. Safe Browsing är officiellt listat som ett reklamprogram av olika IT-specialister. Detta betyder att när det väl installerats så kommer det överflöda dina sökmotorer med olika reklamer. Dessa reklamer är inte bara irriterande, de är dessutom skadliga. Av den anledningen bör du inte ha det installerat på din dator.

Om du nyligen har upptäckt att din dator har infekterats med Safe Browsing, men du har ingen idé om hur man tar bort det, då har du hamnat helt rätt. I den här artikeln kommer vi att gå igenom i detalj hur man eliminerar viruset antingen manuellt eller automatiskt, vilken metod du använder är helt upp till dig.

Det bästa sättet att bli av med ett reklamprogram som Safe Browsing är att ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsöka datorn med det. Det bör automatiskt hitta och eliminera hotet på bara några få ögonblick. Om din dator har infekterats med några andra virus så kommer det hitta och eliminera dessa med.

En annan metod att eliminera Safe Browsing på är manuellt. Dock kräver den här processen en del specifik kunskap, av den anledningen har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig att manuellt ta bort Safe Browsing, dessa kan du finna nedan i artikeln. Försök att slutföra alla stegen korrekt så kommer du att kunna eliminera Safe Browsing helt på egen hand.

Om du stöter på några svårigheter under borttagningen så får du gärna be oss om hjälp i kommentarsfältet nedan. För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Safe Browsing, var god fortsätt läs artikeln.

Om reklamprogrammet Safe Browsing

Även fast det beskrivs som ett användbart och gratis verktyg så är det ingenting annat än ett irriterande reklamstöttande program. Väl installerad så kommer det överflöda dina sökmotorer med reklamer i alla dess former, som t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller och textannonsering (contextual advertisment).

Reklam som visas av Safe Browsing dyker oftast upp på internethandelssidor som t.ex. eBay eller Amazon, och erbjuder dig att köpa särskilda produkter och tjänster för väldigt attraktiva priser. Fall inte för detta trick då erbjudandena oftast är falska och endast ett knep för att fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på dessa reklamer. Detta är inget som vi rekommenderar att du gör.

Om du mot förmodan skulle klicka på en av reklamerna som visas av Safe Browsing, så kommer du omgående att bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av olika kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator infekteras och du kan även bli bedragen på dina pengar.

Safe Browsing kan beskrivas som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Eftersom dessa är blockerade från legitima reklamnätverk som t.ex. Google adwords eller Facebook Ads, så använder de reklamprogram som denna för att stötta deras hemsidor och driva in trafik till dom. Med detta sagt, om du håller Safe Browsing installerad på datorn så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen direkt via din sökmotor, och detta är väldigt farligt.

En annan oönskad egenskap av Safe Browsing är dess insamlande av information. Väl installerad så samlar den in information som din internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor eller t.o.m. din IP adress eller E-post adresser. Sedan formar de om sina reklamer baserad på inhämtad information och gör dessa ännu mer relevanta och attraktiva för dig. På så sätt ökar risken att just du klickar på dom, detta är huvudmålet för Safe Browsing då de tjänar pengar per klickning på dessa reklamer.Automatisk Safe Browsing verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Safe Browsing och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Safe Browsing reklam

Du tar bort Safe Browsing genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Safe Browsing installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Safe Browsing and related parasites like Safe Saver Virus , Safe Finder Ads , Safe Browse App Ads , Safe PC Cleaner .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Safe Browsing från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Safe Browsing och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Safe Browsing, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Safe Browsing från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Safe Browsing. Klicka på papperskorgen bredvid Safe Browsing eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Safe Browsing, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Safe Browsing från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Safe Browsing och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Safe Browsing, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Safe Browsing från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Safe Browsing ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Safe Browsing från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Safe Browsing. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Safe Browsing, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av Safe Browsing

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
februari 18, 2016 13:26, februari 18, 2016 13:26
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *