Roll Around - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Roll Around är ännu en skadlig applikation som listas som ett reklamprogram. Väl installerad så visar den flertalet olika reklamer på alla dina sökmotorer. Dessa reklamer är inte bara irriterande, utan även skadliga och därför inget du bör låta vara installerad på datorn. Om du behåller det så kan det sätta internetsäkerheten i risk, så ta bort infektionen så snabbt som möjligt.

Roll Around kan antingen tas bort manuellt eller automatiskt. Det är mycket enklare att göra detta automatiskt, så vi rekommenderar detta sätt. Ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsök datorn med det. Det kommer att automatiskt hitta samt eliminera hoten på nolltid, så du inte behöver oroa dig längre. Dessutom skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha ett sådant verktyg installerat. Du kan självklart använda ett eget valt anti-skadeprogram med.

Vill du dock av någon anledning inte installera något anti-skadeprogram så kan du ta bort Roll Around manuellt med. För att hjälpa dig igenom denna komplicerade process så har vi skapat steg-för-steg instruktioner för att ta bort Roll Around. Dessa kan du hitta i slutet av artikeln. Följ alla stegen noga så kommer du kunna eliminera denna infektionen helt själv.

Om du har några frågor relaterat till denna artikeln så var god ställ dessa i kommentarsfältet nedan, vi kommer göra vårt yttersta för att besvra dessa. Ifall du vill veta mer om just Roll Around, var då god fortsätt läs.

Om Roll Around reklamprogram

Programmet fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna som t.ex. Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas. Även fast Roll Around beskrivs som ett användbart verktyg som hjälper dig att både spara tid och pengar då du handlar på Internet genom att ge dig olika länkar, erbjudanden och kuponger så är detta inte sant. Alla dessa erbjudanden eller kuponger kommer i olika irriterande former av reklam som t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamrutorna lägger sig i aktivitetsfältet istället), textreklam, reklampelare m.m. Ett nytt fönster eller flik med reklam kan också dyka upp. Dessa reklamer dyker helt upp på måfå, till och från, och är väldigt irriterande.

Oftast kan du märka av dessa reklamer från Roll Around på internethandelssidor som t.ex. Ebay eller Amazon. Du kommer erbjudas att köpa olika produkter för riktigt attraktiva priser. Fall inte för detta då det endast är ett trick, och dessutom är erbjudandena oftast falska. Med andra ord så är det endast ett trick för att fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på dessa reklamlänkar, det är dock inget vi rekommenderar.

Om det nu ändå händer att du råkar klicka på reklamerna som visas av Roll Around så kommer du att direkt bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator infekteras med andra virus eller om du försöker att köpa något på dessa sidor, bli bedragen på dina pengar.

En annan oönskad egenskap av Roll Around är insamlandet av information. Väl installerad så kommer den samla in olika informationer om dig som t.ex. din internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor, din IP-address samt din email-address. Tredjeparter använder sedan informationen hämtat och formar om deras reklamer så dessa blir ännu mer relevanta samt intressanta för just dig. På så sätt ökar risken att just du klickar på dessa. Detta är huvudmålet av Roll Around då dess ägare får betalt för varje klickning du utför på deras reklamlänkar.

Roll Around spridningsmetoder

Roll Around sprids packeterad med andra gratisprogram som t.ex. olika mediaspelare eller PDF-skapare. Exempelvis om du skulle ladda ned samt installera ett sådant program så finns det en risk att Roll Around installeras bredvid utan att du vet om detta. För att undvika detta så bör du vara mer vaksam under installationen av gratisprogram.

Hoppa aldrig över några steg och håll alltid utkik efter tillägg samt avancerade tillval om det går. På så sätt kommer du kunna se alla möjliga val och utföra ändringar. Läsa igenom villkoren anses också klokt. Stressa inte då den viktigaste informationen kan vara väldigt otydlig och är inget du vill missa. Om du märker av att något tillägg installeras bredvid, tillåt inte detta att slutföras då det kan vara Roll Around eller ett annat skadeprogram.Automatisk Roll Around verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Roll Around och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Roll Around reklamer

Du tar bort Roll Around genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Roll Around installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Roll Around .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Roll Around från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Roll Around och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Roll Around, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Roll Around från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Roll Around. Klicka på papperskorgen bredvid Roll Around eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Roll Around, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Roll Around från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Roll Around och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Roll Around, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Roll Around från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Roll Around ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Roll Around från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Roll Around. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Roll Around, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
mars 24, 2015 10:12, mars 24, 2015 10:12
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *