Rcoupon - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
Andra namn: Rcoupon virus
 

Rcoupon är ännu ett tillägg till webbläsaren som är listad som ett reklamprogram och PUP (potentiellt icke önskvärt program). Om du inte har någonting emot att besöka deras hemsida på www.rcoupon.com och ta en titt på deras sekretessregler så kommer du bl.a. se följande text; “Vi kan samla viss information om ditt internetanvändande och hemsidor som du har besökt, som kan delas med tredje part och som kan användas i marknadsföringssyfte.” Låter ganska illa, eller hur? Detta innebär att din personliga information om sökhistorik, mest besökta hemsidor och IP adresser samlas in och överförs till tredje part. Skälen till att de behöver informationen är för att de anpassar sina annonser för att i sin tur göra dem mer relevanta för dig när du surfar. För med annonser som ser tilltalande ut för dig så ökar sannolikheten att du och andra klickar på dem. Även om utvecklare som Rcoupon lovar att deras program är ett kraftfullt och användbart verktyg för att spara tid och pengar när du handlar online genom att bl.a. förse dig med länkar, kuponger och erbjudanden, så är det långt ifrån verkligheten. Att tillägget visar olika kuponger och erbjudanden genom din webbläsare är visserligen sant, men inte att det sparar tid och pengar. Programmet är helt gratis men kan vara skadligt.

Tillverkarna av Rcoupon tjänar in pengar genom att visa tredje parts annonser. Det fungerar som en mellanhand mellan dig och diverse tredje parter. Problemet i det hela ligger i att Rcoupon inte förmår kontrollera eller moderera plattformen som de tillgängliggör. Den är öppen för alla som vill marknadsföra sina produkter och som är villiga att betala för det. Det öppnar tyvärr även för cyberbrottslingar och oärliga aktörer som söker efter potentiella offer genom Rcoupons reklamnätverk. Det är alltså inte bara jobbigt att se dessa annonser på din webbläsare varje gång du vill surfa på internet, men du utsätts även för risker såsom internetbedrägerier eller att få virus på din dator. Vi rekommenderar därför inte att du klickar på annonserna som visas på webbläsaren – då du omedelbart omdirigeras till tredje parts hemsida som alltså kan vara infekterad och orsaka skada på din dator.
Rcoupon

Som du redan vet är Rcoupon ett tillägg som fungerar på de flesta populära webbläsare såsom Google Chrome, Mozilla Firefox och Internet Explorer. Det kan vara missvisande då det på hemsidan, www.rcoupon.info, framgår att du endast kan ladda ned Rcoupon till Google Chromes webbläsare men det stämmer inte, programmet är fullt kompatibelt med andra webbläsare också! Det fungerar på näta alla Microsoft Windows operativsystem, från Windows XP till Windows 8.1. Så alla Mac-användare där ute kan vara lugna, i alla fall för tillfället.

Som du kan se så finns det heller ingen giltig kontaktinformation på Rcoupons hemsida förutom ett kontaktformulär. Det innebär att ingen kan hållas ansvarig för vad som eventuellt kan inträffa pga. applikationen. Rcoupon är inte farligt att använda, officiellt – däremot kan du råka ut för andra säkerhetsproblem på din dator som en följd av användandet. Många användare kan tro att Rcoupon är ett virus pga. distributionsmetoden.

Ibland kan det vara svårt att veta om detta skadliga oönskade program är aktiverat på din dator eller ej. Skälet till detta är att programmet installerar sig själv när du installerar andra program på din dator, ofta gratisprogram. Det kan även installeras via ett spam-mail, så titta igenom skräpmail (och andra okända mail) en extra gång innan du öppnar dem. Var vaksam på om mailet ser misstänksamt ut eller är listad som spam. Var försiktig även när du installerar gratisprogram om du vill undvika att oönskade program finner sin väg in i din dator. Det är bra om du inte installerar program från hemsidor med ett ifrågasatt rykte, men har du ändå behov av programmet så var uppmärksam under installationsprocessen. Första regeln är att inte hoppa över några steg. Klicka inte på ”Nästa”, ”Acceptera” eller ”Fortsätt” utan att först läsa igenom hela texten. Du kan hitta viktig information under installationsguiden, exempelvis att du genom installation ger ditt samtycke att annan mjukvara installeras som således kan samla in din information eller visa annonser på din webbläsare. Det är rekommenderat att välja avancerad eller anpassad installation och därigenom se alla valbara alternativ som finns.

Uppmärksamma i förväg ikryssade rutor och kryssa av dem om det är nödvändigt. Kryssa heller inte i rutor om du inte känner dig säker på vad det är. Det kan vara bra att läsa igenom användarvillkoren för att försäkra dig om vad det är du går med på. Om din dator redan är infekterad bör du ta bort programmet så snabbt som möjligt. Det finns olika sätt att göra det på, antingen automatiskt eller manuellt. För det automatiska alternativet behöver du ladda ned s.k. Antimalwareprogram, program som är utformade för att upptäcka och ta bort skadliga program och filer. Ladda ned Spyhunter eller malwarebytes och scanna igenom din dator. Om du inte vill använda ytterligare program på din dator kan du följa vår Steg för Steg – borttagningsguide för Rcoupon och ta bort det manuellt.Automatisk Rcoupon verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Rcoupon och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hur du avinstallerar Rcoupon virus

Du tar bort Rcoupon virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Rcoupon installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Rcoupon virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Rcoupon från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Rcoupon virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Rcoupon, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Rcoupon virus från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Rcoupon. Klicka på papperskorgen bredvid Rcoupon virus eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Rcoupon, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Rcoupon virus från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Rcoupon och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Rcoupon virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Rcoupon från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Rcoupon ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Rcoupon virus från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Rcoupon. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Rcoupon virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

 

Liknande bilder

 
related image #1 from Rcoupon
     
 

Om författaren

 
november 13, 2014 08:07, december 1, 2014 13:03
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *