QuickRef - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

QuickRef kan se ut som ett användbart verktyg vid första anblick men är endast ännu ett skadligt program som du inte bör låta vara installerad på din dator, dvs. om du inte vill möta seriösa säkerhetsrisker. Eftersom det installeras på användares datorer i hemlighet så kommer du endast märka av det då det redan finns i datorn. Dock så är det inte svårt att uppmärksamma detta då de flesta reklamerna från QuickRef är märkta med ”Ads by QuickRef” eller ”Brought to you by QuickRef”. Så har du märkt av reklamer som dessa på någon av dina sökmotorer så är du garanterad infekterad och bör ta tag i problemet.

Vi rekommenderar dig att ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller StopZilla och genomsöka datorn med det. Det kommer att automatiskt hitta samt eliminera hotet på bara några sekunder. Skulle din dator vara infekterad med andra virus så kommer det även hitta samt eliminera dessa. Du kan självklart använda dig av ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du dock föredrar att ta bort QuickRef manuellt så kan du skrolla ned till slutet av artikeln. Där kan du hitta våra steg-för-steg instruktioner om hur man tar bort QuickRef manuellt. Följ alla stegen noga så kommer du kunna eliminera hotet helt på egen hand.

Om du har några frågor relaterat till artikeln så kan du ställa dessa i kommentarsfältet nedan, vi kommer göra vårt yttersta för att besvara dom alla. Om du vill lära dig mer om just de specifika egenskaperna av QuickRef, var då god fortsätt läs.

Om QuickRef reklamprogram

Applikationen skall förbättra din internetupplevelse genom att hjälpa dig spara både tid och pengar då du handlar på Internet genom att ge dig olika kuponger, erbjudanden samt kommerisella erbjudanden. Problemet är att dessa erbjudanden kommer i väldigt irriterande former av reklamer, som t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamrutorna lägger sig i aktivitetsfältet istället), textreklam, reklampelare m.m. Ett nytt fönster eller flik med reklam kan också dyka upp.

Dessa dyker upp helt på måfå, till och från, vilket är väldigt irriterande. Skulle du klicka på en av dessa reklamlänkar så kommer du dessutom att direkt bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden, som t.ex. kapare eller bedragare. Vi rekommenderar dig att inte göra detta. På så sätt kan du nämligen bli infekterad med andra virus eller t.o.m. bli bedragen på dina pengar om du skulle handla något hos dessa.

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna, som t.ex. Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer samt även Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas. Det kan beskrivas som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Då dessa är blockerade från legitima reklamnätverk som t.ex. Facebook eller Google så använder de reklamprogram som dessa för att driva in trafik till deras hemsidor. Med detta sagt, har du QuickRef installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen via din sökmotor och detta är väldigt farligt.

En annan oönskad egenskap at QuickRef är dess insamlande av information. Väl installerad så kommer den samla in olika informationer om dina internetvanor, som t.ex. din internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor samt även din IP-address och e-post address. Informationen insamlad kommer sedan användas för marknadsföring. Tredjeparter kommer t.ex. använda informationen för att forma om sina reklamer och göra dessa ännu mer relevanta och attraktiva baserad på ditt internetanvändande och på så sätt ökar risken att just du klickar på dom. Detta är huvudmålet för QuickRef då dess skapare tjänar pengar för varje klickning som utförs på dessa.

QuickRef spridningsmetoder

Du kan infekteras med QuickRef genom att ladda ned samt installera ett gratisprogram från Internet. T.ex. om du skulle ladda ned samt installera ett litet och obetydligt program från en suspekt hemsida så finns det en risk att QuickRef installera bredvid utan att du vet om detta. För att undvika det så krävs det att du är mer noggrann under installationen av gratisprogram.

Håll alltid utkik efter tillägg samt avancerade tillval om det går och hoppa aldrig över några steg. Läsa igenom villkoren anses också vara klokt. Leta efter olika förklickade bockar också. Märker du av att något extra tillägg installeras bredvid så tillåt inte detta att slutföras då det kan vara QuickRef eller ett annat skadeprogram du inte vill ha installerat på datorn.Automatisk QuickRef verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som QuickRef och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av QuickRef reklamer

Du tar bort QuickRef genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som QuickRef installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till QuickRef .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort QuickRef från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till QuickRef och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till QuickRef, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna QuickRef från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till QuickRef. Klicka på papperskorgen bredvid QuickRef eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till QuickRef, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna QuickRef från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till QuickRef och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till QuickRef, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort QuickRef från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör QuickRef ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna QuickRef från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill QuickRef. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till QuickRef, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av QuickRef

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
april 17, 2015 10:11, april 17, 2015 10:11
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *