QkG Ransomware - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Ransomwares
 

qkG ransomware viruset är ett nytt och unikt krypteringsprogram. Det aktiveras när användare laddar ned en skadlig Word-fil och klickar på knappen ”aktivera redigering”. Detta hänvisar till strategin om att gömma makron i tillsynes harmlösa .doc filer. Om du inte känner igen Makro virus, kan de förklaras som data-parasiter som inkluderas i dokument och filer. På senaste används Word, PDF och kalkylblad för att bära skadliga makron. Så snart som en användare tillåter redigering kan dessa VBA makron köras. Däremot visade en ny studie att skadeprogram kan köras även om makron är inaktiverade.

Skadeprogrammet qkG är helt baserad på en Makro-skript. Oftast appliceras endast makron för aktivering av distributionsprocessen. Detta är en klassiskt metod som utgivare av ransomwares gärna väljer, men krypteringsviruset qkG bryter mönstret och agerar helt på VBA makron kallade qkG. Däremot utvecklas det här ransomwaret fortfarande med nya tillagda egenskaper på daglig basis. Forskare upptäcker flertalet olika prover av det här skadeprogrammet. Medan man antar att makron är farliga för Windows operativsystem, så har vi förklarat att även Mac OS:s kan påverkas av deras effekter.


qkG ransomware

qkG viruset förklarat: gömda makron, kryptering av Word-filer, självreplikation och mycket annan information

En väldigt intressant och störande strategi utnyttjas av qkG ransomware. Det ändrar ”normal.dot” mallen och lägger till viruset (skadliga makron) i det. Varje gång som det infekterade systemet nu startar ett WOrd program kommer den modifierade mallen köra koderna av ransomwaret och kryptera filerna som öppnats vid det ögonblicket (QkG Filecoder: självreplikation, dokument-krypterande ransomware). Om en person skickar ett infekterad dokument till andra användare kommer mottagarnas datorer bli infekterade med ett ransomware om dokumentet öppnas och redigering är aktiverat. Detta är en relativt listig metod för att få användare att sprida viruset till varandra.

Det finns andra lustiga egenskaper av denna qkG-filkodare. Först och främst, en av sina varianter krypterar endast data på en specifik dag i veckan och under en särskild tid. Dessutom, skulle det här ransomwaret distribueras i det steg den för närvarande är i, då kan kaparna inte dekryptera filerna. Denna förstaversion av krypteringsviruset qkG är inte fullgjord. Varför är det så? Jo, de har inte ens lagt till en adress till sin Bitcoin Wallet så att deras offer kan överföra lösensumman.

När det gäller krypteringen av filer verkar det som att det här viruset kodar data efter att filerna är stängda. Utgivarna av detta ransomware har valt att använda XOR chiffern. Säkerhetsforskare antar att detta ransomware kan härstamma från Vietnam eftersom en av deras laster var ”Tuyen bo chung Viet Nam – Hoa Ky – Infected.doc” (Fil-sökning). Ett annat exempel levererades via ”5 Rules for Snort.doc” (VirusTotal scan).

Om användare infekteras med qkG viruset för närvarande kan de dekryptera filerna med koden “I’m QkG@PTM17! by TNA@MHT-TT2” (MS Office inbyggda funktion kan utnyttjas för att skapa självreplikerande skadeprogram). Kodad digital data antas inte inkludera specifika filändelser, men deras namn kan ändras.

Hjälpsamma tips för att skydda sig mot krypteringsvirus som denna qkG fil-kodare

Vi bör förklara en del metoder för att undvika krypteringsprogram. Först och främst skall du aldrig ladda ned misstänksamma .doc filer. Om du får en sådan fil från en okänd källa, behandla det då omgående som om det vore farligt. Om du startar det och aktiverar redigering kommer du tillåta att ransomwaret tar sig in i din enhet, precis som i fallet med qkG infektionen.

Medan varianten vi diskuterade i den här artikeln inte äventyrar riktiga använda just nu kan det fortfarande ändras hastigt. Det behöver inte ta lång tid innan den slutgiltiga versionen når sina offer och krypterar deras data. Om det händer kommer säkerhetsforskare försöka hjälpa offren återfå sin data.

Du kan bli immun mot ransomware virus genom att säkerhetskopiera dina filer. Ladda upp värdefull data och information på t.ex. en extern enhet. Som resultat kommer du inte behöva oroa dig för att få din data krypterad av virus lik qkG ransomware.

För att skydda dig själv mot skadeprogram förslår vi att du har ett anti-skadeprogram. Reparationsverktyget Reimage är enkel att använda och är samtidigt effektiv och snabb. Det kommer hjälpa dig genomföra regelbundna genomsökningar och utvärdera ditt operativsystem:s riktiga hälsa.

Verktyget finns för Windows, Mac och även Android:s operativsystem. Reimage kommer att återställa och reparera skadade Windows filer, samt hitta källan till skadlig aktivitet. Om din dator ofta äventyras av virus kan vi garantera att situationen kommer att lösas när väl Reimage finns på plats.

Hur du tar bort qkG ransomware genom systemåterställning:

Starta om din dator i Felsäkert Läge med Kommandotolken


För Windows 7/ Vista/ XP
 • Start -> Stäng av -> Starta om -> OK.
 • Tryck på F8 upprepade gånger tills uppstartsalternativen visas.
 • Välj Felsäkert Läge med Kommandotolken. Windows 7 enter safe mode

För Windows 8/ 10
 • Tryck på Av/ På ikonen vid Windows inloggningssida. Tryck och håll sedan ned Shift knappen medans du klickar på Starta om. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Välj Felsök -> Avancerade alternativ -> Startinställningar -> Starta om.
 • När det laddas upp, välj Aktivera Felsäkert Läge med Kommandotolken från listan med uppstartsalternativen.Windows 8-10 enter safe mode

Återställ systemfiler och inställningar.
 • När Kommandotolken laddar, skriv in CD Restore och tryck Enter.
 • Skriv sedan in Rstrui.exe och tryck Enter igen. CMD commands
 • Klicka på "nästa" i fönstret som visas. Restore point img1
 • Välj en av Återställningarna som finns tillgängliga innan qkG ransomware infiltrerade datorn och klicka sedan på "nästa". Restore point img2
 • För att starta systemåtersällning, klicka "Ja". Restore point img3

2. Total borttagning av qkG ransomware

Efter återställningen av din dator så rekommenderas det att genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, Spyhunter och ta bort alla skadliga filer som relaterar till qkG ransomware.


3. Återställ qkG ransomware påverkade filer med hjälp av Shadow Volume kopior

Om du inte använder dig av Systemåterställning med ditt operativsystem så finns det en chans att använda sig av så kallade Shadow Copy Snapshots. De lagrar kopior av dina filer till den tid då dessa skapades. Oftast försöker qkG ransomware radera alla möjliga Shadow Volume kopior, så den här metoden fungerar inte på alla datorer. Dock kan skadan misslyckas.

Shadow Volume kopior finns endast tillgängliga på Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8. Det finns två sätt att återfå dina filer via Shadow Volume kopior på. Du kan använda Windows egna tidigare versioner, eller Shadow Explorer.

a) Windows egna tidigare versioner

Högerklicka på en krypterad fil och välj Egenskaper ->Tidigare versioner. Nu ser du alla möjliga kopior av den specifika filen och tiden då den lagrades i en Shadow Volume kopia. Välj en version av filen du vill återfå och klicka på Kopiera om du vill spara den till en egen vald plats, eller så återställer du ifall du vill byta ut den nuvarande krypterade filen. Om du vill se innehållet av filen klickar du bara på "öppna".
Previous version

b) Shadow Explorer

Det är ett program som kan hittas på Internet gratis. Du kan ladda ned antingen en full eller en portabel version av Shadow Explorer. Öppna programmet. Vid vänsta hörnet högst upp väljer du enhet som filen du letar efter är lagrad. Du kommer att kunna se alla mappar på den enheten. För att återfå en hel mapp så högerklickar du på den och väljer "exportera". Välj sedan vart du vill ha den lagrad. Shadow explorer

OBS: I många fall så är det omöjligt att återställa datafiler som har påverkats av ett modernt Ransomware. Av den anledningen rekommenderar vi ett vettigt Moln-program för att ha en backup ifall att. Vi rekommenderar att du tar en titt på Carbonite, BackBlaze, CrashPlan eller Mozy Home.

Manuell borttagning av qkG ransomware

 
Filer:
Extensions:
     
 

Om författaren

 
november 30, 2017 23:47, november 30, 2017 23:47
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *