RackCrypt Ransomware - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Ransomwares
 

RackCrypt är ännu ett ransomware som attackerar datorer över hela Världen. Det använder sig av AES kryptering och låser användares filer för att sedan kräva en lösensumma om dessa vill få en dekrypteringskod. Vi rekommenderar inte att följa kraven av detta ransomware, sanningen är nämligen den att det inte finns några garantier för att dina filer blir upplåsta även om du betalar. Det är starkt rekommenderat att ta bort RackCrypt Ransomware och återställa dina filer via en systemåterställning.

Ransomware attacker har blivit allt vanliga de senaste månaderna. Användare bör se till att de regelbundet säkerhetskopierar sina filer, annars riskerar de att förlora viktig information. Se till att du även har de nödvändiga verktygen för att skydda din dator mot yttre hot.

Om RackCrypt Ransomware

RackCrypt Ransomware utvecklades för att attackera alla versioner av Windows. Väl inne så genomsöker det offrets dator och letar efter filer av specifika format. Sedan blir dessa låsta och det genererar en varning som visas över hela skärmen. Meddelandet säger att filerna har blivit låsta och bifogar även instruktioner om hur man kan återfå dessa. Med andra ord så säger det att offret måste betala en lösensumma i Bitcoins för att få en nyckel som kan återställa de låsta filerna. Man kan tydligt se att programmet skapades för att bedra användare.

Det värsta med RackCrypt Ransomware är att även om du betalar så kan du inte vara säker på att dina filer blir upplåsta. Av den orsaken så rekommenderas du inte att följa de krav det ställer då du endast riskerar att förlora dina pengar. Om du har en återställningspunkt så kan du återställa dom därifrån. Om du inte har det så kan du testa att använda dekrypteringsverktyg som t.ex. Photorec eller R-Studio. Se sedan till att du regelbundet utför säkerhetskopieringar av dina filer.

RackCrypt Ransomware spridningsmetoder

RackCrypt Ransomware sprids oftast via skräppostmeddelanden med bifogat material. Du måste vara mer försiktig med vilka e-post meddelanden du öppnar, och aldrig röra suspekta bifogade filer. Ibland så försöker kriminella inom internetvärlden skapa filer som imiterar viktiga dokument, så bli inte lurad. Vi rekommenderar dig även att skaffa dig ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage eller SpyHunter för att säkerställa att din dator är skyddad.

Nedan finner du instruktioner om hur man tar bort RackCrypt Ransomware genom en systemåterställning.Automatisk RackCrypt Ransomware verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som RackCrypt Ransomware och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hur du tar bort RackCrypt Ransomware genom systemåterställning:

Starta om din dator i Felsäkert Läge med Kommandotolken


För Windows 7/ Vista/ XP
 • Start -> Stäng av -> Starta om -> OK.
 • Tryck på F8 upprepade gånger tills uppstartsalternativen visas.
 • Välj Felsäkert Läge med Kommandotolken. Windows 7 enter safe mode

För Windows 8/ 10
 • Tryck på Av/ På ikonen vid Windows inloggningssida. Tryck och håll sedan ned Shift knappen medans du klickar på Starta om. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Välj Felsök -> Avancerade alternativ -> Startinställningar -> Starta om.
 • När det laddas upp, välj Aktivera Felsäkert Läge med Kommandotolken från listan med uppstartsalternativen.Windows 8-10 enter safe mode

Återställ systemfiler och inställningar.
 • När Kommandotolken laddar, skriv in CD Restore och tryck Enter.
 • Skriv sedan in Rstrui.exe och tryck Enter igen. CMD commands
 • Klicka på "nästa" i fönstret som visas. Restore point img1
 • Välj en av Återställningarna som finns tillgängliga innan RackCrypt Ransomware infiltrerade datorn och klicka sedan på "nästa". Restore point img2
 • För att starta systemåtersällning, klicka "Ja". Restore point img3

2. Total borttagning av RackCrypt Ransomware

Efter återställningen av din dator så rekommenderas det att genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, Spyhunter och ta bort alla skadliga filer som relaterar till RackCrypt Ransomware.


3. Återställ RackCrypt Ransomware påverkade filer med hjälp av Shadow Volume kopior

Om du inte använder dig av Systemåterställning med ditt operativsystem så finns det en chans att använda sig av så kallade Shadow Copy Snapshots. De lagrar kopior av dina filer till den tid då dessa skapades. Oftast försöker RackCrypt Ransomware radera alla möjliga Shadow Volume kopior, så den här metoden fungerar inte på alla datorer. Dock kan skadan misslyckas.

Shadow Volume kopior finns endast tillgängliga på Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8. Det finns två sätt att återfå dina filer via Shadow Volume kopior på. Du kan använda Windows egna tidigare versioner, eller Shadow Explorer.

a) Windows egna tidigare versioner

Högerklicka på en krypterad fil och välj Egenskaper ->Tidigare versioner. Nu ser du alla möjliga kopior av den specifika filen och tiden då den lagrades i en Shadow Volume kopia. Välj en version av filen du vill återfå och klicka på Kopiera om du vill spara den till en egen vald plats, eller så återställer du ifall du vill byta ut den nuvarande krypterade filen. Om du vill se innehållet av filen klickar du bara på "öppna".
Previous version

b) Shadow Explorer

Det är ett program som kan hittas på Internet gratis. Du kan ladda ned antingen en full eller en portabel version av Shadow Explorer. Öppna programmet. Vid vänsta hörnet högst upp väljer du enhet som filen du letar efter är lagrad. Du kommer att kunna se alla mappar på den enheten. För att återfå en hel mapp så högerklickar du på den och väljer "exportera". Välj sedan vart du vill ha den lagrad. Shadow explorer

OBS: I många fall så är det omöjligt att återställa datafiler som har påverkats av ett modernt Ransomware. Av den anledningen rekommenderar vi ett vettigt Moln-program för att ha en backup ifall att. Vi rekommenderar att du tar en titt på Carbonite, BackBlaze, CrashPlan eller Mozy Home.

Manuell borttagning av RackCrypt Ransomware

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
februari 23, 2016 13:07, februari 23, 2016 13:07
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *